Trein op koningsdag 2017

Per trein naar Koningsdag 2017? Houdt dan rekening met overvolle treinen, lichte vertragingen en lange rijen bij de NS Kaartautomaten (of profiteer van de onderstaande aanbieding). Ondanks de voorzorgsmaatregelen van de NS is het elk jaar weer chaos door de miljoenen Nederlanders die er massaal op uit trekken op deze feestdag. Wij raden aan uw reis van tevoren te plannen en vervoersbewijzen van tevoren te kopen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Koningsdag

Korting op Koningsdag 2017

Studenten mogen niet gratis reizen op Koningsdag, maar profiteren wel van 40% korting evenals maximaal 3 medepassagiers. Niet in het bezit van een kortingskaart? Bestel dan vanuit huis de Oranje Retour en profiteer van 20% korting op het reguliere tarief. Hierdoor hoeft u niet in de rij te staan en is uw heen en terugreis direct geregeld. Houdt er rekening mee dat de Oranje Retour traject- en naamsgebonden is, waardoor u het ticket uitgeprint dient mee te nemen in combinatie met een geldig legitimatiebewijs.

Alcohol in treinen op Koningsdag

In verband met de sfeer, veiligheid en overlast heeft de NS het meenemen, schenken of nuttigen van alcoholische dranken verboden in treinen op Koningsdag en Koningsnacht. Het is daarom vanaf woensdagavond 19:00 uur t/m vrijdagochtend 07:00 uur verboden, waarmee u het risico op een boete loopt. Ook de stationswinkels en horecagelegenheden zullen dan ook geen alcoholische dranken verkopen.

Drukke steden op Koningsdag

De NS verwacht problemen rondom station Amsterdam, Utrecht, Tilburg, Alkmaar, Groningen en Rotterdam. Hiervoor zet de NS de Oranjedienstregeling in, waarbij extra lange treinen worden ingezet van en naar de drukke Koningsdag bestemmingen.

Trein naar Koningsdag Amsterdam

Gaat u met Koningsdag per trein naar Amsterdam? Houdt er dan rekening mee dat Amsterdam Rai en Amsterdam Science Park zijn gesloten i.v.m. de drukte.

Voor de festivals Kingsland Festival in de RAI of Nassau Festival bij het Olympisch Stadion reist u het snelst via station Amsterdam Zuid. Ga je naar Loveland van Oranje? Reis dan naar station Amsterdam Amstel. Voor UMF (Urban Music Festival) reist u naar station Sloterdijk en Oranjebloesem is het snelst/best te bereiken via Amsterdam Centraal.

Trein naar Koningsdag Tilburg

Op Koningsdag zal de koninklijke familie de binnenstad van Tilburg bezoeken. Wilt u erbij zijn? Reis dan via Tilburg Centraal, waarna het centrum op loopafstand is.

Trein naar Koningsdag Alkmaar

Richting Alkmaar worden er veel reizigers verwacht. Zo zijn er een aantal festiviteiten georganiseerd in de binnenstad en reizen er vanaf station Alkmaar gratis pendelbussen (op vertoon van een geldig toegangsbewijs) naar SLAM! Festival.

Trein naar Koningsdag Groningen

Met koningsdag naar Groningen? De NS verwacht overvolle treinen en chaos op het treinstation. Muziek en vrijmarkten vullen de binnenstad van Groningen, maar ook het festival Kingsland Groningen zorgt voor veel bezoekers.

In verband met werkzaamheden tussen Hoogeveen en Groningen rijden er geen treinen tussen Zwolle en Groningen. De NS verwacht dat er te weinig bussen zijn op de grote groepen reizigers op te vangen en raad daarom aan om gebruik te maken van partybussen van Eventtravel, Partybussen of een andere organisatie.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders