Al een treinkaartje, maar zou je graag een keer 1e klas willen reizen? In december 2019 vraag je een gratis upgrade 1e klas aan voor een zaterdag of zondag. Gratis aan te vragen bij NS als onderdeel van de NS Treinpakkers. Niet alleen beschikbaar voor abonnementhouders en ontvangers van kortingsblad SPOOR Magazine. De eerste klas upgrade kan door iedereen online worden aangevraagd en is te combineren met een OV Chipkaart, treinkaartje, abonnement of studentenreisproduct. Niet te combineren met een goedkoop treinkaartje van o.a. ActieVanDeDag, Albert Heijn, VakantieVeilingen of de NS.

Gratis 1e klas upgrade aanvragen

Heb je een abonnement of geldig treinkaartje? Dan is de 1e klas upgrade ideaal, want deze is juist bedoelt om vaste reizigers kennis te laten maken met 1e klas reizen. De gratis upgrade 1e klas aanvragen doe je in enkele stappen online. Hiervoor ga je naar de pagina van NS.nl. Per persoon is de actie één keer aan te vragen, waarbij je een set van 2 gratis upgrades 1e klas ontvangt. Je ontvangt deze kaartjes per e-mail, waarin een unieke code wordt aangeleverd. Deze kan je in enkele stappen verzilveren voor een reisdatum naar keuze. Aan te vragen en geldig tot 05 januari 2020.

1e klas upgrade gebruiken

Wanneer je de 1e klas upgrade per e-mail ontvangen zie je twee unieke codes. Deze kan je vervolgens in enkele stappen activeren voor een gewenste reisdatum. Reis je met een OV Chipkaart? Dan betaal je dus het 2e klas tarief en mag je reizen in een eerste klas treinstel in combinatie met een geactiveerde upgrade 1e klas.

Geldigheid van gratis upgrade 1e klas

De 1e klas upgrade weekend is enkel te gebruiken op een zaterdag of zondag in de periode van 28 november tot en met 5 januari 2020. Ook geldig op 1e kerstdag, 2e kerstdag en nieuwjaarsdag. Per persoon ontvang je 2 gratis upgrades, maar deze zijn niet persoonsgebonden. Je mag deze dus ook vergeven aan vrienden/familie.