Wat te doen in Narbonne (Narbonne CityGuide)

Narbonne is een leuke stad in het zonnige Zuid-Frankrijk. De stad ligt vlakbij de kust van de Middellandse zee, een ideale bestemming dus voor een combinatie van stedentrip en een dagje strand. Narbonne is een van de oudste steden van Frankrijk, je vindt er dus veel monumentale panden en historische gebouwen. Je kunt er urenlang wandelen door de gezellige straatjes en heerlijk relaxen op een van de vele terrasjes.

Narbonne

Bezienswaardigheden in Narbonne

Cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur 

Deze mooie kathedraal valt niet te missen als je in Narbonne bent. Het bijzondere aan dit 13e-eeuwse gebouw is dat het nooit afgemaakt is. Er waren grote plannen, maar door financiële problemen en het feit dat een stuk van de stadsmuur afgebroken zou moeten worden, zijn deze plannen nooit 100% werkelijkheid geworden. Dat neemt niet weg dat de kathedraal nog steeds prachtig is om te zien, van binnen en van buiten. Het is gebouwd in gotische stijl, inclusief glas-in-lood ramen en waterspuwers. Zeker weten een must visit!

Via Domitia

Narbonne was lang geleden de hoofdstad van de grootste Romeinse provincie in Gallië en er liepen twee belangrijke wegen doorheen. Van die wegen is tegenwoordig weinig meer te zien, maar op het plein waar het Palais des Archevȇeques zicht bevindt is er nog één stuk bewaard gebleven. De overblijfselen van deze weg liggen lager in de grond dan de weg die er nu ligt, dus dat maakt het extra speciaal om te zien.

Canal de la Robine

Dwars door Narbonne ligt Canal de la Robine. Vroeger kwamen via dit kanaal allerlei boten met producten voor op de markt binnenvaren. Tegenwoordig wordt het kanaal niet meer voor dat soort dingen gebruikt, maar is het een prachtige plek om een wandeling te maken.

Museé d’Archéologique

Voor liefhebbers van voorwerpen uit de geschiedenis is dit museum de perfecte plek. Het staat vooral bekend om de schilderingen uit de Romeinse tijd. Ook zijn er veel archeologische opgravingen te zien.

Palais des Archevȇeques

Dit paleis, ook wel ‘Paleis van de Aartsbisschop’ genoemd, bestaat uit opvallende, grote vierkante torens die een groot gebouw verbinden. Tegenwoordig is het gemeentehuis in het desbetreffende gebouw gevestigd, maar ook het Musée d’Art et d’Histoire. Hier vind je onder andere werken van Breughel, Veronese en veel andere beeldende kunst.

Horreum

Een andere bijzondere plek om te bezoeken is het Horreum. Dit is een netwerk van ondergrondse gangen die de Romeinen vroeger gebruikten om als opslagplaats. De gangen verkeren nog in erg goede staat, wat deze plek nog bijzonderder maakt. Ze zijn namelijk al in de eerste eeuw na Christus aangelegd! Je kunt hier rondleidingen volgen en zo het gangenstelsel verkennen.

Winkelen in Narbonne

Narbonne is een erg leuke stad om te winkelen. Je vindt hier niet veel grote warenhuizen, maar vooral gezellige winkelstraatjes met allerlei leuke boetiekjes.

Er zijn overigens wel een aantal bekende merken te vinden in de winkelstraten, maar sla vooral de onbekende zaakjes niet over, die zijn vaak het leukst!

Met kinderen naar Narbonne

Als je op vakantie bent in de buurt van Narbonne is het zeker een leuke stad om een dagje met de kinderen naartoe te gaan. Als stedentrip is het misschien minder geschikt, omdat er niet veel op kinderen gericht is en het strand toch wat ver is.

Openbaar vervoer in Narbonne

Narbonne is niet erg groot, dus eigenlijk kun je alles te voet af. Erg handig!

Strand in Narbonne

Narbonne ligt niet direct aan het strand, dat ligt meer dan 10 kilometer verderop. Als je twee of meer dagen in Narbonne verblijft is het wel een aanrader om Narbonne Plage (de badplaats) te bezoeken. Het strand strekt zich 5 kilometer uit en in het fijne zand is het heerlijk vertoeven. Langs bijna de helft van het strand bevindt zich een wandelpromenade en Narbonne Plage heeft ook een prachtige jachthaven waar je de mooiste boten kunt spotten. Op bepaalde plekken langs het strand kun je verschillende watersporten, zoals zeilen, beoefenen.

Met de trein naar Narbonne

Reis per Thalys naar Parijs, waarna u overstapt op de TGV naar Narbonne. Met een reistijd van 09:14 uur wordt u met de trein naar Narbonne gebracht. Treintickets naar Narbonne boekt u al vanaf € 60 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Frankrijk boekt u drie tot vier maanden voor vertrek, omdat tickets helaas niet eerder worden vrijgegeven.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest