Wat te doen in Duisburg (Duisburg CityGuide)

De Duitse stad Duisburg staat vooral bekend vanwege het contrast tussen modern in historisch. In de stad zijn vele historische monumenten te vinden, aan de andere kant kunnen fashionista’s zich de hele dag vermaken in de vele kledingwinkels. Duisburg is ook een van de steden in Duitsland waar het meeste water te vinden is, er zijn in totaal wel 650 verschillende bruggen. Deze leuke stad is vanuit Nederland heel makkelijk te bereiken; je bent er vanaf Amsterdam in twee uur met de trein!

Duisburg

Bezienswaardigheden in Duisburg

Ontdek de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Duisburg.

Binnenschiftfahrtmuseum

Vanwege de beroemde binnenhaven mag een museum daarover natuurlijk niet ontbreken. Dit museum is gevestigd in een oud zwembad, de plek alleen al is dus al bijzonder. Voor kinderen is er een speurtocht beschikbaar, dus het museumtripje is niet alleen leuk voor volwassenen. Ook ligt er een heuse museumboot, de Oscar Huber, zodat je een schip van binnen kunt ontdekken. Dit schip was vroeger een trekboot die andere schepen over de Rijn trok, erg mooi om te zien.

Archeologische zone Oude Markt

Rondom het Burchtplein kun je al veel te weten komen over de geschiedenis van Duisburg. Met het Mercatormonument voor het stadhuis wordt de beroemde geleerde en cartograaf Gerhard Mercator geëerd en in de Salvatorkirche bevinden zich zijn grafplaten. Verder is er achter het stadhuis een archeologische zone, waar je de grondmuren van de 16e-eeuwse markthal kunt vinden, die na de opgravingen opnieuw werden gebouwd. Ook vind je hier allerlei borden, profielen en andere vondsten uit die tijd.

Havenrondvaart

De binnenhaven van Duisburg is een van de grootste van Europa, dus een rondvaart moet zeker op je to-do list staan. Schepen, pakhuizen en hoge kranen behoren tot het uitzicht. De rondvaart is dagelijks te boeken van april tot en met oktober.

Museum Küppersmühle

In dit museum is een grote kunstverzameling te zien van belangrijke Duitse naoorlogse kustenaars. Het museum is gevestigd in een oude graanmolen en heeft tegenwoordig ook verschillende exposities van moderne kunst.

Winkelen in Duisburg

Duisburg is een zeer geschikte stad om je kledingaankopen te doen. In de hoofdwinkelstraat (Königstraße) vind je veel bekende kledingwinkels. De straat, omringd met vele bomen, loopt van het centraal station door naar de binnenhaven, dus genoeg keuze! Naast de vele winkels zijn er ook verschillende cafés en restaurants waar je plaats kunt nemen als je armen de vele tassen niet meer kunnen dragen. Dichtbij deze straat zijn ook grote warenhuizen en het overdekte winkelcentra Forum Duisburg te vinden.

Met kinderen naar Duisburg

Duisburg kent diverse activiteiten voor kinderen.

Explorado Kindermuseum

Explorado is met zijn 3000m2 het grootste kindermuseum van Duitsland, dé perfecte spot dus voor de kinderen. Het museum heeft drie verdiepingen, de begane grond gaat over beweging, de eerste verdieping over techniek en de tweede over media en communicatie. Dit museum staat in het teken van spelend leren. Kinderen kunnen hier zelf van alles doen, waardoor ze allerlei nieuwe dingen ontdekken. Je bent hier zo een paar uur zoet, maar zelfs als volwassene kun je je hier prima vermaken.

Zoo Duisburg

Met ongeveer 2100 dieren valt hier genoeg te zien voor de kids. De schattige koala’s en energieke dolfijnen (die ook een show geven) zijn de populairste diersoorten in deze dierentuin. Het park is ook erg mooi ingericht, geen standaard strakke paden en hekken waar je langsloopt, maar veel groen, een Chinese tuin en kleine paadjes. Ook zijn er, om de kinderen nog meer te vermaken, een aantal speeltuinen binnen het park aangelegd.

Het openbaar vervoer in Duisburg

In Duisburg kun je gebruik maken van de bus of de tram. De dienstregeling is erg goed, bijna de hele dag door wordt er op verschillende lijnen gereden. Wat je ook kunt doen is een fiets huren en op die manier de stad ontdekken. Vooral langs de haven en door de parken is een echte aanrader.

Movie Park Germany

Iets anders heel leuks wat je met de kinderen kunt gaan doen als je in Duisburg bent, is een bezoekje brengen aan Movie Park Germany. Met de auto ben je er met een halfuurtje, dus je kunt er prima een dagje heen. Met verschillende attracties is er voor ieder wat wils. Van extreme achtbanen tot zweefmolens voor de kleintjes. Ook zijn er verschillende shows voor jong en oud, bijvoorbeeld een dansshow met Spongebob en andere Nickelodeon karakters. Fans van Spongebob kunnen hun geluk niet op, want er is in het park zelfs een heel Spongebob gedeelte! Ook zijn er verschillende restaurants waar je lekker wat kunt eten en bij kan komen van alle indrukken.

Duisburg

Trein naar Duisburg

Er vertrekken dagelijks circa 5 tot 6 directe treinen van ICE International naar Duisburg met een reistijd van slechts 1 uur en 57 minuten. Treintickets naar Duisburg zijn al verkrijgbaar vanaf € 19 vanaf elk station in Nederland en zijn 3 tot 6 maanden voor vertrek te boeken tegen dit minimale tarief.

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Stedentrip Hannover: historische charme en moderne flair

Hannover, de vaak over het hoofd geziene hoofdstad van Nedersaksen, is een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden. Deze stad biedt een unieke mix van rijke geschiedenis, uitgestrekte parken en tuinen, een bruisend cultureel leven en een verrassend moderne...

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Vandaag 50% korting op treinkaartjes!

Plannen om morgen met de trein te reizen? Koop dan vandaag nog uw Dagretour Daluren en profiteer van 50% korting op uw treinreis! Deze exclusieve aanbieding is alleen vandaag verkrijgbaar en geeft u de mogelijkheid om voordelig te reizen op woensdag 24 juli 2024....

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Plekken in Nederland om Zeevonk te spotten

Stel je voor: een warme zomernacht, een rustig kabbelende zee en plotseling licht het water op in een betoverend blauw schijnsel. Dit is geen scène uit een fantasiefilm, maar de magische wereld van zeevonk, een natuurlijk fenomeen dat ook aan de Nederlandse kust te...

Pin It on Pinterest