Tag: bom

Spoorbrug bij Deventer 27 september gesloten

Bij onderzoek in de Gemeente Deventer voor het project Ruimte voor de Rivier zijn bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bommen zouden al 60 jaar in de Uiterwaarden, maar vormen natuurlijk nog altijd een risico voor de omgeving. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zal op zaterdag 27 september de bommen tot ontploffing brengen, zodat het gevaar is geweken. Hierbij zal het trein, vaar- en luchtverkeer worden stilgelegd en mag niemand de omgeving betreden. De spoorwegbrug zal van 07:00 tot 14:00 uur worden afgesloten i.v.m. de werkzaamheden. Hierdoor kan er de nodige vertraging ontstaan voor reizigers, maar de NS bereid zich hier natuurlijk goed op voor. Zo worden reizigers geadviseerd om een andere route te nemen en worden extra bussen ingezet om de reizigers op te vangen.

Bom wordt gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

bom, brug, deventer, EOD, reizigers

Lees verder

Bommelding door Chinezen in Amsterdam

Afgelopen week heeft een groep Chinezen een koffer achtergelaten in de trein. Oplettende passagiers zagen de koffer onbewaakt staan en alarmeerde direct de conducteur van de trein, waarop de trein werd stilgezet op Amsterdam Centraal. Kort daarop deed de conducteur een oproep aan alle reizigers voor de achtergelaten koffer, maar niemand reageerde. De conducteur liet de trein om deze reden niet verder rijden, maar kwam er later achter dat een groep Chinezen toeristen de koffer had achtergelaten in de trein. Zij konden de oproep van de conducteur niet verstaan, waardoor zij niet hebben gereageerd op de melding.

Trein Bommelding

Reizigers schrokken toen bleek dat het om een potentiële bom ging.

Amsterdam, bom, conducteur, koffer, trein

Lees verder

Treinverkeer bij Leuven plat door bommelding

Het treinverkeer bij Leuven heeft afgelopen week enkele uren stilgelegen door een verdacht pakketje in één van de wagons. Het verdachte pakketje bleek daadwerkelijk een kleine bom te bevatten, maar zou volgens de politie geen ernstige verwondingen of explosie kunnen veroorzaken. De bom was uiterst amateuristisch in elkaar geknutseld en bevatten enkele kogels.

Vooralsnog wordt er niet vanuit gegaan dat het hier om een terroristische aanslag gaat, omdat het pakketje te weinig springlading bevatten en het te amateuristisch in elkaar was gezet. De veiligheidsmaatregelen waren in deze week op scherp gesteld door een verhoogde internationale terreurdreiging, waardoor direct alle alarmbellen afgingen bij dit verdachte pakketje.

Het is volgens een woordvoerder van de politie nog niet helemaal duidelijk wie er achter deze actie zit, maar waarschijnlijk zijn het anarchisten of jongeren die die hebben voorbereid.

bom, bommelding trein, leuven, trein

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!