Kinderen, trein en Burgers ZOO in Arnhem

Door het grote Nederlandse spoornet zijn veel Nederlandse plekken snel en makkelijk te bereiken. Zo is ook dierenpark Burgers zoo per trein en met kinderen goed bereikbaar. In deze blogpost vertellen we je alles over een dagje dierentuin in de groene stad Arnhem.

Bereikbaarheid Burgers Zoo

Burgers Zoo bevindt zich in het groen, aan de rand van de stad. Ondanks dat is het dierenpark makkelijk te bereiken per trein. Je reist eerst naar Arnhem centraal, waarna je over stapt op de bus `Burgers Zoo openl. Museum.´ Deze bus zet jou en de kinderen direct af voor de ingang van de dierentuin.

Wat te doen in Burgers Zoo?

Burgers Zoo is een grote, unieke dierentuin van circa 45 ha groot. Het park staat bekend om zijn zogenaamde ‘ecodisplays.’ Dit zijn simulaties van ecosystemen van verschillende plant- en diersoorten. De dierentuin bootst hiermee na hoe de fauna in de natuur er uit ziet. Verschillende themagebieden zijn de Burgers Bush, het safaripark, de mangrove, de ocean, rimba en desert. Hierin leven dieren die passen binnen hun ecosysteem.

Het grote voordeel van deze displays? Ze zijn voornamelijk overdekt. Waar je meestal een dagje dierentuin cancelt op een regenachtige dag, kun je je nog steeds urenlang vermaken in Burgers Zoo. Genoeg te beleven dus!

Trein en kinderen Burgers ZOO arnhem

Ontdek Arnhem

Nog genoeg energie over? Maak dan na jullie tripje een wandeling door één van de prachtige Arnhemse stadsparken. Denk aan park Zypendaal, het bekende Sonsbeek, park Klarendal of het gezellige Angerenstein. Dit is echt de moeite waard!

Sluit de actieve dag af in het gezellige centrum van de stad. Je neemt hiervoor een bus naar centraal station, waarna je binnen enkele minuten wandelen het centrum bereikt. Wandel door de gezellige binnenstad en sluit de dag af met een lekker hapje en drankje bij een van de vele restaurants die Arnhem te bieden heeft.

Ook met kinderen per trein naar Burgers ZOO in Arnhem? Kijk dan voor goedkope treinkaartjes op onze website. Er zijn bij de NS Spoordeelwinkel namelijk regelmatig combideals verkrijgbaar.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Trein naar Oktoberfest in München

Trein naar Oktoberfest in München

Bezoek het Oktoberfest in München met de trein. Het is 's werelds grootste bierfestival en één van de meest iconische evenementen van Duitsland. Het festival begint eind september en duurt tot het eerste weekend van oktober. Wanneer je van bier, traditionele feesten...

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

München, de bruisende hoofdstad van Beieren, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Deze stad, met zijn unieke mix van traditie en moderniteit, is een ideale bestemming voor CityTrippers. Hier zijn de bezienswaardigheden...

Dagje winkelen in Luik met de trein

Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te...

Pin It on Pinterest