Wat te doen in Toulon (Toulon CityGuide)

Toulon is een havenstad in het zuiden van Frankrijk. Omringd door heuvels en bergen is het een prachtige bestemming, je kunt uren slenteren door de vele schattige straatjes en daarna neerploffen op een terrasje op een van de vele pleintjes. Er zijn ook verschillende musea, leuke markten en vele winkels, voor ieder wat wils dus. Op het strand van Toulon is het heerlijk vertoeven wanneer je even geen zin meer hebt in de stad. Toe aan nog meer natuur? Trek dan de heuvels in en geniet van de rust die je daar kunt vinden.

Toulon

Bezienswaardigheden Toulon

Mont Faron

Deze 584 meter hoge berg torent boven de stad uit en is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten. Je kunt de 5,5 kilometer lange route naar boven lopen, maar ook met de kabelbaan gaan. Op beide manieren kun je onderweg al genieten van prachtige uitzichten over de stad en de zee. Eenmaal boven kun je ook een aantal leuke routes lopen en er is zelfs een kleine dierentuin met ongeveer 20 diersoorten. Je vindt er onder andere bavianen, leeuwen, wasberen en wolven.

Museé de la Marine

In dit maritiem museum kom je van alles te weten over het maritieme verleden van Toulon: de oprichting van de marine, de impact op de stad, etc. Je vindt er verschillende scheepsmodellen op grote schaal, allerlei scheepsvoorwerpen en maritieme schilderijen.

Cours de la Fayette

Cours de la Fayette is de belangrijkste, maar ook de gezelligste marktstraat van de stad Toulon. Dagelijks koopt de lokale bevolking hier zijn groente, fruit, vlees en vis. Ook kun je er allerlei ambachtelijke producten en bloemen kopen. Wil je je echt even in het leven van de lokale bevolking wanen, breng dan zeker een bezoekje een deze leuke markt.

L’Opéra de Toulon

Dit prachtige operahuis is de op een na grootste van Frankrijk. Je kunt hier terecht voor prachtige operavoorstellingen, theaterstukken, dans en andere concerten. Zelfs als je hier niet zo’n fan van bent is het gebouw prachtig om even te bekijken.

Plages du Mourillon

Ongeveer een halfuurtje lopen van het centrum van Toulon ligt een prachtig stuk strand: plages du Mourillon. Hier kun je heerlijk zonnebaden en genieten van de azuurblauwe zee.

Winkelen in Toulon

Winkelen in Toulon is zeker iets wat je niet zal teleurstellen. In de straten rondom Place Puget en Rue d’Alger vind je allerlei leuke kledingwinkels. Bovendien zijn de smalle steegjes ook erg leuk om te ontdekken. In de chiquere wijk Mourillon vind je allerlei antiekwinkels en designerboetieks. Een mooi souvenir voor in je huis meenemen? Dan ben je hier zeker op de goede plek. Wil je echt ruim de keuze hebben, ga dan naar Centre Commercial Mayol. In dit grote winkelcentrum aan de haven vind je veel grote merken en een Disney-Store (zelfs leuk voor volwassenen).

Met kinderen naar Toulon

Toulon is een prima stad om met kinderen te bezoeken. Langer dan twee dagen heb je er eigenlijk niet nodig, maar er zijn een aantal leuke activiteiten met kinderen. Ten eerste een bezoek aan Mont Faron; de kabelbaan op zichzelf is al een spannende activiteit. Boven heb je natuurlijk de dierentuin en dat is altijd goed. Mochten ze het slenteren door de stad een beetje beu zijn, kun je terecht op het heerlijke strand, waar ze lekker kunnen spelen. Vergeet ook een bezoekje aan de Disney-Store niet!

Openbaar vervoer in Toulon

In het centrum van Toulon zelf kun je veel te voet doen, maar wil je naar een wijk die wat verderop ligt, kun je het beste de bus nemen. Makkelijk en goedkoop!

Met de trein naar Toulon

Reis per Thalys vanaf Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam naar Parijs, waarna u overstapt op de TGV naar Toulon. Met een reistijd van 09:05 uur wordt u met de trein naar Toulon gebracht. Treintickets naar Toulon boekt u al vanaf € 60 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Frankrijk boekt u drie tot vier maanden voor vertrek, omdat tickets helaas niet eerder worden vrijgegeven.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest