Wat te doen in Namen (Namen CityGuide)

Aan de rand van de Ardennen vind je deze charmante Waalse hoofdstad. Namen is een stad met een compact centrum, nog niet zo bekend bij Nederlanders, maar toch zeker de moeite waard om te bezoeken. Namen staat bekend om zijn bier en slakken, twee dingen die je hier overal kunt vinden. Bier in ieder café en slakken op de menukaart van vele restaurants. Dwaal door de vele straatjes en steegjes en sluit de dag af met een mooie avondwandeling langs de Maas.

Namen

Bezienswaardigheden in Namen

Breng een bezoekje aan het prachtige Namen en ontdek alvast de leukste plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten in de regio.

Citadel

De Citadel van Namen is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Om boven te komen staat je wel een pittige klim te wachten via de vele trappen en bruggetjes die naar boven leiden. Mocht je daar nu geen zin in hebben, of kleine kinderen bij je hebben: de hele dag door rijden er op bepaalde tijden busjes van beneden naar boven. Eenmaal boven aangekomen kun je in het toeristentreintje stappen die een ritje van ongeveer een halfuur maakt. Ondertussen krijg je allerlei informatie over de Citadel. Wat ook heel interessant is, is een rondleiding door de catacomben van de Citadel.

Stadswandeling

Wil je echt alles te weten komen over dit leuke stadje? Neem dan deel aan een van de vele stadswandelingen. Tijdens zo’n wandeling kom je op de meest leuke plekjes en mis je geen enkel stukje informatie. Zo wordt er bijvoorbeeld verteld over het beeld van Djoseph en Francwès, de twee vertegenwoordigers van de stad, die hun slakken ‘bewaken’ voor het stadhuis.

Bierbrouwerij La Houppe

België en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook hier in Namen heeft bier een belangrijke plek ingenomen. La Houppe is een van de meest bekende biertjes van de stad. Het is een fris bier met een fruitig aroma, vooral ’s zomers in het zonnetje een heerlijke dorstlesser. De brouwerij van La Houppe ligt aan de Maas en dagelijks kun je er terecht voor rondleidingen en proeverijen. Tijdens de rondleidingen merk je dat het hele team echt gepassioneerd is, wat de rondleiding extra speciaal maakt.

Rondvaart Maas

Een stad vanaf het water bekijken is altijd leuk, dus voor Namen geldt dat ook. Vanaf april tot en met september zijn er verschillende rondvaarten te boeken. Leuk is de rondvaart Namen-Dinant, in Dinant kun je dan voor twee uur van boord zodat je direct een andere stad kunt bekijken. De duur van rondvaarten verschilt, de kortste is 50 minuten maar er zijn ook rondvaarten van een paar uur.

Winkelen in Namen

In Namen zijn vele leuke winkeltjes te vinden. Vooral als je van boetiekjes en kleine, schattige winkeltjes houdt ben je in Namen op de goede plek. Ook zijn er vele bonbonwinkels te vinden, je bent tenslotte in België! In de straat Rue de Fer zijn de grotere, bekendere winkels te vinden.

Met kinderen naar Namen

Doordat Namen zo’n kleine, compacte stad is, is het een perfecte stad voor een stedentripje met kinderen. Ook het feit dat het niet zo ver weg ligt vanuit Nederland is erg gunstig. De bierproeverij moet je misschien even overslaan, maar bijvoorbeeld de rondvaart en de stadswandeling zijn erg leuk om te doen.

Openbaar vervoer in Namen

Namen is zo compact, je hebt eigenlijk helemaal geen vervoer nodig. Behalve dan naar de top van de Citadel of op het water, maar verder kun je alles heerlijk lopend doen.

Met de trein naar Namen

Dagelijks vertrekken er 14 treinen van Thalys en 16 treinen van IC Brussel vanuit Nederland naar België. Treintickets naar Namen zijn al verkrijgbaar vanaf € 30 voor een enkele reis, waarbij u op station Brussel-Nord dient over te stappen voor de InterCity richting Namen. De totale reistijd bedraagt per IC Brussel 03:49 uur en per Thalys 03:25 uur.

Boekingen

5x Trein en Fietsen in België

5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België?...

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Reizen terwijl je slaapt? Met de rechtstreekse ÖBB Nightjet nachttrein reis je in één keer vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Zürich in...

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Opzoek naar een mooie fietsroute in België? De Vennbahn of Vennbahnweg is een unieke route van maar liefst 125 kilometer. Je fiets langs en over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders