Tag: Aangepaste Dienstregeling

NS Geltreinen tegen gladde sporen

Om gladde sporen tegen te gaan zet NS speciale ‘geltreinen’ in. In de herfst zorgen bladeren en regen voor gladheid op het spoor met als gevolg dat treinen langzamer remmen en optrekken. Machinisten moeten hierdoor anders rijden, waardoor reizigers last kunnen krijgen van vertraging. Om de gladheid op het spoor tegen te gaan zet NS de geltreinen in. De gel maakt het spoor ruwer, waardoor treinen meer grip hebben.Virm trein

Aangepaste Dienstregeling, Geltrein, Sandite, trein herfst

Lees verder

Treinen vertraagd door wintersweer

Door het winterse weer van afgelopen week hebben treinen van de NS een dag lang volgens de winterdienstregeling gereden. Deze aangepaste dienstregeling wordt ingezet bij winters- of stormachtig weer. Het aantal treinen wordt dan gehalveerd, waardoor ongelukken zouden moeten worden voorkomen. Reizigers hebben hierdoor vaak last van vertraging, maar veiligheid gaat uiteraard voor. Ook busvervoerders hadden veel last van uitval en vertraging. Zo hebben grote busvervoerders als Connexxion en Arriva een groot aantal bussen uit de dienstregeling gehaald.

Dit alles werd ingezet door de voorspelling van 2 tot 10 centimeter sneeuw die voornamelijk in het zuiden van het land zou blijven liggen. Dit is uiteindelijk uitgekomen, waardoor de maatregelen van de vervoerders terecht bleken. Op de snelweg heeft het tevens voor extra ongelukken gezorgd. Zo waren er veel problemen bij Eindhoven, Den Bosch en knooppunt De Hogt op de A2.

{mymaplocation id=183,184,324 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Aangepaste Dienstregeling, trein nieuws, Trein vertraging, winterdienstregeling, winterweer

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!