Treinuitje: Oestersplukken in Nederland

Opzoek naar een uniek treinuitje in Nederland? Dan hebben wij een leuk uitje aan de Nederlandse kust. Oesters zijn heerlijk, maar met een sprankelende bubbel erbij ben je al snel een paar euro armer in de meeste eetgelegenheden. Wist je dat je ook gratis oesters kan plukken in Nederland? Hiervoor zijn een aantal leuke ? Jawel, oesters plukken maar!

We nemen je mee naar het prachtige Zeeland, waar een overvloed aan vis, schelp- en schaaldieren wordt gevangen en gekweekt. Dankzij de uitgestrekte kustlijn en talloze stranden langs de Noordzee en de Oosterschelde zijn er tal van plekjes waar je kosteloos oesters kunt rapen.

Oesters Nederland

Plukken bij de Oosterschelde in Goes; het Wilhelminadorp

Het Wilhelminadorp, is een pittoresk dorp gelegen in de gemeente Goes. Vanuit Wilhelminadorp kun je langs de Westhavendijk of de Oosthavendijk wandelen en uiteindelijk uitkomen bij het Goese Sas, gelegen aan de Oosterschelde. Voor het oesterplukken moet je een stukje het water in (dus vergeet je laarzen niet). Met een beetje geluk kun je zelfs bruinvissen tegenkomen. Dit unieke uitje is dus een combinatie van plukken én spotten!

Heb je genoeg oesters geplukt maar nog steeds niet verzadigd? Geen zorgen, wij hebben de perfecte plek voor jou. In het voormalige stadsarchief van Goes vind je Hotel Katoen. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch. En als je nog niet genoeg hebt van het prachtige Zeeland, kun je hier zelfs een nachtje blijven slapen.

Duurzaam Oesters Rapen: Respect voor de Natuur

Voordat je op pad gaat, is het essentieel om te begrijpen dat legaal oesters rapen gepaard gaat met verantwoordelijkheid. Controleer altijd de actuele regelgeving en beperkingen om de natuur te beschermen en ervoor te zorgen dat deze ervaring voor toekomstige generaties behouden blijft.

Bereikbaarheid: trein & Openbaar Vervoer

Goed nieuws voor natuurliefhebbers zonder eigen vervoer: de Oosterschelde is uitstekend bereikbaar per trein en ander openbaar vervoer. Plan je reis eenvoudig met de volgende stappen:

1.) Trein naar Goes of Middelburg

Begin je reis door de trein te nemen naar de steden Goes of Middelburg in Zeeland. Deze steden zijn goed bereikbaar vanuit verschillende delen van Nederland.

2.) Regionaal Openbaar Vervoer

Vanuit Goes of Middelburg kun je gebruikmaken van regionaal openbaar vervoer, zoals bussen, om naar de Oosterschelde te reizen. Controleer de dienstregelingen voor de meest efficiënte route.

3.) Verken de Oosterschelde

Eenmaal aangekomen bij de Oosterschelde, kun je de lokale omgeving verkennen en genieten van het legaal rapen van oesters volgens de geldende regels. Zeker weten waar en of je mag plukken? Kijk dan op de wildplukwijzer, hier staan alle plekken op waar je wild mag plukken.

Regels voor oesterplukken

  • Elke persoon mag maximaal tien kilo oesters plukken voor persoonlijk gebruik; verkoop is niet toegestaan.
  • Tijdens het plukken is het niet toegestaan om de bodem te roeren, te scheppen of te schrapen.
  • Betreed niet het slikgebied, dat bij laagwater droog komt te staan, en loop ook niet naar de oesterbanken toe.
  • Vermijd tijdens het rapen planten en wier om schade te voorkomen.
  • Als een deel van het strand is afgezet, is het uiteraard niet toegestaan om daar oesters te rapen.

Oesterplukken & trein met korting?

Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om met korting naar Goes of Middelburg te reizen. Denk aan kortingsacties, de NS Groepstickets of NS Jongerenkaart.

Tips voor een geslaagde trip

  • Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgeving en beperkingen voor oesters rapen in het specifieke gebied waar je naartoe gaat.
  • Neem een geldige vergunning mee indien vereist.
  • Respecteer de natuur en oesterpopulaties door duurzaam te rapen.

Beleef Nederland op zijn best

Ontdek de unieke combinatie van natuur, duurzaamheid en culinair genot tijdens een legale oesterraptrip naar de Oosterschelde. Plan je reis met het openbaar vervoer en geniet van een onvergetelijke ervaring die de smaakpapillen en de ziel verrijkt.

Liever een keer op locatie genieten van Oesters, een oesterman of oestermeisje inhuren? Ontdek de diensten van OestereXclusief en beleef het genot van oesters op locatie.

Ontdek meer over legaal oesters rapen en plan je reis vandaag nog!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest