Wat te doen in München (München CityGuide)

München is toch wel een van de bekendste steden van Duitsland. Dat is niet gek, want één keer per jaar vindt daar het grootste bierfestival ter wereld plaats: het Oktoberfest. Drinken, eten, kermis, dansen, het kan niet gek genoeg. Niet alleen in oktober is München leuk om te bezoeken, maar ook in de rest van het jaar. Het stadscentrum is altijd gezellig druk, je vindt er vele leuke eet- en drinkgelegenheden en niet te vergeten genoeg moois om te bekijken! Museumliefhebbers zijn hier ook op hun plek; helemaal op zondagen, want dan is de entree van vele musea maar 1 euro!

Munchen

Bezienswaardigheden in München

Binnenkort een stedentrip naar München maken? Ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten alvast d.m.v. deze CityGuide München!

Englischer Garten

Dit grote stadspark wordt ook wel het hart van de stad genoemd. Geliefd bij toeristen, maar ook bij de locals. Het park is meer dan 350 hectare groot met verschillende wandel- en fietspaden. De grote grasvelden liggen op mooie dagen vol met zonaanbidders en mensen die genieten van een lekkere picknick. Mocht je even de hectiek van de stad willen ontvluchten, is dit een prachtige plek.

Pinakothek der Moderne

Voor wie houdt van moderne kunst en grafisch ontwerp is Pinakothek der Moderne dé plek om naartoe te gaan. De Pinakothek is zelfs een van de grootste musea voor moderne kunst ter wereld!

Münich Residenz

Münich Residenz is het grootste stadspaleis van heel Duitsland, vroeger verbleef hier een groot deel van de Bavariaanse monarchie en tegenwoordig doet het paleis als museum dienst. Als je in München bent mag je een bezoekje zeker niet overslaan, want alhoewel het gebouw er van buiten vrij normaal uitziet, is het van binnen werkelijk waar prachtig: muurschilderingen, veel gouden details en oude meubels. Je kijkt je ogen uit!

Müller’sches Volksbad

Toe aan wat ontspanning? Ga dan naar een van Europa’s mooiste badhuizen. Binnenin het gebouw vind je zwembaden, sauna’s, stoomcabines én je kunt er heerlijke massages krijgen. Helemaal als het buiten koud en nat is, is deze plek een echte aanrader.

Mariënplatz

Het Mariënplatz is het hart van de oude stad, deze plek valt bijna niet te missen bij een stedentripje naar München. Je vindt aan dit plein onder andere het Neues Rathaus en het Altes Rathaus, stuk voor stuk prachtige gebouwen. Het Neues Rathaus laat elke dag om 11 en 12 uur een klokkenspel horen, waar veel toeristen naar komen kijken en luisteren.

St. Peterskirche

Deze kerk is een van de oudsten van de stad en staat op de ‘Petersbergl’, een heuvel vlakbij de Mariënplatz. Vanuit de heuvel heb je al een mooi uitzicht over de stad, maar het uitzicht is nog veel mooier als je de bijna 300 traptreden van de kerk beklimt. Bij helder weer kun je helemaal tot de Alpen kijken: een erg mooi fotomoment!

Winkelen in München

Je zou bijna denken dat ze in München alleen maar bier en ‘dirdnl’s’ verkopen, maar niets is minder waar! Rondom de Mariënplatz vind je vele winkelstraten, waarvan de Kaufingerstraße de meest bezochte is. Je vindt hier winkels zoals de Zara en de H&M. Heb je wat meer geld te besteden of vind je het gewoon leuk om de etalages van dure winkels te bekijken? Ga dan naar de Heatinerstraβe, Residenzstraβe en Maximilianstraβe. Hier vind je onder andere Gucci en Versace.

Openbaar vervoer in München

Mocht je voor 2 dagen of langer in München verblijven, is het handig om de München Citycard aan te schaffen. Hiermee kun je gratis met het openbaar vervoer en krijg je korting bij verschillende musea en bezienswaardigheden.

Oktoberfest!

Alhoewel de naam oktober zegt, start dit bekende bierfeest vaak eind september al. Het feest duurt twee hele weken en het normale leven in München ligt al die tijd bijna helemaal stil. Iedereen die in München woont gaat minstens één of twee dagen naar de ‘Wiesn’, het grote terrein waar het Oktoberfest plaatsvindt. Tijdens het Oktoberfest kun je traditioneel Duits eten verwachten, bier van de zes belangrijkste brouwerijen, optochten en kermisattracties.

Eigenlijk moet iedereen dit minstens een keer in zijn leven hebben meegemaakt, zelfs als je niet van bier houdt! Let wel op, accommodatie vinden in deze weken is lastig, plus veel duurder dan normaal. Ook plekken in de beroemde tenten zijn moeilijk te krijgen, dus bereid je goed voor als je een bezoekje aan het Oktoberfest plant!

Met de trein naar München

Dagelijks vertrekken er ongeveer 5 tot 6 treinen van ICE International vanuit Nederland naar Duitsland. Treintickets naar Munchen boekt u al vanaf € 39 en boekt u ongeveer 3 tot 6 maanden voor vertrek. De reistijd van Amsterdam CS naar München Hbf duurt 7 uur en 44 minuten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest