Tag: canada

Trein in Canada ontspoord na lawine

Afgelopen week is een trein in Canada ontspoord na een lawine. Het is niet de eerste keer dat een trein in Canada ontspoord, want dit is in de afgelopen jaren meermaals gebeurd. Sinds het treinongeluk bij Lac-Megantic, waarbij 47 mensen om het leven kwamen is het een gevoelig onderwerp. Dit maal ging het om een goederentrein die door de Canadese provincie Quebec reed. Hierbij is de trein waarschijnlijk meegesleurd door een aardverschuiving en is daarbij in een nabij gelegen meer terechtgekomen. Hulp kwam langzaam op gang, omdat het om een afgelegen gebied op bijna 1000 kilometer van Montreal gaat.

Trein Canada

Trein ontspoord ver buiten de bewoonde wereld.

canada, goederentrein, machinist, treinongeluk

Lees verder

Trein met giftige stoffen ontspoord in Canada

Een goederentrein met giftige stoffen is afgelopen week ontspoord in Canada. De trein reed nabij het dorpje Clair in de provincie Saskatchewan op ongeveer 190 kilometer van de hoofdstad Saskatoon. Ongeveer een kwart van de 100 treinstellen raakte ontspoord, waardoor de gevolgen rampzalig waren. De plaatselijke autoriteiten waarschuwde voor het vrijkomen van giftige stoffen en lieten binnen een straal van 8 kilometer geen mensen meer binnen. Aangezien de trein giftige stoffen vervoerde en ongeveer een kwart van de treinstellen was ontspoord gingen de autoriteiten er al snel vanuit dat het goed mis was. De rookwolken waren op kilometers afstand te zien en de bergingswerkzaamheden hebben nog de hele nacht geduurd.

Spoor actie

Omwonende in een straal van 8 kilometer werden geëvacueerd.

canada, ontspoord, reizigers, treinongeluk, veiligheid

Lees verder

Opvolger Fyra heeft mankementen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar de treinen op het traject van Amsterdam naar Breda hebben wel heel veel pech. De InterCity direct treinen die de Fyra treinen deels vervangen zouden mankementen hebben aan de stroomafnemers van de locomotieven. De Canadese fabrikant van de treinen gaat daarom alle treinstellen controleren op mankementen en deze verhelpen. Zo worden alle treinen van het type “Traxx” van het spoor gehaald en zal vervangend vervoer de reizigers moeten opvangen.

Vervangend vervoer blijkt ook mankementen te hebben

Amsterdam, breda, canada, fyra, trein

Lees verder

Opnieuw ontploft er een trein in Canada

Amper twee weken geleden was een goederentrein vol met ruwe olie ontspoord en geëxplodeerd in de Amerikaanse staat North Dakota. Hierbij kwamen gelukkig geen mensen om het leven, maar de schade was enorm. Nu is  opnieuw een goederentrein ontploft in de buurt van het Canadese dorpje Plaster Rock. Op het traject van Toronto naar Moncton ontspoorde de trein, waarna ruwe olie en tanks met propaan in brand stonden. Bij het treinongeluk zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar wel hebben 45 inwoners van het dorpje hun huis moeten verlaten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk, maar we zijn natuurlijk blij dat er niemand gewond is geraakt. Wel blijkt de materiële schade enorm en zal het even duren voor de hulpdiensten het spoor weer begaanbaar hebben gemaakt. Het treinverkeer tussen Toronto en Moncton ligt daarom enige tijd stil.

canada, ongeluk, trein, treinongeluk

Lees verder

Heftig ongeluk in Canada tussen trein en bus

Een treinongeluk met een bus in Canada heeft opnieuw voor een hoop commotie gezorgd. Een aantal maanden geleden was er ook al een hoop media aandacht voor een treinongeluk in Canada en ditmaal heeft het ongeluk weer ernstige gevolgen gehad. Een grote bus met ruim 40 inzittende reed dwars door de slagbomen van een spoorwegovergang bij Ottawa. De inzittende zouden nog hebben geroepen dat de chauffeur moest stoppen, maar dit bleek te laat. De aanstormende trein reed dwars door de bus heen, waarbij 30 mensen gewond raakten en 2 mensen om het leven kwamen. Van de 30 gewonden zijn er momenteel nog 11 in kritieke toestand. Alle gewonden zijn passagiers uit de bus, want de inzittende in de trein zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Volgens het busbedrijf is het nog onduidelijk wat de oorzaak is. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt door de Canadese autoriteiten onderzocht.

bus, canada, ongeluk, trein, treinongeluk

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!