Tag: arriva

Proef met betaling via smartphone

Afgelopen week heeft het vervoersbedrijf Arriva bekend gemaakt dat het een proef gaat starten met een geselecteerde groep reizigers. Met de proef zouden de reizigers via de smartphone hun reiskosten kunnen betalen. De reizigers moeten hiervoor een app op de telefoon installeren, waarmee vervolgens op het begin- en eindstation hoeft te worden ingecheckt en uitgecheckt. Arriva hoopt met de proef de aanschaf en het reisgemak van een vervoersbewijs te verbeteren. Mocht de proef succesvol zijn dan staat Arriva open voor andere partijen die zich hierbij willen aansluiten.

Deze manier van betalen is in Duitsland al sinds 2010 actief en zal waarschijnlijk ook in Nederland zijn intreden vinden. Het nieuwe systeem gaat Touch en Travel heten en zal moeten worden gebruikt in de bus, tram, trein en metro. Na de vele complicaties met de OV-chipkaart is een app via de telefoon natuurlijk het ultieme betaalmiddel, omdat iedereen deze altijd bij zich heeft. De OV-chipkaart zal over 10 jaar alweer verouderd zijn en dan is de app mogelijk het volgende betaalmiddel.

arriva, betalen, proef, smartphone, vervoersbewijs

Machinist stopt voor kalf in sloot

Afgelopen week is een machinist van Arriva gestopt, omdat een pasgeboren kalf in een sloot naast het spoor lag. Volgens een passagier viel het kalf direct na zijn geboorte in het water, terwijl de navelstreng nog vastzat. De machinist van Arriva probeerde samen met passagiers het kalf uit de sloot te halen, maar dit lukte pas toen de brandweer arriveerde. De reizigers liepen door het voorval ruim 45 minuten vertraging op, maar konden hun weg na het incident weer vervolgen.

Machinist stopt voor kalf in sloot

arriva, kalf, machinist, sloot, stopt

Trein botst op bouwkraan in Groningen

Afgelopen week is een trein op een bouwkraan gebotst in Groningen. De trein van Arriva kon niet meer op tijd remmen voor de bouwkraan die over het spoor hing. Bij het treinongeluk is de bestuurder van de kraan gewond geraakt, maar zijn de inzittende van de trein ongedeerd gebleven. Hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht, maar er wordt uitgegaan van ongelukkige toevalligheden. Het traject tussen Groningen en Zuidbroek heeft hierdoor enige tijd stilgelegen, maar kon aan het begin van de middag weer worden opgepakt.

Treinongeluk Arriva

arriva, groningen, trein, treinongeluk

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!