Wat te doen in Koblenz (Koblenz CityGuide)

Bij een stedentrip naar Duitsland zul je niet snel aan de stad Koblenz denken, maar zet hem gerust op je lijstje. Koblenz is een van de oudste steden van Duitsland en een erg leuke stad. Je zult hier veel historie en groen vinden en monumentale panden en sprookjesachtige kastelen zullen je verwonderen! Op de plek van Koblenz komen de rivieren de Rijn en de Moezel samen, je kunt dus genieten van een boottochtje en heerlijke wandelingen langs de promenade maken. Ook worden in de omgeving van Koblenz veel wijnen gemaakt, dus heuvels vol druivenranken zul je ook zeker tegenkomen als je de omgeving een beetje gaat verkennen. Koblenz is zeker een aanrader!

Koblenz

Bezienswaardigheden in Koblenz

Altstadt

Het oude centrum bestaat uit vele kronkelende straatjes, bijzondere steegjes en mooie pleinen. Je vindt hier vele terrassen waar je op een mooie dag heerlijk kunt neerstrijken. Jesuitenplatz is het belangrijkste plein van de oude stad. Omringd door historische gebouwen is dit een perfecte spot voor wat mooie foto’s.

Deutsches Eck

Een van de bezienswaardigheden waar Koblenz bekend om staat is Deutsches Eck. Precies op dit punt komen de Moezel en de Rijn samen en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad, het water en de groene heuvels. Ook vind je hier een 37 meter hoog monument en de vlaggen van alle 16 deelstaten van Duitsland. Een erg mooi gezicht.

Vesting Ehrenbreitstein

Dit mag je absoluut niet missen, al is het alleen om de rit ernaartoe. Vesting Ehrenbreitstein bereik je namelijk per kabelbaan! Vanuit de cabines heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Eén van de cabines heeft zelfs een glazen bodem zodat het net lijkt alsof je boven de rivier vliegt. De vesting zelf staat er al sinds de 11e eeuw en is de tweede grootste die in Europa bewaard is gebleven. Er zijn vandaag de dag verschillende musea, waaronder een fotografiemuseum en een archeologisch museum.

Schloss Stolzenfels

Dit prachtige slot zie je al van ver boven de Rijn uittorenen en de binnenkant is minstens even imposant als de buitenkant. Je kunt onder andere de ridderzaal en het oude woongedeelte van koning Friedrich Wilhelm IV van Pruisen bezoeken, in je eentje of gedurende een rondleiding.

Mittelrhein Museum

Deze is voor de kunstliefhebbers onder ons. In het moderne gebouw Forum Confluentes vind je het Mittelrhein Museum. Er zijn hier verschillende (wisselende) exposities te zien met regionale kunst, waaronder barokke en romantische schilderijen.

Winkelen in Koblenz

Ook voor leuke winkels kun je in Koblenz goed terecht. De Löhrstrasse van bijna 400 meter lang is het middelpunt van de winkelstraten te noemen. Vanuit deze straat kom je ook de kleinere winkelstraten in met de exclusievere winkeltjes en lokale boetiekjes. In deze buurt ligt ook het Lörh-Center, een warenhuis met een groot aanbod aan winkels. Zijn winkelcentra helemaal je ding? Dan moet je ook zeker het Forum Mittelrhein Koblenz bezoeken. Je vindt hier meer dan 80 winkels, restaurants en cafés.

Met kinderen naar Koblenz

Met wat oudere kinderen is Koblenz een leuke stad om te bezoeken. Maak een tochtje over de rivier, bekijk een van de mooie kastelen en ontdek de groene omgeving rondom de stad.

Openbaar vervoer in Koblenz

In het stadscentrum zelf heb je praktisch geen openbaar vervoer nodig. Mocht je de buitenwijken willen verkennen of een dorpje verderop, dan kun je gebruik maken van de busverbindingen. Wil je echt verder de regio intrekken dan is de trein een goed idee.

Met de trein naar Koblenz

Reis per ICE International vanaf Amsterdam CS, Utrecht of Arnhem met één overstap naar Koblenz. Met een totale reistijd vanaf Amsterdam CS van 03:42 uur bent u in het centrum van Koblenz voor u het weet! Treintickets naar Koblenz verkrijgbaar vanaf € 30 met vroegboekkorting. Vroegboekkorting op internationale treintickets naar Koblenz ontvangt u 3 tot 6 maanden voor vertrek.

TrajectReistijdOverstappen
Amsterdam – Koblenz3:421
Schiphol – Koblenz3:592
Rotterdam- Koblenz4:102
Utrecht – Koblenz3:131
Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl