Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum en de trein naar het Rijksmuseum.

Per trein naar het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is gevestigd in het, door Pierre Cuypers ontworpen Rijksmuseumgebouw, in hartje Amsterdam. Door de centrale ligging is het museum makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een voorbeeld: vanaf Utrecht, Nijmegen en Den Haag is centraal Station Amsterdam te bereiken in maximaal één uur tijd. Aangekomen op Amsterdam Centraal, stap je over op de metro richting station zuid, waarna je binnen enkele minuten het Rijksmuseum bereikt. Liever niet met de metro? Ga dan in een ruim half uurtje te voet naar het Rijksmuseum toe.

Natuurlijk bekijk je eerst onze actiepagina voor korting of informatie rondom de trein naar het Rijksmuseum. Zo zijn er regelmatig combideals verkrijgbaar, waarbij je een NS dagretour in combinatie met een entreebewijs ontvangt. Bekijk ook even het NS Groepsticket of de Jongeren dagkaart. Dit kan al snel tientallen euro’s besparen.

Rijksmuseum Amsterdam

Wat te zien in het Rijksmuseum?

Het Amsterdamse Rijksmuseum vertelt het ‘Nederlandse’ verhaal van de 11e eeuw tot de huidige tijd. Werken van de grootste Nederlandse kunstenaars zijn te vinden in dit museum. Denk aan de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

Het Museum heeft een verschillende vaste collecties én organiseert meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Dit wordt gedaan met kunst uit eigen- en geleende collecties. De bekendste tijdelijke tentoonstelling ‘Late Rembrandt’ trok in 2015 meer dan een half miljoen bezoekers in 3 maanden tijd!

Trein Amsterdam

Bezoek Amsterdam

Een halve dag Rijksmuseum valt perfect te combineren met het verkennen van onze hoofdstad. Prachtige grachtenpanden, unieke woonboten en de bekende bloemenmarkt: Amsterdam heeft het allemaal. Wandel over de Dam, langs de kanaaltjes, de populaire 9 straatjes en ga shoppen in het bruisende centrum van de stad. Sluit de dag af met een glas wijn op een van de vele gezellige terrasjes in het centrum.

Ontvang acties

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest