Tips: goedkope treinkaartjes bij NS International

  • ☑️ Treintickets vanaf 9 euro
  • ☑️ Boek online zonder boekingskosten
  • ☑️ Bestemmingen in heel Europa!
  • ☑️ Vroegboeken = voordelig reizen.

Reizen met de trein biedt een comfortabele manier om van het mooiste uitzicht te genieten en rechtstreeks in het hart van de stad uit te stappen. Hoewel deze voordelen bekend zijn, horen we soms dat treinreizen duur kunnen zijn. Echter, dit is vaak onterecht. Reizen met de trein over de grens kan namelijk ook heel voordelig zijn. Met onze handige tips ontdek je dat treinreizen helemaal niet duur hoeft te zijn. Door gebruik te maken van onze slimme besparingstips kun je toch op de mooiste bestemmingen komen en betaalbaar genieten van jouw treinreis.

Tips voor goedkope treinkaartjes

Vroegboekkorting op treinkaartjes

Net als bij het boeken van vliegtickets geldt ook voor treinreizen dat last minute beslissingen vaak hogere kosten met zich meebrengen. Om kosten te besparen raden we daarom aan om altijd zo vroeg mogelijk te boeken. De vraag is dan natuurlijk: wat betekent ‘vroeg boeken’? Het antwoord hierop is afhankelijk van de beschikbaarheid van de treintickets, welke verschilt per treinvervoerder.

Dichtstbijzijnde station

Tijdens het boeken van uw treinreis raden we aan om het vertrekstation bij jou in de buurt in te vullen. Op deze manier bespaar je namelijk op de reiskosten in vergelijking met het reizen met uw OV-chipkaart in combinatie met een internationaal ticket. Neem bijvoorbeeld de aanreis van Thalys, die maximaal €9 kost. Dus als je bijvoorbeeld boekt van Groningen naar Parijs, bedraagt de prijs voor een treinkaartje slechts €35 + €9 (2e klas).

Regelmatig aanbiedingen

NS International en andere aanbieders organiseren regelmatig acties en aanbiedingen. De aanbiedingen verzamelen wij allemaal op deze website! Op deze manier profiteer je van goedkope treinkaartjes naar het buitenland, terwijl je maar op één website hoeft te kijken. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk om ons op sociale media te volgen of jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de laatste aanbiedingen.

Vermijd drukke periodes en spitsuren

Veel mensen starten hun vakantie of reizen in het weekend, waardoor de prijzen voor treintickets in het weekend en tijdens vakanties hoger zijn. Ook zijn treinen die vroeg in de ochtend vertrekken vaak populairder en daardoor duurder. Door buiten de spits te reizen, bespaar je aanzienlijk op de reiskosten. Je hoeft echter niet tot het middaguur te wachten, want dat kan jouw dagplanning in de war schoppen. Als je flexibel bent, raden we aan om te reizen op doordeweekse dagen en buiten de schoolvakanties om. Dit is vaak voordeliger en zo kan je nog steeds genieten van de reis zonder extra kosten.

Door te reizen in de avonduren kan je profiteren van goedkopere treintickets. Als je een weekendje weg wilt, overweeg dan eens om te reizen op za-zo-ma in plaats van vr-za-zo. Door te reizen op deze dagen kan je mogelijk besparen op de reiskosten en toch genieten van een ontspannen weekendje weg.

Korting ook bij NS International

Ben je abonnementhouder? Geef dan in het boekingsproces aan dat je met korting reist, zodat de korting wordt verrekend voor het binnenlandse gedeelte van de treinreis. Naast abonnementen van NS, zijn ook kortingskaarten van NMBS, Thalys en Eurostar toegestaan.

Koop treintickets online

Wij raden aan treinkaartjes naar het buitenland altijd online te kopen. Zo betaal je geen extra boekingskosten, kan je eenvoudig afrekenen met iDeal en ontvang je de tickets binnen 30 minuten in de inbox.

Bespaar op flexibiliteit

Naast het boekingsmoment en de reisklasse speelt de flexibiliteit een belangrijke rol bij de prijs van een internationaal treinticket. Wanneer je een treinkaartje met minder/geen flexibiliteit koopt, zoals een non-flex, earlybird of vroegboekticket bestelt betaal je minder.

Wanneer je deze optie toch wilt behouden, kan je dit in het bestelproces eenvoudig aangeven. De prijs zal dan stijgen naar mid-flex of eventueel zelfs full-flex tarief.

Korting met kinderen in internationale trein

De trein is een uitstekende optie wanneer je met kinderen reist, omdat ze onderweg kunnen spelen, rondlopen of een boekje kunnen lezen. Sommige treinen bieden ook speciale faciliteiten voor kinderen aan boord. Daarnaast kunnen kinderen vaak profiteren van kortingen of zelfs gratis reizen in sommige landen. De hoogte van de korting kan variëren afhankelijk van de trein en het land waarin je reist.

Goedkoop naar België

Bespaar op uw reis naar België met het Early Bird ticket van NS International. Boek ten minste 7 dagen van tevoren en geniet van een voordelige reis naar elke bestemming in België. Doordeweeks reizen is nog goedkoper. Met dit flexibele ticket kan je op de gekozen reisdag op elk gewenst tijdstip heen en terug reizen met een Intercity Brussel trein. Zo heb je geen vaste vertrektijd en kan je heerlijk ontspannen reizen.

Voordelig per nachttrein

Met de Nightjet nachttrein reis je comfortabel en efficiënt naar uw bestemming in Wenen, München, Innsbruck, Basel of Zürich. Vertrek in de vroege avond vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem en terwijl je slaapt, wordt je naar de gewenste bestemming gebracht. Dit betekent dat je uitgerust aankomt op de bestemming en direct van start kan. Treinreizen per achttrein is een geweldige manier om tijd te besparen bij het afleggen van langere afstanden.

Als je op zoek bent naar de meest voordelige optie, kan je eventueel een zitplaats boeken in de nachttrein. Maar als je op zoek bent naar een hoger niveau van comfort, dan zijn er ook lig- en slaapplaatsen beschikbaar. Hoewel deze duurder zijn, bieden ze wel meer comfort dan een zitplaats. De extra kosten die je betaalt voor een lig- of slaapplaats zijn het echt waard, vooral als je dit vergelijkt met de besparing op een slaapplaats bij een hotel.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest