Wandelen met hond in België

Bezoek een leuk bos, natuur- of heidegebied in België per trein en ga wandelen met de hond. De trouwe viervoeter mag gewoon mee in de trein, maar je bent natuurlijk wel gebonden aan een aantal regels. Zo mogen kleine honden gratis met je mee, mits ze worden vervoerd in een kooi, tas of mand. Grote honden mogen aangelijnd mee in de trein, met een muilkorf en geldig vervoersbewijs

Voor het traject van Nederland naar België koop je bij de NS Kaartautomaat een honden ticket voor 6 euro per enkele reis. Dit kaartje is voor zowel de 2e als 1e klas coupés. Voor de terugreis dien je opnieuw te beschikken over een treinkaartje voor de hond vanuit België naar Nederland.

Ook per trein naar België? Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder extra boekingskosten.

Trein Wandelen Ardennen Belgie

Met de hond wandelen in België? Neem de trein!

Dus waar wacht je nog op? Spring samen met de hond op de trein naar België voor de mooiste wandelroutes en plekjes die het land te bieden heeft. Uiteraard is het belangrijk dat honden andere treinreizigers niet in gevaar brengen en geen overlast veroorzaken tijdens de reis.

1.) Het Zoniënwoud (Zoniënwoud)

Het Zoniënwoud is een groot en prachtig bosgebied ten zuidoosten van Brussel. Het is een van de oudste en meest uitgestrekte bossen in België. Er zijn verschillende wandelpaden en fietsroutes die je kunt volgen. Een populaire wandelroute is de “Promenade Verte” (Groene Wandeling), die ongeveer 60 kilometer lang is en het hele Zoniënwoud omcirkelt. Hier kunnen honden loslopen, maar houd ze onder controle om verstoring van het wild te voorkomen.

2.) Hoge Venen (Hoge Venen – Eifel)

De Hoge Venen bevinden zich in het oostelijke deel van België, in de Ardennen. Dit is een uniek natuurgebied met uitgestrekte hoogveengebieden en mooie wandelpaden. Een bekende wandeling is die langs de Ninglinspo, een prachtige bergrivier met kleine watervallen en rotspartijen. Het is een prachtige route, maar op sommige stukken moet je hond mogelijk aangelijnd worden vanwege beschermde natuur.

3.) De Kalmthoutse Heide (Antwerpen)

De Kalmthoutse Heide is een natuurgebied in de provincie Antwerpen. Het gebied bestaat uit heide, duinen, bossen en vennen. Er zijn diverse wandelroutes die je langs de mooiste plekjes van dit gebied leiden. Honden zijn toegestaan, maar op sommige delen van de heide moeten ze aan de lijn worden gehouden om de kwetsbare natuur te beschermen.

4.) De Kempen (Antwerpen en Limburg)

De Kempen is een uitgestrekte regio die zowel de provincies Antwerpen als Limburg beslaat. Het is een groen gebied met bossen, vennen en heidegebieden. Er zijn veel mogelijkheden voor wandelingen met je hond, waarbij je vaak kunt kiezen uit kortere of langere routes. In sommige natuurgebieden moeten honden aan de lijn blijven, maar er zijn ook plekken waar ze vrij kunnen rondlopen.

5.) De Voerstreek (Limburg)

De Voerstreek is een prachtige regio in het zuiden van Limburg, dicht bij de grens met Nederland. Het landschap is heuvelachtig en schilderachtig, met kabbelende riviertjes en glooiende weilanden. Er zijn diverse wandelroutes die je langs pittoreske dorpjes en mooie uitzichtpunten leiden. Honden zijn meestal toegestaan, maar in sommige gebieden moeten ze aangelijnd zijn.

6.) De Ourthevallei (Luik en Luxemburg)

De Ourthevallei is een schitterende vallei langs de rivier de Ourthe, gelegen in de provincies Luik en Luxemburg. Hier kun je prachtige wandelingen maken langs de kronkelende rivier, door bossen en pittoreske dorpjes. Er zijn veel wandelpaden waar honden van harte welkom zijn, maar controleer wel de lokale regels voor aanlijngebieden.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Oktoberfest in München

Trein naar Oktoberfest in München

Bezoek het Oktoberfest in München met de trein. Het is 's werelds grootste bierfestival en één van de meest iconische evenementen van Duitsland. Het festival begint eind september en duurt tot het eerste weekend van oktober. Wanneer je van bier, traditionele feesten...

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

München, de bruisende hoofdstad van Beieren, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Deze stad, met zijn unieke mix van traditie en moderniteit, is een ideale bestemming voor CityTrippers. Hier zijn de bezienswaardigheden...

Dagje winkelen in Luik met de trein

Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te...

Pin It on Pinterest