Historische Kasteel de Haar per trein

Van plan om een bezoekje te brengen aan het mooiste kasteel van Nederland? Maak de dagtrip compleet door te reizen met de trein. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plekken snel én makkelijk te bereiken. Zo ook het historische Kasteel de Haar. Geen gedoe met parkeren, gewoon lekker achterover leunen. Meer weten? In deze blogpost vertellen we je alles over een dagtrip naar dit prachtige kasteel.

Kasteel de Haar bereiken per trein

Kasteel de Haar bevindt zich in het Utrechtse dorpje Haarzuilens, net buiten de grote stad. Om het kasteel te bereiken reis je naar Utrecht centraal, om vervolgens over te stappen op de trein richting Vleuten. Vanaf station Vleuten bereik je met een korte busrit binnen enkele minuten het kasteel.

Wanneer je een dagje weg wilt, kijk je natuurlijk even op onze website. Zo heeft de NS Spoordeelwinkel bijvoorbeeld regelmatig aanbiedingen of kan je met korting reizen per NS Groepsticket of Jongeren dagkaart.

Wat te zien in Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste chateau van Nederland. De oorsprong van het kasteel ligt in de 12e eeuw. Het kasteel bestond in die tijd enkel uit een ‘simpele’ woontoren. In de 19e eeuw erfde baron Éienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar het kasteel van zijn vader. Bovenop de eeuwenoude ruïneresten, herbouwde hij het kasteel in 1892.

Tijdens een rondleiding door het kasteel bekijk je de prachtig, gedecoreerde beeldhouwwerken en de unieke glas-in-lood creaties. De centrale hal van het kasteel doet je denken aan een prachtige kathedraal in neogotische stijl; de stijl waar Étienne specifiek om gevraagd heeft.

Niet alleen het kasteel is indrukwekkend. Rondom het gebouw ligt een gigantisch, 55 hectare groot parklandschap met de mooiste planten en bloemen. Wandel door het doolhof, de romantische brug en de prachtige vijver.

Bezoek Utrecht

Na het verkennen van het kasteel is het tijd voor een lekker hapje en drankje. Dit kun je nergens beter dan in de gezellige binnenstad van Utrecht! Binnen een klein half uurtje bereik je de stad, waar je heerlijk kunt genieten op een van de vele terrasjes aan de gracht. Sluit de dag af met een mooie avondwandeling langs de herenhuizen en je dag is compleet.

Ontvang acties

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Trein naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Amsterdamse Rijksmuseum is het bekendste museum van Nederland. Altijd al een bezoekje willen brengen aan dit historische museum? Doe dit dan per trein! Geen files, onmogelijke parkeerplaatsen en drukte op de weg. In deze blog vertellen we je alles over het museum...

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Trein naar Outdoor klimpark JoyTime in Grolloo (Drenthe)

Zin in een actief dagje weg met de trein? Bezoek Outdoor klimpark JoyTime in Drenthe. Geen gefocus, filerijden en hoge brandstofkosten: gewoon lekker relaxen. Het klimpark in Grolloo is omringt met groen, maar is tóch makkelijk te bereiken. In deze blogpost vertellen...

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Dagje DoeZOO in Groningen met de trein

Vergeet autorijden, de vele files en de hoge brandstofkosten. Een dagje treinen is dé manier om je bestemming te bereiken. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plaatsen moeiteloos te bereiken.  Zo ook leuke uitjes! In deze blog gaan we het hebben over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders