Historische Kasteel de Haar per trein

Van plan om een bezoekje te brengen aan het mooiste kasteel van Nederland? Maak de dagtrip compleet door te reizen met de trein. Met het grote Nederlandse treinennet zijn de meeste plekken snel én makkelijk te bereiken. Zo ook het historische Kasteel de Haar. Geen gedoe met parkeren, gewoon lekker achterover leunen. Meer weten? In deze blogpost vertellen we je alles over een dagtrip naar dit prachtige kasteel.

Kasteel de Haar bereiken per trein

Kasteel de Haar bevindt zich in het Utrechtse dorpje Haarzuilens, net buiten de grote stad. Om het kasteel te bereiken reis je naar Utrecht centraal, om vervolgens over te stappen op de trein richting Vleuten. Vanaf station Vleuten bereik je met een korte busrit binnen enkele minuten het kasteel.

Wanneer je een dagje weg wilt, kijk je natuurlijk even op onze website. Zo heeft de NS Spoordeelwinkel bijvoorbeeld regelmatig aanbiedingen of kan je met korting reizen per NS Groepsticket of Jongeren dagkaart.

Wat te zien in Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste chateau van Nederland. De oorsprong van het kasteel ligt in de 12e eeuw. Het kasteel bestond in die tijd enkel uit een ‘simpele’ woontoren. In de 19e eeuw erfde baron Éienne van Zuylen van Nyevelt van de Haar het kasteel van zijn vader. Bovenop de eeuwenoude ruïneresten, herbouwde hij het kasteel in 1892.

Tijdens een rondleiding door het kasteel bekijk je de prachtig, gedecoreerde beeldhouwwerken en de unieke glas-in-lood creaties. De centrale hal van het kasteel doet je denken aan een prachtige kathedraal in neogotische stijl; de stijl waar Étienne specifiek om gevraagd heeft.

Niet alleen het kasteel is indrukwekkend. Rondom het gebouw ligt een gigantisch, 55 hectare groot parklandschap met de mooiste planten en bloemen. Wandel door het doolhof, de romantische brug en de prachtige vijver.

Bezoek Utrecht

Na het verkennen van het kasteel is het tijd voor een lekker hapje en drankje. Dit kun je nergens beter dan in de gezellige binnenstad van Utrecht! Binnen een klein half uurtje bereik je de stad, waar je heerlijk kunt genieten op een van de vele terrasjes aan de gracht. Sluit de dag af met een mooie avondwandeling langs de herenhuizen en je dag is compleet.

Ontvang acties

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Mooiste bossen in Frankrijk per trein

Frankrijk kent veel prachtige bosrijke natuurgebieden. De diversiteit van boomsoorten is enorm en zijn vaak eeuwenoud. Ben jij ook een natuurliefhebber, en heb je de Nederlandse bossen inmiddels wel gezien? Dan is het goed om te weten dat er in Frankrijk veel mooie...

5x fietsen in Frankrijk met de trein

5x fietsen in Frankrijk met de trein

Ben je een liefhebber van fietsen én Frankrijk? Wij hebben de 5 mooiste Franse fietsgebieden voor je geselecteerd. Door langgestrekte lavendelvelden en pittoreske Franse dorpjes of steden. Het land herbergt ontzettend veel mooie regio’s die je bij uitstek met de fiets...

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders