Internationaal treinreizen in september 2020

Vanwege de Coronamaatregelen en dreigingen zijn diverse landen beperkt bereikbaar. Welke landen zijn nog wel bereikbaar? En welke juist niet? Internationaal treinreizen in september 2020 is toegestaan naar bestemmingen in België, Frankrijk en Duitsland, terwijl het in Groot-Brittanië helemaal dicht is voor vakantiegangers. In Frankrijk gelden wel beperkingen.

Trein naar België (grotendeels toegankelijk)

Trein Vielsalm

Een dagje of weekendje met de trein naar België? Dit is geen probleem, want voor het toerisme biedt het land ruime verblijfsmogelijkheden. Het land is bereikbaar voor zowel auto’s, bussen, treinen en vliegtuigen. Ook zijn bars, cafés en restaurants gewoon open, maar kan het zijn dat er lokale beperkingen gelden.

Trein naar België? Ontdek één van deze bestemmingen:

 • Antwerpen v.a. € 20
 • Brussel v.a. € 25
 • Brugge v.a. € 29
 • Gent v.a. € 29
 • Mechelen v.a. € 25
 • Luik v.a. € 18

Treinkaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek tegen het voordeligste tarief. Vanaf diverse steden in Nederland is het mogelijk om op te stappen. Zo kan je vertrekken vanaf station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag en Breda.

Coronamaatregelen België

In België moet men 1,5 meter afstand houden, maar geldt dit niet voor gezinnen of kinderen onder de 12 jaar. Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, het openbaar vervoer en horecagelegenheden. In restaurants mag het mondkapje alleen af, wanneer je aan tafel zit.

Bezoek je Antwerpen of Brussel? Geen probleem, maar het dragen van een mondkapje is overal verplicht. De mondkapjesplicht geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Trein naar Duitsland (grotendeels toegankelijk)

Treinreizen naar Brilon

Met de trein naar Duitsland? Er zijn tal van mooie steden en wandelgebieden te bezoeken en goed te bereiken met internationale treinen als de IC Berlijn of ICE International. Ook bestemmingen in Duitsland zijn gewoon toegankelijk voor Nederlandse toeristen. Evenals in België zijn hotels, bars, cafés en restaurants gewoon geopend, maar kunnen lokale beperkingen gelden.

Opzoek naar een leuke bestemming? Ontdek:

 • Berlijn v.a. € 38
 • Frankfurt v.a. € 38
 • Keulen v.a. € 19
 • Düsseldorf v.a. € 19
 • München v.a. € 38
 • Hamburg v.a. € 28

Goedkope treintickets naar Duitsland boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek. Op enkele weken van de gewenste reisdatum? Kijk dan snel even of er nog voordelige kaartjes beschikbaar zijn en boek direct!

Coronamaatregelen Duitsland

Mondkapje verplicht in het Openbaar Vervoer, openbare gebouwen en winkels. Ook bij binnenkomst, vertrek en verplaatsing binnen restaurants is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor kinderen tot 6 jaar is dit niet verplicht. Verder geldt in Duitsland een minimale afstand van 1,5 meter en zijn extra medische documenten niet noodzakelijk of verplicht.

Trein naar Frankrijk (toegankelijk)

Trein Marseille

Overweeg je met de trein naar Frankrijk te reizen? Dit is toegestaan met enige beperkingen, zoals mondkapjes in de trein en alle openbare ruimtes vanaf 11 jaar. Daarbij is het houden van minimaal 1 meter afstand verplicht. Verder zijn de grenzen helemaal geopend voor toeristen en gelden er geen extra restricties.

Trein naar Frankrijk? Denk aan bestemmingen als:

 • Parijs v.a. €35
 • Lille v.a. €35
 • Lyon v.a. €73
 • Marseille v.a. €84
 • Nice v.a. €90

Trein naar het Verenigd Koninkrijk (gezondheidsverklaring)

Een weekendje naar Londen? Reis met de trein naar het Verenigd Koninkrijk! Bij het instappen dien je een gezondheidsverklaring in te vullen die je de gehele reis bij je moet dragen. Bij grenscontroles kan hiernaar gevraagd worden. Het document kan je hier terugvinden.

Reis al naar Londen vanaf 46 euro per enkele reis met een directe verbinding. Deze voordelige treinkaartjes naar Londen zijn 2 tot 6 maanden voor vertrek verkrijgbaar. Je wordt vanaf Amsterdam of Rotterdam per Eurostar met een reistijd van 4.10 uur naar Londen St Pancras gebracht. Zo ben je direct in het centrum zonder dat je een transfer nodig hebt vanaf bijvoorbeeld het vliegveld. Kies ook voor duurzaam, comfortabel, voordelig en snel en boek de Eurostar naar Londen.

Mis niks!

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Nieuwe kortingsacties: goedkope treinkaartjes voor daluren

Nieuwe kortingsacties: goedkope treinkaartjes voor daluren

We kunnen allemaal niet wachten om er weer op uit te trekken. Daarom hebben we tal van leuke uitjes, stedentrips en vakantiebestemmingen opgenomen in onze treinreis blog. Ook NS kan niet wachten om reizigers weer te verwelkomen in de trein en heeft in de aanloop naar...

Duurzaam reizen? Boek goedkoop treinkaartje!

Duurzaam reizen? Boek goedkoop treinkaartje!

Alvast het volgende uitje, stedentrip of vakantie aan het plannen? Onze treinreis blog staat boordevol met reis inspiratie, zoals mooie bestemmingen, uitjes, activiteiten, winkelgebieden en nog veel meer. Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar één van deze...

Treinkaartje naar het buitenland kopen

Treinkaartje naar het buitenland kopen

Binnenkort met de trein naar een leuke bestemming in Europa? Online kan je heel eenvoudig een treinkaartje naar het buitenland kopen. Bij verschillende aanbieders kan je een ticket boeken voor de internationale treinen die vertrekken vanaf Nederlandse bodem. Ook...