Kinderen, trein en Burgers ZOO in Arnhem

Door het grote Nederlandse spoornet zijn veel Nederlandse plekken snel en makkelijk te bereiken. Zo is ook dierenpark Burgers zoo per trein en met kinderen goed bereikbaar. In deze blogpost vertellen we je alles over een dagje dierentuin in de groene stad Arnhem.

Bereikbaarheid Burgers Zoo

Burgers Zoo bevindt zich in het groen, aan de rand van de stad. Ondanks dat is het dierenpark makkelijk te bereiken per trein. Je reist eerst naar Arnhem centraal, waarna je over stapt op de bus `Burgers Zoo openl. Museum.´ Deze bus zet jou en de kinderen direct af voor de ingang van de dierentuin.

Wat te doen in Burgers Zoo?

Burgers Zoo is een grote, unieke dierentuin van circa 45 ha groot. Het park staat bekend om zijn zogenaamde ‘ecodisplays.’ Dit zijn simulaties van ecosystemen van verschillende plant- en diersoorten. De dierentuin bootst hiermee na hoe de fauna in de natuur er uit ziet. Verschillende themagebieden zijn de Burgers Bush, het safaripark, de mangrove, de ocean, rimba en desert. Hierin leven dieren die passen binnen hun ecosysteem.

Het grote voordeel van deze displays? Ze zijn voornamelijk overdekt. Waar je meestal een dagje dierentuin cancelt op een regenachtige dag, kun je je nog steeds urenlang vermaken in Burgers Zoo. Genoeg te beleven dus!

Trein en kinderen Burgers ZOO arnhem

Ontdek Arnhem

Nog genoeg energie over? Maak dan na jullie tripje een wandeling door één van de prachtige Arnhemse stadsparken. Denk aan park Zypendaal, het bekende Sonsbeek, park Klarendal of het gezellige Angerenstein. Dit is echt de moeite waard!

Sluit de actieve dag af in het gezellige centrum van de stad. Je neemt hiervoor een bus naar centraal station, waarna je binnen enkele minuten wandelen het centrum bereikt. Wandel door de gezellige binnenstad en sluit de dag af met een lekker hapje en drankje bij een van de vele restaurants die Arnhem te bieden heeft.

Ook met kinderen per trein naar Burgers ZOO in Arnhem? Kijk dan voor goedkope treinkaartjes op onze website. Er zijn bij de NS Spoordeelwinkel namelijk regelmatig combideals verkrijgbaar.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders