Wat te doen in Oberhausen (Oberhausen CityGuide)

Oberhausen: de stad die zich kenmerkt door een industrieel verleden, maar tegenwoordig een winkelstad bij uitstek is. Hier staat namelijk een van de grootste overdekte winkelcentra van Europa, het CentrO. Met meer dan 200 kleding, – sieraden, – en parfumwinkels ben je hier uren zoet. Mocht je niet zo van winkelen houden, kun je in een van de musea kennis opdoen over de staal- en ijzergeschiedenis van Oberhausen.

Bezienswaardigheden in Oberhausen

Hieronder een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden in Oberhausen.

Rheinische Industriemuseum

Vlakbij het treinstation bevindt zicht het Rheinische Industriemuseum. In dit museum kom je veel te weten over de regio die tot een van de grootste industriecentra van de wereld behoorde. Staal en ijzer was hier de specialiteit. Binnenin het museum vind je onder andere levensgrote tandwielen, een locomotief; je moet ervan houden, maar het is toch een bezoekje waard.

Gasometer

De Gasometer is een voormalig gasopslag. Tegenwoordig behoort het gebouw tot een van de hoogtepunten van de stad. De glanzende wanden en glazen lift maken van het gebouw een echte eye-catcher. Natuurlijk kun je als toerist ook echt gebruik maken van de lift. Bovenop het 117 meter hoge platform heb je een prachtig uitzicht over Oberhausen en de rest van het Ruhrgebied.

Neue Mitte

Het Neue Mitte is wel het centrum van de stad te noemen. Hier vind je het Industriemuseum, de Gasometer, maar ook de König-Pilsener Arena, waar vele concerten en shows plaatsvinden. Ook is hier het Legoland Discovery Centre en SEA LIFE, erg leuk voor een bezoekje met kinderen.

Winkelen in Oberhausen

Natuurlijk zijn er in Oberhausen wel meer winkeltjes te vinden, maar het grote shoppen doe je toch echt in CentrO. Er zijn hier niet alleen winkels, maar ook vele binnen-terrassen, waar je lekker kunt genieten van echte ‘Kaffee und Kuchen’. Restaurants en bars zijn er ook, hier kun je terecht voor een goede borrel en Duitse specialiteiten.

Met kinderen naar Oberhausen

De stad kan voor kinderen een beetje saai aanvoelen, maar gelukkig is er wel aan ze gedacht. Midden in het centrum vind je namelijk het SEA LIFE Aquarium en het LEGOLAND® Discovery Centre. In SEA LIFE zijn meer dan 5000 dieren te bewonderen, waaronder zeesterren, roggen, een tropisch rif en haaien. Vlak naast het aquarium is LEGOLAND®. Je kunt er 4D-films zien maar natuurlijk ook zelf de prachtigste LEGO-bouwwerken maken. Spel, plezier, fantasie, beleven en leren staan hier centraal. De perfecte omgeving voor ieder kind! En natuurlijk voor iedere ouder die voor even terug kan naar zijn of haar kindertijd.

Het openbaar vervoer in Oberhausen

In Oberhausen verplaats je je het gemakkelijkst met de bus en de tram. En die heb je niet eens altijd nodig, aangezien de grootste attracties zich allemaal in hetzelfde gebied bevinden.

Kerst in Oberhausen

Kerst in Oberhausen

Naast winkelen en industrie is er nog één ding waar Oberhausen bekend om staat en dat is de twee prachtige kerstmarkten. Buiten het CentrO staan ruim 150 blokhutten waar je verschillende kerstcadeaus en delicatessen kunt kopen. In veel hutten kun je de ambacht ook echt uitgevoerd zien worden en het product helemaal vers meenemen. Het oude centrum wordt omgetoverd tot het beroemde ‘Oberhausener Weihnachtswald’. Vol met verlichtte kerstbomen, versiering, muziek en wel 300 kraampjes. Natuurlijk kun je hier ook genieten van een warme glühwein. Kersttijd in Oberhausen is ideaal voor een romantisch weekendje weg.

Trein naar Oberhausen

Er vertrekken dagelijks circa 5 tot 6 directe treinen van ICE International naar Oberhausen met een reistijd van slechts 1 uur en 50 minuten. Treintickets naar Oberhausen zijn al verkrijgbaar vanaf € 20 vanaf elk station in Nederland en zijn 3 tot 6 maanden voor vertrek te boeken tegen dit minimale tarief.

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders