Internationaal treinreizen in september 2020

Vanwege de Coronamaatregelen en dreigingen zijn diverse landen beperkt bereikbaar. Welke landen zijn nog wel bereikbaar? En welke juist niet? Internationaal treinreizen in september 2020 is toegestaan naar bestemmingen in België, Frankrijk en Duitsland, terwijl het in Groot-Brittanië helemaal dicht is voor vakantiegangers. In Frankrijk gelden wel beperkingen.

Trein naar België (grotendeels toegankelijk)

Trein Vielsalm

Een dagje of weekendje met de trein naar België? Dit is geen probleem, want voor het toerisme biedt het land ruime verblijfsmogelijkheden. Het land is bereikbaar voor zowel auto’s, bussen, treinen en vliegtuigen. Ook zijn bars, cafés en restaurants gewoon open, maar kan het zijn dat er lokale beperkingen gelden.

Trein naar België? Ontdek één van deze bestemmingen:

 • Antwerpen v.a. € 20
 • Brussel v.a. € 25
 • Brugge v.a. € 29
 • Gent v.a. € 29
 • Mechelen v.a. € 25
 • Luik v.a. € 18

Treinkaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek tegen het voordeligste tarief. Vanaf diverse steden in Nederland is het mogelijk om op te stappen. Zo kan je vertrekken vanaf station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag en Breda.

Coronamaatregelen België

In België moet men 1,5 meter afstand houden, maar geldt dit niet voor gezinnen of kinderen onder de 12 jaar. Mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes, het openbaar vervoer en horecagelegenheden. In restaurants mag het mondkapje alleen af, wanneer je aan tafel zit.

Bezoek je Antwerpen of Brussel? Geen probleem, maar het dragen van een mondkapje is overal verplicht. De mondkapjesplicht geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Trein naar Duitsland (grotendeels toegankelijk)

Treinreizen naar Brilon

Met de trein naar Duitsland? Er zijn tal van mooie steden en wandelgebieden te bezoeken en goed te bereiken met internationale treinen als de IC Berlijn of ICE International. Ook bestemmingen in Duitsland zijn gewoon toegankelijk voor Nederlandse toeristen. Evenals in België zijn hotels, bars, cafés en restaurants gewoon geopend, maar kunnen lokale beperkingen gelden.

Opzoek naar een leuke bestemming? Ontdek:

 • Berlijn v.a. € 38
 • Frankfurt v.a. € 38
 • Keulen v.a. € 19
 • Düsseldorf v.a. € 19
 • München v.a. € 38
 • Hamburg v.a. € 28

Goedkope treintickets naar Duitsland boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek. Op enkele weken van de gewenste reisdatum? Kijk dan snel even of er nog voordelige kaartjes beschikbaar zijn en boek direct!

Coronamaatregelen Duitsland

Mondkapje verplicht in het Openbaar Vervoer, openbare gebouwen en winkels. Ook bij binnenkomst, vertrek en verplaatsing binnen restaurants is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor kinderen tot 6 jaar is dit niet verplicht. Verder geldt in Duitsland een minimale afstand van 1,5 meter en zijn extra medische documenten niet noodzakelijk of verplicht.

Trein naar Frankrijk (toegankelijk)

Trein Marseille

Overweeg je met de trein naar Frankrijk te reizen? Dit is toegestaan met enige beperkingen, zoals mondkapjes in de trein en alle openbare ruimtes vanaf 11 jaar. Daarbij is het houden van minimaal 1 meter afstand verplicht. Verder zijn de grenzen helemaal geopend voor toeristen en gelden er geen extra restricties.

Trein naar Frankrijk? Denk aan bestemmingen als:

 • Parijs v.a. €35
 • Lille v.a. €35
 • Lyon v.a. €73
 • Marseille v.a. €84
 • Nice v.a. €90

Trein naar het Verenigd Koninkrijk (gezondheidsverklaring)

Een weekendje naar Londen? Reis met de trein naar het Verenigd Koninkrijk! Bij het instappen dien je een gezondheidsverklaring in te vullen die je de gehele reis bij je moet dragen. Bij grenscontroles kan hiernaar gevraagd worden. Het document kan je hier terugvinden.

Reis al naar Londen vanaf 46 euro per enkele reis met een directe verbinding. Deze voordelige treinkaartjes naar Londen zijn 2 tot 6 maanden voor vertrek verkrijgbaar. Je wordt vanaf Amsterdam of Rotterdam per Eurostar met een reistijd van 4.10 uur naar Londen St Pancras gebracht. Zo ben je direct in het centrum zonder dat je een transfer nodig hebt vanaf bijvoorbeeld het vliegveld. Kies ook voor duurzaam, comfortabel, voordelig en snel en boek de Eurostar naar Londen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Dagje winkelen in Luik met de trein

Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te...

Hotel aanbieding in oktober en november 2023

Hotel aanbieding in oktober en november 2023

Nederland herbergt een schat aan prachtige steden die het ontdekken meer dan waard zijn. Met een hotel aanbieding kan je in oktober en/of november één van deze mooie Nederlandse steden per trein bezoeken. Vervolgens kan je overnachten in één van de hotels die zich...

9 leuke kinderuitjes in oktober en november 2023

9 leuke kinderuitjes in oktober en november 2023

Ons land kent leuke parken en evenementen voor het hele gezin! Ook in oktober en november zijn er weer uitjes voor kinderen met korting verkrijgbaar bij de NS Spoordeelwinkel. Hierbij bestel je een combideal bestaande uit een entreeticket en treinreis. Voor kinderen...

Pin It on Pinterest