5x trein en rondvaart in Nederland

Als egaal, horizontaal, vlak, uitgestrekt, effen en waterpas land is ook Nederland uniek op een bepaalde manier. Dit maakt ons land dan ook een aantrekkelijk land voor vaartochten. Door het hele land zijn populaire vaarroutes te vinden en ook steden zijn vanaf het water te bezichtigen, maar wat zijn nou eigenlijk mooie rondvaarten in Nederland en zijn deze per trein te bezoeken? Jazeker!

Vanaf het water is alles mooier en zeker als je dit combineert met een mooie stad of regio. Nederland kent mooie rondvaarten, gebieden en steden. Ontdek ze allemaal per trein en beleef fantastische dagjes uit. De trein is comfortabel, duurzaam en betaalbaar, wanneer je gebruik maakt van kortingsmogelijkheden of goedkope treinkaartjes.

  1. Amsterdam
  2. Biesbosch
  3. Rotterdam
  4. Groningen
  5. Leiden

Voor elke situatie is eigenlijk wel een kaartje verkrijgbaar. Verschillende reisproducten zijn momenteel met korting verkrijgbaar. Denk aan een enkele reis, retourticket of dagkaart. Daarnaast zijn er elke maand treinuitjes met korting verkrijgbaar bij de NS Spoordeelwinkel, is er groepskorting mogelijk per NS Groepsticket en zijn er goedkope treinkaartjes in 2023 voor Jongeren per NS Jongerendagkaart.

Dagje met de trein naar Utrecht

Overzicht van mooie rondvaarten in Nederland

Zeker wanneer de zon schijnt, is er niks leukers als een rondvaart door een mooie stad in Nederland. Op deze pagina vind je een selectie van mooie rondvaarten in Nederland; Amsterdam, de Biesbosch, haven van Rotterdam, Groningen en Leiden.

Amsterdam vanaf 16 euro

Trein Amsterdam

Ontspan en ervaar Amsterdam zoals je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Vaar langs historische en spectaculaire bezienswaardigheden. Stap vlakbij het centraal station in Amsterdam op, waarmee dit misschien wel het makkelijkst bereikbare en mooiste rondvaart van Nederland is.

Bekijk aanbod en tickets: rondvaart door Amsterdam

Leuk aan de rondvaarten in Amsterdam is dat er verschillende verkrijgbaar zijn, zoals de klassieke route, cruise in combinatie met een diner, een avond rondvaart of een rondvaart in knussere samenstelling. Bekijk het aanbod hierboven!

Biesbosch: beleef de natuur

Ontdek en beleef de natuur vanaf het water in Nationaal Park de Biesbosch in Dordrecht. Vaar met open fluisterbootjes met elektromotor in één of twee uur langs de mooiste oevers. Het Nationaal Park biedt veel ruimte aan vogels, groen en zelfs restanten van een Ark die in de Tweede Wereldoorlog fungeerde als slaapplek.

Biesbosch Centrum Dordrecht

Rotterdam

Ons land is rijk aan één van de grootste havens ter wereld. In Rotterdam is het mogelijk om een rondvaart door de haven van de stad te maken. Bij Rotterdam Havenrondvaart bedrijf Spido kan dit al vanaf 17 euro per persoon en 10 euro per kind.

Ervaar het drukke water verkeer en de innovatie in de haven wereld. Dit allemaal vanaf het water, terwijl imposante gebouwen en de skyline aan je voorbij glijden. Daarnaast is het leuk om de overgang van hypermoderne bouwwerken naar industrie en containers te bewonderen.

Tot slot vaart u langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Groningen: rondje centrum

Cultuur, historie en groene landschappen. Tijdens een rondje Groot Groningen ontdek je het beste van beide werelden in deze fascinerende stad van Nederland. Aanrader is rondvaartbedrijf Kool. De rederij kent diverse boten, arrangementen en routes voor een leuk dagje uit in Groningen. Bezoek: RondvaartbedrijfKool.nl

Leiden: wandelen en varen

Passeer charmante bruggetjes, historische panden, cultuur en de mooie plekken in Leiden. Dit kan allemaal vanaf het water met één van de Leidse rederijen. Leuk is om het centrum eerst te voet te bewandelen, waarna je één van de vaarroutes door Leiden boekt om de dag compleet te maken.

Maastricht

Ontvang acties

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders