Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum en de trein naar het Rijksmuseum.

Per trein naar het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is gevestigd in het, door Pierre Cuypers ontworpen Rijksmuseumgebouw, in hartje Amsterdam. Door de centrale ligging is het museum makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Een voorbeeld: vanaf Utrecht, Nijmegen en Den Haag is centraal Station Amsterdam te bereiken in maximaal één uur tijd. Aangekomen op Amsterdam Centraal, stap je over op de metro richting station zuid, waarna je binnen enkele minuten het Rijksmuseum bereikt. Liever niet met de metro? Ga dan in een ruim half uurtje te voet naar het Rijksmuseum toe.

Natuurlijk bekijk je eerst onze actiepagina voor korting of informatie rondom de trein naar het Rijksmuseum. Zo zijn er regelmatig combideals verkrijgbaar, waarbij je een NS dagretour in combinatie met een entreebewijs ontvangt. Bekijk ook even het NS Groepsticket of de Jongeren dagkaart. Dit kan al snel tientallen euro’s besparen.

Rijksmuseum Amsterdam

Wat te zien in het Rijksmuseum?

Het Amsterdamse Rijksmuseum vertelt het ‘Nederlandse’ verhaal van de 11e eeuw tot de huidige tijd. Werken van de grootste Nederlandse kunstenaars zijn te vinden in dit museum. Denk aan de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het meisje met de Parel van Johannes Vermeer.

Het Museum heeft een verschillende vaste collecties én organiseert meerdere tijdelijke tentoonstellingen. Dit wordt gedaan met kunst uit eigen- en geleende collecties. De bekendste tijdelijke tentoonstelling ‘Late Rembrandt’ trok in 2015 meer dan een half miljoen bezoekers in 3 maanden tijd!

Trein Amsterdam

Bezoek Amsterdam

Een halve dag Rijksmuseum valt perfect te combineren met het verkennen van onze hoofdstad. Prachtige grachtenpanden, unieke woonboten en de bekende bloemenmarkt: Amsterdam heeft het allemaal. Wandel over de Dam, langs de kanaaltjes, de populaire 9 straatjes en ga shoppen in het bruisende centrum van de stad. Sluit de dag af met een glas wijn op een van de vele gezellige terrasjes in het centrum.

Ontvang acties

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders