Kinderen in de trein

Wilt u met uw kind in de trein? Het is goed om kinderen vroeg kennis te laten maken met het Openbaar Vervoer en treinverkeer. Daarbij is het voor ouders vaak al duur genoeg en zijn er regelmatig acties, waarmee het treinen voor kinderen wordt gestimuleerd. Maar wat zijn nou eigenlijk de exacte regels? Dit hebben wij voor u opgezocht en onderverdeeld in verschillende categorieën.

Kids Vrij abonnement

Kinderen t/m 3 jaar gratis in de trein

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis met de trein in Nederland. Dit geldt voor zowel de NS, als Arriva, Breng, Connexxion, Syntus en Veolia. Voorwaarden hiervoor is wel dat een ouder/grootouder meereist om het kind op schoot te houden en te begeleiden.

Railrunner voor kinderen van 4 t/m 11 jaar

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar is de NS Railrunner bedacht. Met de NS Railrunner kunnen kinderen in de trein 2e klas reizen voor slechts € 2,50 ongeacht de bestemming. Hierbij is een begeleider niet noodzakelijk, maar dient het kind zich te houden aan de gedragsregels en ligt de verantwoordelijkheid bij de ouder.

Kinderen meenemen in de 1e klas? Dit mag alleen onder begeleiding van een volwassene (max 3 per volwassene).

Kinderen in treinen van de NS

De bovenstaande regels zijn van toepassing op treinen van de NS, maar er is tevens een alternatief reisproduct voor kinderen bedacht. Het Kids Vrij abonnement, waarmee kinderen gratis met een ouder/grootouder mee kunnen reizen. Het abonnement is gratis aan te vragen en is ideaal voor iedere ouder/grootouder.

Dit abonnement is intressant voor zowel incidentele als regelmatige treinreizigers met kinderen.

Kinderen in treinen van Arriva

Wilt u een kind meenemen in treinen van Arriva? Dan gelden dezelfde regels als bij de NS. Zo zijn kinderen t/m 3 jaar gratis, reizen kinderen van 4 t/m 11 jaar met een Railrunner en is het Kids Vrij abonnement ook geldig in treinen van Arriva.

Arriva Kids4Nix

T/m 5 mei 2016 kunt u het Arriva Kids4Nix kaartje gratis downloaden. Hiermee kan 1 betalende volwassene 3 kinderen gratis meenemen in treinen en bussen van Arriva. De Kids4Nix kaartjes zijn geldig in de onderstaande regio’s.

  • Treinen van Arriva in Friesland en Groningen
  • Bussen van Arriva in Friesland en Lelystad

Meer: Goedkope treinkaartjes van Arriva

Uitgezonderd zijn de Opstapper, de Belbus, de Buurtbus e.d. en de Waddeneilanden.

Kinderen in de trein met NS International

Een internationale treinreis maken met kinderen? Zij vinden dit altijd geweldig en het is tevens goed voor de ontwikkeling/ervaring. Voor kinderen in treinen van NS International gelden de volgende regels:

  • Kinderen van 0 t/m 14 jaar reizen gratis, maar verplicht onder begeleiding van een volwassene en dit moet bij de reservering/boeking verplicht worden aangegeven. Het achteraf aangeven van een kind is niet mogelijk.
  • Alleenreizende kinderen van 12 t/m 14 jaar oud mogen alleen in de trein en ontvangen 50% korting op de treinreis. Treintickets dienen bij een NS Servicebalie te worden gekocht (online is niet mogelijk).
  • Kinderen vanaf 15 jaar ontvangen geen korting op hun reiskosten.
  • Kinderwagens in de trein? Neem uw kinderwagen gerust mee in de trein, want hier is voldoende plaats voor en u betaalt niets extra.

Tip! Reist u met de ICE International? Reserveer dan alvast een stoel, zodat u niet hoeft te zoeken. Dit kan tijdens en na uw reservering/boeking.

Kinderen in de trein

Kind mee in de trein naar België

Met de trein naar Antwerpen of Brussel? Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis mee! Een alleen reizend kind van 12 t/m 14 jaar reist met 50% korting en u dient een kind verplicht aan te geven bij uw reservering (achteraf is niet mogelijk).

Houdt onze website in de gaten voor aanbiedingen, aangezien er regelmatig kortingsacties voor kinderen zijn en een stedentrip naar België erg interessant wordt.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders