Wat te doen in Valence (Valence CityGuide)

Valence is een zonnige, gezellige stad in het Zuidoosten van Frankrijk. Er zijn vele historische bezienswaardigheden, mooie parken en je kunt er heerlijk vertoeven op één van de terrasjes die de stad rijk is. De winkelstraten zijn autovrij, dus voor een rustig middagje shoppen kun je hier ook terecht. Valence is een stad die zijn oude charme nog behouden heeft en is zeker veel meer dan een plaatsje waar je alleen maar langsrijdt op weg naar het Zuiden!

Valence

Bezienswaardigheden Valence Kathedraal Saint-Apollinaire

Al in de 11e eeuw is de bouw van deze bijzonder kathedraal gestart. Van buiten en van binnen zeer de moeite waard om te bekijken! Ook ’s avonds als het donker is levert de kerk mooie plaatjes op.

Maison des Tetês

Vlakbij bovengenoemde kathedraal vind je Maison des Tetês. Dit herenhuis heeft een bijzondere gevel vanwege de beeldhouwkunst. Er zijn verschillende sculpturen en hoofden van toen der tijd bekende personen in te zien. Een aanrader voor liefhebbers van beeldende kunst, maar eigenlijk voor iedereen mooi om te zien.

Museé de Valence

In dit museum vind je verschillende kunstwerken uit de 16e eeuw tot nu. Er is archeologische kunst te zien, maar er zijn ook veel schilderwerken. Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook vaak wisselende exposities.

Port de L’eperviere

De rivierjachthaven van Valence is de grootste van heel Frankrijk. De ligging aan rivier de Rhône is altijd zeer gunstig geweest voor de handelspositie van de stad. Je kunt prachtige wandelingen maken langs de rivier en bij de haven is er ook veel te zien. Of het nu ’s morgens of ’s avonds is, op elk moment van de dag is het hier heerlijk vertoeven.

Parc Jouvet

Dit prachtige park van 7 hectare is een must om te zien als je in Valence bent. Het wordt goed onderhouden en je bevindt je even in een oase van rust. Je vindt er verschillende, eeuwenoude bomen en planten en meerdere fonteinen. Neem vooral een picknickmand mee en ga lekker lunchen op een van de grasvelden. Als je de trappen omhoogloopt kom je uit bij Kiosque Peynet, het bekendste historische monument van de stad.

Winkelen in Valence

Valence is een perfecte stad om te winkelen. Het centrum is autovrij en winkelstraat ‘Victor Hugo’ is overdekt. Ook als het slecht weer is kun je hier dus je slag slaan! Van de bekendere modeketens tot kleine, exclusievere winkeltjes: je vindt hier van alles wat!

Met kinderen naar Valence

Valance is een prima stad om een dagje door te brengen met kinderen. Doordat het een erg groene stad is, zijn er ook veel actieve dingen te doen, bijvoorbeeld wandelen door het park of fietsen langs de rivier. Bootjes kijken bij de haven is ook altijd leuk en ook het museum heeft aan de jongere bezoekers gedacht.

Openbaar vervoer in Valence

Valence is niet erg groot, dus in principe kun je alles te voet af. Handig!

{mymaplocation id=931 width=100% height=400px zoom=11 type=bing }

Met de trein naar Valence

Reis met de Thalys vanaf € 84 en per TGV vanaf € 60 naar Valence. Met een reistijd van slechts 06:55 uur komt u aan in het centrum van deze prachtige Franse stad. Met de trein naar Valence hoeft u slechts één keer over te stappen op station Brussel-Zuid (midi), waarna de TGV of Thalys in één keer doorreist.

De tarieven voor treintickets naar Valence zijn afhankelijk van het moment van boeken, de reisklasse en wijzigingsmogelijkheden. Tickets zijn drie tot vier maanden voor vertrek met vroegboekkorting te boeken.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest