Wat te doen in Nice (Nice CityGuide)

Nice is een prachtige Franse stad direct aan de Middellandse Zee gelegen. In de stad zelf vind je kleurrijke gebouwen, schattige straatjes en gezellige markten en de omgeving van Nice biedt je heuvels vol met wijngaarden en luxe villa’s. Nice is een perfecte bestemming als je stedentrip met strandvakantie wilt combineren: de helderblauwe zee van de Côte d’Azur is prachtig om naar te kijken en heerlijk om een duik in te nemen. Wanneer je in Nice bent heb je ook een ruime keuze aan terrasjes en restaurants, dus ook voor de foodies is het genieten!

Nice

Bezienswaardigheden in Nice

Ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten in Nice.

Vieux Nice

Dit is het oudste en volgens vele gezelligste gedeelte van de stad. Smalle straatjes waarin je zo zou kunnen verdwalen, gezellige terrasjes en de lekkerste restaurants. Laten we vooral ook de bloemenmarkt op de Cours Selaya niet vergeten, een heerlijke plek om van lokale lekkernijen en producten te genieten. Op maandag is er op de Cours Selaya een antiekmarkt, ook erg leuk om te bezoeken.

Promenade des Anglais

Promenade des Anglais is de kilometerslange boulevard van Nice. Aan de ene kant heb je de prachtige, helderblauwe zee en aan de andere kant verschillende restaurants, die je natuurlijk een prachtig uitzicht bieden. De boulevard is ook zeer geliefd bij hardlopers en skaters. Of je hier nu overdag loopt om naar het strand te gaan of ’s avonds een avondwandeling maakt, het is altijd een mooie beleving.

Notre Dame du Port

De voorkant van deze neoklassieke kerk wordt staande gehouden door vier enorme zuilen, wat een prachtig plaatje oplevert. Ook van binnen is de kerk de moeite waard om te bekijken. Naast de kerk staat een prachtig kleurrijk gebouw, wat ook erg mooi is om te bekijken (en natuurlijk te fotograferen!).

La Colline du Chateaux

Om op deze plek te komen moet je flink wat traptreden beklimmen, maar als je eenmaal boven bent ben je dat alweer vergeten. Het fenomenale uitzicht is de klim namelijk meer dan waard! Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad, de haven en de zee. Ook als het gaat schemeren is dit een magische plek.

Matisse Museum

Het Matisse Museum is een aanrader als je van kunst en cultuur houdt. Het gebouw zelf is al een hele bezienswaardigheid vanwege de prachtige kleur. Henri Matisse heeft een groot deel van zijn leven in Nice gewoond, vandaar dit prachtige museum. Binnenin vind je bekende kunstwerken van de kunstenaar en alhoewel de collectie niet groot is, is het toch leuk om even binnen te zijn geweest. Vergeet niet om als je wegloop nog even één keer om te kijken naar het prachtige gebouw, want hier krijg je gewoon geen genoeg van.

Musée d’Archélologie

Op deze plek vind je restanten van een Romeins theater, toen Nice zelf nog niet eens bestond. Binnenin het museum vind je allerlei voorwerpen die zijn gevonden bij opgravingen en een maquette waarop je kon zien hoe de Romeinse nederzetting er vroeger uitzag. Een leuk uitstapje voor geschiedenisliefhebbers.

Met kinderen naar Nice

Nice is een leuke stad om met kinderen naartoe te gaan, want er is zon, zee en strand! Veel meer heb je niet nodig om kinderen gelukkig te maken. Het is ook leuk om het uitzichtpunt met ze te beklimmen en het archeologisch museum te bezoeken.

Winkelen in Nice

In de kleine, oude straatjes van Nice vind je vele leuke winkeltjes met bijvoorbeeld lokale producten en bijzonder, eigengemaakte dingen. Ben je op zoek naar de wat grotere, bekendere winkelketens? Op Place Masséna staat het bekende warenhuis Lafayette en in de straten die het plein omringen vind je hét winkelgebied van de stad.

Openbaar vervoer in Nice

In Nice kun je in principe alles te voet doen. Helemaal gezien het feit dat veel mensen Nice in de lente of zomer bezoeken is het vaak een drukte van belang in de voetgangersgebieden. Niet gek, want wat is nou lekkerder dan met de zon in je gezicht te wandelen door zo’n mooie stad?

Met de trein naar Nice

U reist vanuit Nederland per Thalys naar station Gare du Nord in Parijs, waarna u overstapt op de TGV richting Nice Ville. Met een reistijd van ongeveer 10 uur komt u aan in hartje centrum en kan uw vakantie direct beginnen. Treinkaartjes naar Nice boekt u bij TheTrainLine die alle vervoerders vergelijkt zonder bijkomende kosten. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 60 met vroegboekkorting, maar zijn vaak snel uitverkocht. Tarieven stijgen daarna naar 100 tot zelfs 230 euro.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest