Tag: Aanrijding persoon

Man geraakt door trein op spoorwegovergang bij Diemen

Afgelopen week heeft een groep jongens op een bewaakte spoorwegovergang bij Diemen geprobeerd het spoor over te steken, terwijl de spoorbomen reeds naar beneden waren. Volgens ProRail gebeurd dit dagelijks en gebeuren hier verschrikkelijke ongelukken mee met alle gevolgen van dien. Zo zijn er machinisten die niet meer kunnen werken en al honderden mensen omgekomen.

Op beelden is te zien dat de groep jongens onder de spoorbomen doorgaan, waarna de achterblijver wordt geraakt door de trein. De vijf jongens waren samen op stap, waarbij de laatste de rest probeerde in te halen door op het laatste moment nog even onder de spoorbomen door te klimmen. Helaas ging die helemaal mis, struikelde hij op het spoor en werd hij geraakt door de trein. De jongen wist zichzelf op eigen kracht in veiligheid te brengen, waarna hij in elkaar zakte. Dit alles is op de onderstaande beelden te zien.

ProRail klaagt de jongens aan

Een incident als deze gebeurd dagelijks en ProRail wilt graag een signaal afgeven aan de Nederlandse inwoner door de beelden vrij te geven en aangifte te doen tegen de jongens. De boete voor spoorlopen is in Nederland ontzettend hoog en zeker wanneer de spoorbomen reeds naar beneden zijn. De boete voor het oversteken van een spoor met gesloten spoorbomen kost u € 230. Daarbij kunt u een machinist opzadelen met een hoop mentale stress.

Spoorbomen dicht? Blijf geduldig wachten tot ze weer omhoog zijn.

Aanrijding met trein, Aanrijding persoon, spoorwegovergang, Trein aanrijding, Trein Diemen

19-jarige treinsurfer onthoofd in Zuid-Afrika

Afgelopen week is een 19-jarige jongen in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg omgekomen bij een gevaarlijke stunt. De jongen was met zijn vrienden aan het treinsurfen, waarbij hij een misstap maakte en tussen de trein en het spoor terecht kwam.  Een ooggetuige geeft aan nog nooit zoiets gezien te hebben; het lichaam van de jongen was in tweeën gedeeld.

Treinsurfer omgekomen

In de regio is treinsurfen een trend onder jongeren, waarbij rivaliserende groepen er zelfs om strijden wie het beste kan treinsurfen. Zo zijn er gevallen bekend van jongens die op het dak van de trein meeliften en zijn meerdere ongelukken al fataal gebleken. Desondanks lijken de jongeren er niet mee te willen stoppen, waardoor treinsurfen een heus probleem is in Johannesburg.

Aanrijding persoon, Trein aanrijding, trein ongeluk, treinongeluk, Treinsurfen

Treinongeluk op spoorwegovergang bij Dordrecht

Afgelopen week heeft een treinongeluk op de spoorwegovergang bij Dordrecht voor veel chaos gezorgd. Een automobilist zou zijn auto bewust op de overgang hebben geplaatst volgens ooggetuige, waarna hij werd aangereden door een aanstormende trein. De machinist kon het ongeluk niet voorkomen, omdat de man zijn auto op het laatste moment op de spoorweg plaatste. De automobilist heeft het ongeluk niet overleeft, maar verder zijn er geen slachtoffers gevallen. Aangezien ooggetuige verklaarde dat het om een bewuste actie ging, denkt de politie aan zelfdoding. Uiteraard worden verder alle zeilen bijgezet om de werkelijke toedracht te achterhalen om alles uit te sluiten.

Aanrijding met trein

Het treinverkeer op het traject van Dordrecht en Lage Zwaluwe werd direct stilgelegd, waardoor reizigers werden geadviseerd om een andere route te kiezen. Zo werden reizigers op het traject geadviseerd om gebruik te maken van vervangend busvervoer en werden reizigers van Brabant naar Rotterdam aangeraden om via Utrecht te reizen. Vertragingen van ruim een uur zouden namelijk het gevolg kunnen zijn. Na enkele uren werd de spoorwegovergang weer vrij gemaakt en kon het treinverkeer weer worden opgepakt.

{mymaplocation id=170,171,172 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aanrijding met trein, Aanrijding persoon, spoorwegovergang, Trein aanrijding, Trein Dordrecht

Onduidelijkheid over busje op spoorwegovergang bij Zevenhuizen

Afgelopen week is een bestelbusje met 2 mannen op een spoorwegovergang bij Zevenaar door nog onbekende reden tot stilstand gekomen. Aangezien het om een bewaakte spoorwegovergang gaat zijn er beelden van het ongeluk, maar de voor de politie is het nog onduidelijk wat er gebeurd is. Het ging om een 30-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 26-jarige man uit Ter Aar. Verder zijn er geen slachtoffers gevallen.

Aanrijding met trein

Door het ongeval was het spoor op de overgang flink beschadigd. Hierdoor kwam het treinverkeer tussen Den Haag en Gouda stil te liggen. De NS heeft tijdens de werkzaamheden van ProRail vervangend busvervoer ingezet, maar heeft het treinverkeer tijdelijk weer laten hervatten tijdens de ochtendspits. Pas aan het eind van de dag werden de werkzaamheden aan de spoorwegovergang bij Zevenaar weer hervat en werden er opnieuw bussen ingezet door de NS.

{mymaplocation id=83 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Mocht u meer weten over het incident dan kan de politie uw hulp goed gebruiken, want momenteel tasten zij nog in het duister.

Aanrijding met trein, Aanrijding persoon, Trein aanrijding, trein nieuws, Trein Zevenaar

Jonge vrouw komt onder trein bij Weesp

Een jonge vrouw is afgelopen week mogelijk voor de trein gesprongen bij Weesp. Er zijn geen sporen/getuige verklaringen van een ongeluk of misdaad, waardoor de politie momenteel uitgaat van een mogelijke zelfdoding. Het gebeurde afgelopen maandag rond 19:00 uur, waarna het treinverkeer direct werd stilgelegd. Op het moment van de botsing reed de trein niet snel meer, omdat hij het perron naderde. Een groot aantal treinreizigers stond te wachten op de trein en werd geëvacueerd, zodat hulpdiensten hun werkzaamheden konden verrichten.

Aanrijding trein

De hulpdiensten waren gelukkig snel aanwezig, waarna de jonge vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis kon worden gevlogen d.m.v. een traumahelikopter. Een woordvoerder van de politie liet via Twitter weten dat het om een mogelijke zelfdoding gaat, maar dit zal uiteraard eerst nog moeten worden onderzocht. Aangezien er een groot aantal ooggetuige aanwezig waren, waarvan sommige met tranen op de wangen het perron moesten verlaten is er genoeg informatie voor de politie beschikbaar.

{mymaplocation id=120 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

De vrouw ligt momenteel zwaargewond in het ziekenhuis en moet vechten voor haar leven.

Aanrijding met trein, Aanrijding persoon, spoorwegovergang, Trein aanrijding, Trein Weesp

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!