Wat te doen in Zürich (Zürich CityGuide)

Zürich is de grootste stad in Zwitserland en een van de grootste financiële centra ter wereld. Mede daarom denken toch veel mensen dat het een wat kille, kale stad is, maar niets is minder waar! Zürich is een erg levendige stad met mooie musea, (dure) winkelstraten en lekkere restaurants. Ook biedt het uitzicht op de Alpen en ligt de stad aan de prachtige Zürichsee, dus de natuur is ook dichtbij!

Zurich

Bezienswaardigheden in Zürich

Grossmünster

De bouw van deze romaans-gotische kerk begon al honderden jaren geleden in de 11e eeuw, maar pas in de 15e eeuw werd de bouw voltooid. Ondanks die vertraging is de Grossmünster wel de oudste kathedraal van Zürich. De twee hoge torens zijn een symbool van de stad geworden. Eén van de torens kun je beklimmen; dan moet je wel even 187 treden omhooglopen. Van boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Alpen.

Fraumünster

De Fraumünster was vroeger een kloosterkerk en de spitse kerktoren is al van ver te zien. Ook heeft de kerk prachtige opvallende ramen. Vanaf de andere kant van de rivier heb je een prachtig beeld van de Fraumünster. Je kunt de kerk gratis bezichtigen.

Landesmuseum

Het Landesmuseum, dat meerdere vestigingen heeft, is een van de belangrijkste musea van Zwitserland. Alleen al van buiten is het een prachtig gebouw, het ontwerp is namelijk gebaseerd op een renaissanceslot. In het museum kom je van alles te weten over de historie van het land, beginnend bij de prehistorie. Je komt er vondsten van holbewoners tegen, prachtige schilderijen uit de middeleeuwen en nog veel meer. Een echte aanrader!

Museum Rietberg

Fan van etnografische en oosterse voorwerpen? Breng dan vooral een bezoekje aan het Museum Rietberg. Dit museum bestaat uit twee villa’s: in de een vind je allerlei bijzondere voorwerpen uit Afrika, China, Indonesië, India en andere Zuid-Aziatische landen en in de ander Aziatische kunst.  

Botanische tuin

In de Botanische Tuin van Zürich vind je allerlei prachtige tropische flora en fauna. Bijkomend voordeel is dat het binnen de koepels lekker warm is, perfect voor koudere dagen. Ook de tuinen die om de koepels heen liggen zijn prachtig.

Winkelen in Zürich

Winkelen in Zürich is vooral erg leuk als je aardig wat te besteden hebt, er zijn namelijk vooral exclusieve, dure winkels. De Bahnhofstrasse is de belangrijkste winkelstraat van de stad, je vindt hier winkels als Chanel, Prada en Cartier. Deze 1,4 km lange straat is één van de duurste winkelstraten ter wereld en loopt vanaf het station het centrum door. Onder het station (Hauptbahnhof) zelf vind je ook vele winkels, welgeteld 200! Dit winkelcentrum is bij zowel locals als toeristen erg in trek. Iets wat je tijdens je shopsessie niet moet vergeten te kopen, is echte Zwitserse chocolade. In bijvoorbeeld het Hauptbahnhof vind je een aantal erg goede chocolatiers.

Met kinderen naar Zürich

De stad zelf is misschien iets minder geschikt voor een uitje met kinderen, maar als je je iets buiten het centrum begeeft zijn er toch een aantal activiteiten die erg leuk zijn met kinderen. Neem bijvoorbeeld de dierentuin Zoo Zürich. Je vindt hier ongeveer 370 diersoorten. Het park is prachtig om doorheen te lopen, want de natuurlijke omgeving van de dieren is zoveel mogelijk nagebootst. Er is bijvoorbeeld een regenwoud en een olifantenpark.
Een andere leuke activiteit is de tram nemen naar de Uetliberg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en de kinderen kunnen zich even uitleven tussen het groen. Voor de sportieve gezinnen is er een wandelroute naar Felsenegg op 800m hoogte, dat is ongeveer anderhalf uur lopen. Vanaf hier is het uitzicht nog mooier!

Openbaar vervoer in Zürich

Met de ZürichCARD kun je gratis reizen met de bus, tram, trein en kabelbaan in de stad. Ook kun je er een aantal musea gratis mee bezoeken. Je kunt de kaart voor 24 of 72 uur kopen, erg handig!

Zurich

Met de trein naar Zürich

Goedkoop met de trein naar Zürich? Er vertrekken dagelijks ongeveer 5 tot 6 treinen vanuit Nederland naar Zürich, waarbij u al voor € 40 met een reistijd van slechts 07:55 uur naar het centrum van Zürich wordt gebracht. Een treinticket naar Zürich boeken? Bekijk de mogelijkheden!

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders