Kinderen, trein en Burgers ZOO in Arnhem

Door het grote Nederlandse spoornet zijn veel Nederlandse plekken snel en makkelijk te bereiken. Zo is ook dierenpark Burgers zoo per trein en met kinderen goed bereikbaar. In deze blogpost vertellen we je alles over een dagje dierentuin in de groene stad Arnhem.

Bereikbaarheid Burgers Zoo

Burgers Zoo bevindt zich in het groen, aan de rand van de stad. Ondanks dat is het dierenpark makkelijk te bereiken per trein. Je reist eerst naar Arnhem centraal, waarna je over stapt op de bus `Burgers Zoo openl. Museum.´ Deze bus zet jou en de kinderen direct af voor de ingang van de dierentuin.

Wat te doen in Burgers Zoo?

Burgers Zoo is een grote, unieke dierentuin van circa 45 ha groot. Het park staat bekend om zijn zogenaamde ‘ecodisplays.’ Dit zijn simulaties van ecosystemen van verschillende plant- en diersoorten. De dierentuin bootst hiermee na hoe de fauna in de natuur er uit ziet. Verschillende themagebieden zijn de Burgers Bush, het safaripark, de mangrove, de ocean, rimba en desert. Hierin leven dieren die passen binnen hun ecosysteem.

Het grote voordeel van deze displays? Ze zijn voornamelijk overdekt. Waar je meestal een dagje dierentuin cancelt op een regenachtige dag, kun je je nog steeds urenlang vermaken in Burgers Zoo. Genoeg te beleven dus!

Trein en kinderen Burgers ZOO arnhem

Ontdek Arnhem

Nog genoeg energie over? Maak dan na jullie tripje een wandeling door één van de prachtige Arnhemse stadsparken. Denk aan park Zypendaal, het bekende Sonsbeek, park Klarendal of het gezellige Angerenstein. Dit is echt de moeite waard!

Sluit de actieve dag af in het gezellige centrum van de stad. Je neemt hiervoor een bus naar centraal station, waarna je binnen enkele minuten wandelen het centrum bereikt. Wandel door de gezellige binnenstad en sluit de dag af met een lekker hapje en drankje bij een van de vele restaurants die Arnhem te bieden heeft.

Ook met kinderen per trein naar Burgers ZOO in Arnhem? Kijk dan voor goedkope treinkaartjes op onze website. Er zijn bij de NS Spoordeelwinkel namelijk regelmatig combideals verkrijgbaar.

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders