Wat te doen in Narbonne (Narbonne CityGuide)

Narbonne

Narbonne is een leuke stad in het zonnige Zuid-Frankrijk. De stad ligt vlakbij de kust van de Middellandse zee, een ideale bestemming dus voor een combinatie van stedentrip en een dagje strand. Narbonne is een van de oudste steden van Frankrijk, je vindt er dus veel monumentale panden en historische gebouwen. Je kunt er urenlang wandelen door de gezellige straatjes en heerlijk relaxen op een van de vele terrasjes.

Narbonne

Bezienswaardigheden in Narbonne

Cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur 

Deze mooie kathedraal valt niet te missen als je in Narbonne bent. Het bijzondere aan dit 13e-eeuwse gebouw is dat het nooit afgemaakt is. Er waren grote plannen, maar door financiële problemen en het feit dat een stuk van de stadsmuur afgebroken zou moeten worden, zijn deze plannen nooit 100% werkelijkheid geworden. Dat neemt niet weg dat de kathedraal nog steeds prachtig is om te zien, van binnen en van buiten. Het is gebouwd in gotische stijl, inclusief glas-in-lood ramen en waterspuwers. Zeker weten een must visit!

Via Domitia

Narbonne was lang geleden de hoofdstad van de grootste Romeinse provincie in Gallië en er liepen twee belangrijke wegen doorheen. Van die wegen is tegenwoordig weinig meer te zien, maar op het plein waar het Palais des Archevȇeques zicht bevindt is er nog één stuk bewaard gebleven. De overblijfselen van deze weg liggen lager in de grond dan de weg die er nu ligt, dus dat maakt het extra speciaal om te zien.

Canal de la Robine

Dwars door Narbonne ligt Canal de la Robine. Vroeger kwamen via dit kanaal allerlei boten met producten voor op de markt binnenvaren. Tegenwoordig wordt het kanaal niet meer voor dat soort dingen gebruikt, maar is het een prachtige plek om een wandeling te maken.

Museé d’Archéologique

Voor liefhebbers van voorwerpen uit de geschiedenis is dit museum de perfecte plek. Het staat vooral bekend om de schilderingen uit de Romeinse tijd. Ook zijn er veel archeologische opgravingen te zien.

Palais des Archevȇeques

Dit paleis, ook wel ‘Paleis van de Aartsbisschop’ genoemd, bestaat uit opvallende, grote vierkante torens die een groot gebouw verbinden. Tegenwoordig is het gemeentehuis in het desbetreffende gebouw gevestigd, maar ook het Musée d’Art et d’Histoire. Hier vind je onder andere werken van Breughel, Veronese en veel andere beeldende kunst.

Horreum

Een andere bijzondere plek om te bezoeken is het Horreum. Dit is een netwerk van ondergrondse gangen die de Romeinen vroeger gebruikten om als opslagplaats. De gangen verkeren nog in erg goede staat, wat deze plek nog bijzonderder maakt. Ze zijn namelijk al in de eerste eeuw na Christus aangelegd! Je kunt hier rondleidingen volgen en zo het gangenstelsel verkennen.

Winkelen in Narbonne

Narbonne is een erg leuke stad om te winkelen. Je vindt hier niet veel grote warenhuizen, maar vooral gezellige winkelstraatjes met allerlei leuke boetiekjes.

Er zijn overigens wel een aantal bekende merken te vinden in de winkelstraten, maar sla vooral de onbekende zaakjes niet over, die zijn vaak het leukst!

Met kinderen naar Narbonne

Als je op vakantie bent in de buurt van Narbonne is het zeker een leuke stad om een dagje met de kinderen naartoe te gaan. Als stedentrip is het misschien minder geschikt, omdat er niet veel op kinderen gericht is en het strand toch wat ver is.

Openbaar vervoer in Narbonne

Narbonne is niet erg groot, dus eigenlijk kun je alles te voet af. Erg handig!

Strand in Narbonne

Narbonne ligt niet direct aan het strand, dat ligt meer dan 10 kilometer verderop. Als je twee of meer dagen in Narbonne verblijft is het wel een aanrader om Narbonne Plage (de badplaats) te bezoeken. Het strand strekt zich 5 kilometer uit en in het fijne zand is het heerlijk vertoeven. Langs bijna de helft van het strand bevindt zich een wandelpromenade en Narbonne Plage heeft ook een prachtige jachthaven waar je de mooiste boten kunt spotten. Op bepaalde plekken langs het strand kun je verschillende watersporten, zoals zeilen, beoefenen.

Met de trein naar Narbonne

Reis per Thalys naar Parijs, waarna u overstapt op de TGV naar Narbonne. Met een reistijd van 09:14 uur wordt u met de trein naar Narbonne gebracht. Treintickets naar Narbonne boekt u al vanaf € 60 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Frankrijk boekt u drie tot vier maanden voor vertrek, omdat tickets helaas niet eerder worden vrijgegeven.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!