Met kinderen en de trein naar het Spoorwegmuseum in Utrecht

Altijd al een bezoekje willen brengen met de kinderen aan het bekende spoorwegmuseum in Utrecht? Doe dit dan met de trein. Geen parkeerplekje zoeken in de drukte; gewoon lekker achterover leunen in het treinstel en het is nog leuk ook! Meer weten? Hieronder vertellen we je alles over de treinreis met kinderen naar het spoorwegmuseum in Utrecht.

Kinderen, trein en spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum bevindt zich in centraal Nederland, midden in de binnenstad van Utrecht. Hierdoor is het museum makkelijk én snel te bereiken. Je reist eerst naar Utrecht centraal, waarna je overstapt op de bus. In een mum van tijd sta je voor het spoorwegmuseum. Makkelijker kan het niet zijn!

Met korting naar het Spoorwegmuseum? Er zijn regelmatig aanbiedingen verkrijgbaar bij de NS Spoordeelwinkel. Dit voor zowel een dagje Utrecht als het uitje naar het museum.

kinderen trein spoorwegmuseum utrecht

Wat te doen in het Spoorwegmuseum?

In het spoorwegmuseum leer je hoe de trein de wereld beïnvloed heeft. Via de museumroute maak je een trip door de geschiedenis. In elke ‘wereld’ leer je over de belangrijke ontwikkelingen van het spoor- en treinennet.

Voornamelijk de interactieve werelden 1, 3 en 5 zijn leuk voor kinderen. Je leert actief door betrokken te worden in het verhaal. Wereld 1 bestaat uit een Walkthrough door een nagemaakt Brits dorp. Wereld 3 bestaat uit een unieke Darkride waar je leert over de periode 1918 tot 1945. In de laatste wereld wordt via een interactieve voorstelling in beeld gebracht wat de trein voor de mens heeft betekend.

Lees ook: trein naar het Spoorwegmuseum

Dagje Utrecht: spoorwegmuseum, trein en kinderen

Een ochtendje Spoorwegmuseum is een ideale combinatie met het verkennen van de prachtige binnenstad van Utrecht. Alleen al voor de bezoeken van de oude Domtoren is Utrecht een bezichtiging waard. Wandel langs de oude gracht, de fleurige botanische tuinen, ga shoppen in het nieuwe Hoog Catherijne en bezoek de vele kleine boetiekwinkeltjes die de stad te bieden heeft. Sluit de dag af met een diner aan het water en kijk uit op de kleine bootjes die in de gracht dobberen.

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders