Met kinderen en de trein naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Altijd al een bezoekje willen brengen met de kinderen aan het bekende spoorwegmuseum in Utrecht? Doe dit dan met de trein. Geen parkeerplekje zoeken in de drukte; gewoon lekker achterover leunen in het treinstel en het is nog leuk ook! Meer weten? Hieronder vertellen we je alles over de treinreis met kinderen naar het spoorwegmuseum in Utrecht.

Kinderen, trein en spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum bevindt zich in centraal Nederland, midden in de binnenstad van Utrecht. Hierdoor is het museum makkelijk én snel te bereiken. Je reist eerst naar Utrecht centraal, waarna je overstapt op de bus. In een mum van tijd sta je voor het spoorwegmuseum. Makkelijker kan het niet zijn!

Met korting naar het Spoorwegmuseum? Er zijn regelmatig aanbiedingen verkrijgbaar bij de NS Spoordeelwinkel. Dit voor zowel een dagje Utrecht als het uitje naar het museum.

kinderen trein spoorwegmuseum utrecht

Wat te doen in het Spoorwegmuseum?

In het spoorwegmuseum leer je hoe de trein de wereld beïnvloed heeft. Via de museumroute maak je een trip door de geschiedenis. In elke ‘wereld’ leer je over de belangrijke ontwikkelingen van het spoor- en treinennet.

Voornamelijk de interactieve werelden 1, 3 en 5 zijn leuk voor kinderen. Je leert actief door betrokken te worden in het verhaal. Wereld 1 bestaat uit een Walkthrough door een nagemaakt Brits dorp. Wereld 3 bestaat uit een unieke Darkride waar je leert over de periode 1918 tot 1945. In de laatste wereld wordt via een interactieve voorstelling in beeld gebracht wat de trein voor de mens heeft betekend.

Lees ook: trein naar het Spoorwegmuseum

Dagje Utrecht: spoorwegmuseum, trein en kinderen

Een ochtendje Spoorwegmuseum is een ideale combinatie met het verkennen van de prachtige binnenstad van Utrecht. Alleen al voor de bezoeken van de oude Domtoren is Utrecht een bezichtiging waard. Wandel langs de oude gracht, de fleurige botanische tuinen, ga shoppen in het nieuwe Hoog Catherijne en bezoek de vele kleine boetiekwinkeltjes die de stad te bieden heeft. Sluit de dag af met een diner aan het water en kijk uit op de kleine bootjes die in de gracht dobberen.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders