NS Jongerendagkaart: Onbeperkt reizen voor een prikkie

De NS Jongerendagkaart is een aantrekkelijke aanbieding voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die graag voordelig met de trein willen reizen. Voor een vast bedrag kunnen ze een hele dag onbeperkt reizen met NS-treinen door heel Nederland. Maar wat zijn de voorwaarden, hoe werkt het en waar moet je op letten? Laten we eens kijken.

Wat is de NS Jongerendagkaart?

De NS Jongerendagkaart is een speciaal e-ticket dat jongeren tussen de 12 en 18 jaar in staat stelt om op werkdagen buiten de spits en in het weekend en op feestdagen de hele dag onbeperkt te reizen met NS-treinen in Nederland. Het ticket is uitsluitend verkrijgbaar via de NS-app en kost €7,95.

Jongeren Dagkaart 2024

Voor wie is de NS Jongerendagkaart geschikt?

De Jongerendagkaart is ideaal voor jongeren die:

 • Graag flexibel willen reizen: Met de Jongerendagkaart kun je de hele dag onbeperkt reizen, zonder je zorgen te maken over extra kosten.
 • Geld willen besparen: Het ticket is aanzienlijk goedkoper dan losse kaartjes, vooral voor langere afstanden.
 • Buiten de spits reizen: De Jongerendagkaart is perfect voor jongeren die buiten de spitsuren kunnen reizen, bijvoorbeeld in het weekend, tijdens vakanties of na schooltijd.

Hoe werkt de NS Jongerendagkaart?

 1. Koop de Jongerendagkaart online: Bezoek deze pagina. Kies de gewenste reisdatum en betaal via iDEAL of creditcard.
 2. Activeer het ticket: Activeer het ticket in de app of neem deze uitgeprint mee op reis. Het ticket is dan de hele dag geldig.
 3. Reizen maar! Scan de barcode van je e-ticket bij de poortjes op het station en stap in de trein.

Voorwaarden en geldigheid

 • Leeftijd: De Jongerendagkaart is alleen geldig voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.
 • Daluren: Op werkdagen is het ticket geldig vóór 06.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. In het weekend en op feestdagen is het de hele dag geldig. Let op: het ticket is niet geldig op Koningsdag (27 april).
 • NS-treinen: Het ticket is alleen geldig in treinen van NS, niet in treinen van andere vervoerders.
 • Tweede klas: De Jongerendagkaart is alleen geldig in de tweede klas.

Handige tips

 • Plan je reis: Check van tevoren de dienstregeling in de NS-app om vertragingen of werkzaamheden te vermijden.
 • Reis buiten de spits: Probeer zoveel mogelijk buiten de spits te reizen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je Jongerendagkaart.
 • Neem een identiteitsbewijs mee: Het is verstandig om een identiteitsbewijs mee te nemen, voor het geval dat je gecontroleerd wordt.

Kortom, de NS Jongerendagkaart is een voordelige en flexibele manier voor jongeren om Nederland te ontdekken met de trein. Met een paar simpele stappen kun je onbeperkt reizen en genieten van alles wat ons land te bieden heeft.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest