Kinderen, trein en Burgers ZOO in Arnhem

Door het grote Nederlandse spoornet zijn veel Nederlandse plekken snel en makkelijk te bereiken. Zo is ook dierenpark Burgers zoo per trein en met kinderen goed bereikbaar. In deze blogpost vertellen we je alles over een dagje dierentuin in de groene stad Arnhem.

Bereikbaarheid Burgers Zoo

Burgers Zoo bevindt zich in het groen, aan de rand van de stad. Ondanks dat is het dierenpark makkelijk te bereiken per trein. Je reist eerst naar Arnhem centraal, waarna je over stapt op de bus `Burgers Zoo openl. Museum.´ Deze bus zet jou en de kinderen direct af voor de ingang van de dierentuin.

Wat te doen in Burgers Zoo?

Burgers Zoo is een grote, unieke dierentuin van circa 45 ha groot. Het park staat bekend om zijn zogenaamde ‘ecodisplays.’ Dit zijn simulaties van ecosystemen van verschillende plant- en diersoorten. De dierentuin bootst hiermee na hoe de fauna in de natuur er uit ziet. Verschillende themagebieden zijn de Burgers Bush, het safaripark, de mangrove, de ocean, rimba en desert. Hierin leven dieren die passen binnen hun ecosysteem.

Het grote voordeel van deze displays? Ze zijn voornamelijk overdekt. Waar je meestal een dagje dierentuin cancelt op een regenachtige dag, kun je je nog steeds urenlang vermaken in Burgers Zoo. Genoeg te beleven dus!

Trein en kinderen Burgers ZOO arnhem

Ontdek Arnhem

Nog genoeg energie over? Maak dan na jullie tripje een wandeling door één van de prachtige Arnhemse stadsparken. Denk aan park Zypendaal, het bekende Sonsbeek, park Klarendal of het gezellige Angerenstein. Dit is echt de moeite waard!

Sluit de actieve dag af in het gezellige centrum van de stad. Je neemt hiervoor een bus naar centraal station, waarna je binnen enkele minuten wandelen het centrum bereikt. Wandel door de gezellige binnenstad en sluit de dag af met een lekker hapje en drankje bij een van de vele restaurants die Arnhem te bieden heeft.

Ook met kinderen per trein naar Burgers ZOO in Arnhem? Kijk dan voor goedkope treinkaartjes op onze website. Er zijn bij de NS Spoordeelwinkel namelijk regelmatig combideals verkrijgbaar.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest