Tag: belgië

Trein + Hotel in België

Met de trein een hotel in België bezoeken? Wij hebben voor u een tweetal 2-persoons aanbiedingen geselecteerd, waarbij u kunt kiezen uit ongeveer 10 hotels en het aantal overnachtingen. Via onze website kiest u tussen 1 nacht (voor € 209,-) of 2 nachten (voor € 269,-). Bij deze trein + hotel actie naar België is de heen- en terugreis inbegrepen d.m.v. een geldig vervoersbewijs voor de trein. Op deze manier weet u precies wat u kwijt bent en hoeft u niet verder te zoeken. Daarbij hoeft u zich niet druk te maken over eventuele parkeer- of fileproblemen en bespaart u op benzine- en parkeerkosten.

actie, antwerpen, belgië, Brussel, hotel, korting, stedentrip

Lees verder

Kinderen gratis in de trein naar België

Kinderen mogen tot 4 november 2014 gratis mee in de trein naar België. Daarnaast kunnen volwassene profiteren van de superdagretour, waarmee u voor slechts € 35,90 van en naar Brussel of Antwerpen kunt reizen. Door beide acties te combineren kunt u met het hele gezin voordelig naar Antwerpen of Brussel. Dit is ideaal voor een familiebezoek, attractiepark, dierentuin of stedentrip. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Technopolis of de dierentuin van Antwerpen. Geniet samen met uw kinderen van de treinreis en profiteer van deze aanbieding, want het is nog nooit zo goedkoop geweest om met de trein naar onze zuiderburen te reizen. Voorwaarden hiervoor is wel dat alleen kinderen t/m 11 jaar gratis reizen en er een volwassene met een geldig vervoersbewijs dient mee te reizen. In totaal mogen er 4 kinderen per volwassene mee, maar dit zal voor de meeste gezinnen geen probleem zijn.

Goedkoop of zelfs gratis met de trein naar België?

belgië, gratis, kinderen, korting, trein

Lees verder

Trein naar Festival binnen Europa

Bezoek de leukste festivals door heel Europa en pak de trein! Zo is er elk jaar van alles te beleven in onze buurlanden en maken duizenden bezoekers gebruik van de trein, omdat dit een rustgevende en comfortabele manier van reizen is voor een betaalbare prijs. Wil jij naar een festival in België, Duitsland of zelfs Hongarije? Klik dan direct op de onderstaande link en bekijk de mogelijkheden voor het festival dat jij wilt bezoeken!

De trein is ideaal voor bezoekers van een festival!

belgië, duitsland, europa, festival, trein

Lees verder

Thalys profiteert van Fyra debacle

Door alle problemen met de Fyra heeft Thalys haar omzet alleen maar zien stijgen. De Fyra zou namelijk het traject van Amsterdam naar Brussel gaan overnemen, maar door alle problemen met de hogesnelheidstrein is het aantal reizigers met de Thalys in het afgelopen jaren alleen maar gestegen. Het aantal reizigers van Amsterdam naar Brussel is met 16.7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Fyra is begin 2013 uitgevallen, waarop de Thalys direct al een stijging van 46% zag in haar passagiers aantallen.

Om de grote hoeveelheid passagiers op te vangen verhoogt Thalys het aantal treinen dat dagelijks op het traject rijden. Zo zullen er dit jaar nog 12 treinen per dag gaan rijden en in 2015 zal dit worden verhoogd naar 15 treinen per dag. Dit is goed nieuws voor de vervoerder, aangezien ze het in de voorgaande jaren altijd met 8 of 9 treinen hebben gedaan.

Thalys maakt groei door in Nederland.

antwerpen, belgië, Brussel, reizigers, thalys, trein

Lees verder

Auschwitz grap in Belgische trein

Afgelopen week heeft de Belgische spoorwegen naar buiten gebracht dat er op 31 januari 2014 een vervelende grap is uitgehaald in één van de treinen. Zo zijn nog onbekende mannen de personeelsruimte van de NBMS binnengegaan, waarna ze toegang hadden tot de intercom. Vervolgens heeft één van de mannen omgeroepen dat de trein van Luik naar Brussel als eindstation Auschwitz had en dat alle joden aan boord een douche moesten nemen.

Zowel de Belgische spoorwegen als een passagier hebben aangifte gedaan van het incident. Het is overigens niet de eerste keer dat een dergelijk incident voorkomt in de Belgische treinen. In mei 2012 was er ook al een reiziger die zei dat de joden in de trein moesten uitstappen bij station Buchenwald. De daders van dit voorval zijn echter nooit gepakt, maar misschien dat de jongens deze keer wel worden gepakt.

auschwitz, belgië, grap, slecht, trein

Lees verder

Treinongeluk in België wordt onderzocht

Het treinongeluk in België van afgelopen week wordt onderzocht door de Belgische autoriteiten. De teloc-banden van de trein zijn in beslag genomen door de onderzoekers, omdat hiermee de snelheid, afstanden en tijdstippen kunnen worden uitgelezen. De teloc-banden worden ook wel de zwarte doos van de trein genoemd en zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook zijn de gegevens van de seinpost in de buurt van het ongeluk in beslag genomen.

Bij het treinongeluk raakte niemand gewond, maar was er wel een grote hoeveelheid aan materiële schade. De trein ontspoorden op een 25 meter hoge viaduct, waarop 2 wagons met gloed nieuwe auto’s naar beneden vielen.

Treinongeluk Belgie

belgië, onderzoek, ongeluk, teloc banden, treinongeluk

Goederentrein in België ontspoord

Afgelopen week is een goederentrein ontspoord, nadat hij volop in de remmen moest voor een stilstaande trein. De machinist vertelde dat hij door groen licht reed, maar hij even later een stilstaande trein op zijn spoor zag. Hierdoor moest hij volop in de remmen, waardoor 3 wagons van de goederentrein zijn ontspoord. De 3 wagons reden op dit moment over een brug, waardoor ze ruim 25 meter naar beneden zijn gevallen. Op de 3 wagons van de goederentrein stonden tientallen auto’s, waardoor de schade van het ongeluk enorm is. Daarnaast zijn enkele bovenleidingen, delen van het spoor en stukken vangrails beschadigd, waardoor er de komende tijd geen treinverkeer mogelijk is op het traject.

Het is een druk bezocht traject voor goederentreinen en daarom moet de schade zo snel mogelijk worden verholpen. Volgens de burgemeester van het plaatsje Remersdaal in België mogen we van geluk spreken dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dat de schade enorm is. De komende tijd zal er hard gewerkt worden aan het herstel en het opruimen van de auto’s.

Goederentrein Duitsland Belgie

belgië, duitsland, goederentrein, ongeluk, trein

Zwaargevonden bij botsing met trein

Afgelopen week is een tweetal in een auto aangereden door een trein. Het gebeurde op een spoorwegovergang in het Belgische plaatsje Diest. De twee hebben zich naar verwachting klem gereden tussen de slagbomen en konden niet op tijd meer wegkomen. Het ongeluk gebeurde net voor de middag op het traject tussen Leuven en Hasselt. Het treinverkeer op dit traject heeft ruim anderhalf uur stilgelegen en kon daarna weer worden hervat, al had het treinverkeer nog tot laat in de avond last van vertragingen. De inzittende van de trein konden hun reis vervolgen met vervangend busvervoer. De twee inzittende zijn naderhand zwaargewond afgevoerd en zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Trein ongeluk

belgië, ongeluk, trein

Belgisch treinverkeer ligt helemaal plat

Het Belgische treinverkeer ligt vandaag de gehele dag plat. Dit in verband met een 24 uurs staking die de bonden in België hadden aangekondigd. De stakingen vinden plaats, omdat de bonden bang zijn voor de gevolgen van de regeringsplannen. De regering heeft aangekondigd dat zij de 3 spoorbedrijven zouden willen herstructureren naar 2 spoorbedrijven, zoals dit in Nederland gebeurd. Op het huidige moment zouden de 3 spoorbedrijven niet goed communiceren, waardoor er veel te veel geld verloren gaat. Ondanks het een logische beslissing is van de Belgische regering gaan veel medewerkers de straat op, omdat zij bang zijn voor de gevolgen van de plannen.

Trein stakingen in Belgie

belgië, staking, trein

Belgisch treinverkeer ligt een hele dag plat

De twee grote vakbonden bij het spoor in België hebben de koppen bij elkaar gestoken om een nationale staking te houden. De staking zal 24 uur duren, waardoor er de hele dag geen treinverkeer zal zijn in ons zuidelijke buurland. De staking raakt niet alleen de Belgische treinreizigers, maar heeft ook effect op het goederenverkeer en internationaal treinverkeer. Een woordvoerder van de Thalys heeft al aangegeven dat klanten hun geld kunnen terugvragen en zonder problemen kunnen omzetten naar een andere datum.

In België zijn er op het huidige moment 3 bedrijven die het treinverkeer in België regelen. Het gaat hierbij om de NMBS, Infrabel en een overkoepelende organisatie. Volgens de regering van België wordt het tijd dat dit naar twee bedrijven wordt teruggebracht, omdat de bedrijven niet goed met elkaar zouden communiceren. De medewerkers bij de bedrijven vrezen het ergste en dachten om deze reden direct aan een 24 uurs staking.

 

Belgie staakt

belgië, infrabel, nmbs, staking

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!