Historische Kasteel de Haar per trein

Van plan om een bezoekje te brengen aan het mooiste kasteel van Nederland? Maak de dagtrip compleet door te reizen met de trein. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plekken snel én makkelijk te bereiken. Zo ook het historische Kasteel de Haar. Geen gedoe met parkeren, gewoon lekker achterover leunen. Meer weten? In deze blogpost vertellen we je alles over een dagtrip naar dit prachtige kasteel.

Kasteel de Haar bereiken per trein

Kasteel de Haar bevindt zich in het Utrechtse dorpje Haarzuilens, net buiten de grote stad. Om het kasteel te bereiken reis je naar Utrecht centraal, om vervolgens over te stappen op de trein richting Vleuten. Vanaf station Vleuten bereik je met een korte busrit binnen enkele minuten het kasteel.

Wanneer je een dagje weg wilt, kijk je natuurlijk even op onze website. Zo heeft de NS Spoordeelwinkel bijvoorbeeld regelmatig aanbiedingen of kan je met korting reizen per NS Groepsticket of Jongeren dagkaart.

Wat te zien in Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste chateau van Nederland. De oorsprong van het kasteel ligt in de 12e eeuw. Het kasteel bestond in die tijd enkel uit een ‘simpele’ woontoren. In de 19e eeuw erfde baron Éienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar het kasteel van zijn vader. Bovenop de eeuwenoude ruïneresten, herbouwde hij het kasteel in 1892.

Tijdens een rondleiding door het kasteel bekijk je de prachtig, gedecoreerde beeldhouwwerken en de unieke glas-in-lood creaties. De centrale hal van het kasteel doet je denken aan een prachtige kathedraal in neogotische stijl; de stijl waar Étienne specifiek om gevraagd heeft.

Niet alleen het kasteel is indrukwekkend. Rondom het gebouw ligt een gigantisch, 55 hectare groot parklandschap met de mooiste planten en bloemen. Wandel door het doolhof, de romantische brug en de prachtige vijver.

Bezoek Utrecht

Na het verkennen van het kasteel is het tijd voor een lekker hapje en drankje. Dit kun je nergens beter dan in de gezellige binnenstad van Utrecht! Binnen een klein half uurtje bereik je de stad, waar je heerlijk kunt genieten op een van de vele terrasjes aan de gracht. Sluit de dag af met een mooie avondwandeling langs de herenhuizen en je dag is compleet.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd

Ontvang acties

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Betoverende Nachtvlinderwandelingen: Beleef magische Zomeravonden

Terwijl de zon ondergaat en de schemering invalt, ontwaakt een verborgen wereld vol betovering. Nachtvlinders, met hun delicate vleugels en mysterieuze patronen, fladderen door de zomerse duisternis. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren op een betoverende...

Pin It on Pinterest