Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum en de trein naar het Rijksmuseum.

Per trein naar het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is gevestigd in het, door Pierre Cuypers ontworpen Rijksmuseumgebouw, in hartje Amsterdam. Door de centrale ligging is het museum makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een voorbeeld: vanaf Utrecht, Nijmegen en Den Haag is centraal Station Amsterdam te bereiken in maximaal één uur tijd. Aangekomen op Amsterdam Centraal, stap je over op de metro richting station zuid, waarna je binnen enkele minuten het Rijksmuseum bereikt. Liever niet met de metro? Ga dan in een ruim half uurtje te voet naar het Rijksmuseum toe.

Natuurlijk bekijk je eerst onze actiepagina voor korting of informatie rondom de trein naar het Rijksmuseum. Zo zijn er regelmatig combideals verkrijgbaar, waarbij je een NS dagretour in combinatie met een entreebewijs ontvangt. Bekijk ook even het NS Groepsticket of de Jongeren dagkaart. Dit kan al snel tientallen euro’s besparen.

Rijksmuseum Amsterdam

Wat te zien in het Rijksmuseum?

Het Amsterdamse Rijksmuseum vertelt het ‘Nederlandse’ verhaal van de 11e eeuw tot de huidige tijd. Werken van de grootste Nederlandse kunstenaars zijn te vinden in dit museum. Denk aan de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

Het Museum heeft een verschillende vaste collecties én organiseert meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Dit wordt gedaan met kunst uit eigen- en geleende collecties. De bekendste tijdelijke tentoonstelling ‘Late Rembrandt’ trok in 2015 meer dan een half miljoen bezoekers in 3 maanden tijd!

Trein Amsterdam

Bezoek Amsterdam

Een halve dag Rijksmuseum valt perfect te combineren met het verkennen van onze hoofdstad. Prachtige grachtenpanden, unieke woonboten en de bekende bloemenmarkt: Amsterdam heeft het allemaal. Wandel over de Dam, langs de kanaaltjes, de populaire 9 straatjes en ga shoppen in het bruisende centrum van de stad. Sluit de dag af met een glas wijn op een van de vele gezellige terrasjes in het centrum.

Ontvang acties

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Met de trein naar het Brabantse ’s-Hertogenbosch

Met de trein naar het Brabantse ’s-Hertogenbosch

Er is niks leuker dan een dagtrip met de trein naar bijvoorbeeld Den Bosch: je staat nooit in de file, kunt vanaf minuut één ontspannen en je hebt tijd om iets voor jezelf te doen. Eindelijk weer tijd om een boek te lezen, of de sudoku’s uit de krant te bestuderen!...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders