Vissen in Duitsland: 5 Mooie visplekken

Het land van onze oosterburen zit vol prachtige natuurgebieden. Ook de fanatieke visser kan hier terecht voor een heerlijke hobbyvakantie. Je vindt hier verschillende visgebieden waar jij je als liefhebber van de hengelsport helemaal kunt uitleven. Echter kan het grote aanbod de keuze voor jouw ideale bestemming nog best lastig maken. Want wat zijn nu echt de mooiste plekjes om te vissen in Duitsland?

Wil jij met een grote boot het open water op om de mooiste vissen te vangen? Dan is de Oostzeekust in het noorden van Duitsland absoluut een aanrader. Ook in het bekende Sauerland en het mysterieuze Zwarte Woud vind je diverse prachtige visgebieden.

 1. De Eifel
 2. De Oostzeekust
 3. Sauerland
 4. Zwarte Woud
 5. Thüringer Bekken

Ben jij een fan van de hengelsport, maar heb je de meeste wateren in Nederland nu wel gezien? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over de mooiste visplekken die onze oosterburen te bieden hebben. Wij weten zeker dat hier ook voor jou een ideale bestemming tussen zal zitten.

Vissen Duitsland Trein

5 mooie plekken om te vissen in Duitsland

Het is goed om te weten dat je in Duitsland een vergunning nodig hebt om te mogen vissen. Alhoewel de lokale vissers zelfs een examen dienen af te leggen om hun visvergunning te verkrijgen, is er voor toeristen een uitzondering gemaakt. Jij kunt een tijdelijke visvergunning aanvragen bij iedere Duitse gemeente. Zo weet jij zeker dat je zonder problemen van je visvakantie kunt gaan genieten.

Naar aanleiding van onze persoonlijke ervaringen, hebben wij een top 5 samengesteld met daarin de mooiste plekken om te vissen in Duitsland. Onderstaand bespreken we ieder gebied beknopt.

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

1.) De Eifel

In het oosten van Duitsland, ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn, vinden we het prachtige natuurgebied de Eifel. Het is een gebied dat zich voornamelijk kenmerkt met zijn prachtige bossen en parken. Maar ook vissers kunnen hun geluk niet op in dit veelzijdige natuurgebied.

De Eifel zit vol met prachtige visplekken. De Rursee, de Kyll, Stausee Bitburg en Meerfelder Maar zijn enkele populaire plekken waar jij als toerist terecht kunt. Er is geen twijfel over mogelijk dat er in de Eifel voldoende opties zijn voor iedere visser.

Bekijk ook: treinkaartjes naar De Eifel

2.) De Oostzeekust

In het noorden van Duitsland vind je de prachtige Oostzeekust, ook wel bekend als de Baltische kust. Dit is absoluut een prachtige locatie voor een visvakantie. Dit populaire gebied beschikt niet alleen over prachtige visplekken, er zijn ook voldoende passende accommodatiemogelijkheden te vinden.

Langs de Oostzeekust kun jij onder leiding van ervaren kapiteins het water op. Haring, kabeljauw of platvis, de Oostzee heeft vissers veel te bieden. Deze boottochten langs de Oostzeekust zijn zeer populair vanwege de prachtige vangsten, en ook blijken er aan boord prima voorzieningen te zijn. Dat moet jij als fanatiek visser toch een keer mee hebben gemaakt.

3.) Sauerland

Het derde pareltje op onze lijst is Sauerland. Dit gebied ligt in het centraal westelijke deel van Duitsland. Reizigers kennen dit gebied over het algemeen als populaire wintersport locatie. Maar veel mensen weten niet dat je hier ook fantastisch kunt vissen.

Een mooi voorbeeld zijn de prachtige oevers van de Edersee. Hier zal iedere visser zich direct als een vis in het water voelen. Dit meer is maar liefst 42 meter diep, en je komt hier dan ook diverse vissoorten tegen. Van snoek tot forel en van zalm tot paling, jij gaat gegarandeerd met een prachtige vangst naar huis.

TIP: In Sauerland vind je diverse vakantieparken en campings. Het is dan ook een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin.

Bekijk ook: treinkaartjes naar Sauerland

4.) Zwarte Woud

In het mysterieuze Zwarte Woud vind je meer dan alleen prachtige bosgebieden met indrukwekkende dennenbomen. Het gebied kent namelijk ook diverse meren waar je heerlijk een hengel uit kunt gooien. Het Zwarte Woud leent zich bovendien perfect voor liefhebbers van roeiboot vissen.
Bekende meren in het Zwarte Woud zijn:

 • De Kimbergsee
 • De Feldsee
 • De Schluchsee
 • Het Hotzenwald
 • De Titisee
 • De Mummelsee

Zoals je ziet zijn er diverse prachtige plekken te vinden voor liefhebbers van de hengelsport. Van kleine ondiepe wateren tot grote diepe meren, het Zwarte Woud is van alle markten thuis.

Bekijk ook: treinkaartjes naar het Zwarte Woud

5.) Thüringer Bekken

De Thüringer Bekken kent prachtige open laagvlakte, vind je diverse rivieren die een paradijs vormen voor iedere visser. Dit gebied ligt in centraal Duitsland, tussen de deelstaten Hessen en Saksen.

In de Thüringer rivieren vind je talloze forellen, witvissen en zalm. Een diverse vangst is dan ook gegarandeerd. Campings en vakantiehuisjes kom je in overvloed tegen in dit prachtige deel van Duitsland. Ben jij op zoek naar een veelzijdige vislocatie, waar het hele gezin kan genieten van de adembenemend mooie natuur en prachtige visplekken? Dan is de Thüringer Bekken absoluut het overwegen waard.

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 200 recensies
Altijd voordeel
André van Hattem
André van Hattem
2023-05-10
Geweldige acties altijd! Heel erg leuk om een keer met de trein te gaan. Helemaal naar de grote steden. Voor onze kinderen is het ook een uitje ☀️
Elise van den Berg-van der Zee
Elise van den Berg-van der Zee
2023-05-08
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-05-07
Geweldig
Kiki de Klein
Kiki de Klein
2023-05-04
Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je overzichtelijke mails, zonder overbodige toestanden of onnodige reclame. Heel handig.
Pa Piertje
Pa Piertje
2023-05-04
Dankzij de nieuwsbrief van goedkope treinkaartjes kan ik altijd goedkoop met de trein weg. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Goede informatie !! waar ik zelf geen tijd voor heb om uit te zoeken
Angelique Kruip
Angelique Kruip
2023-05-04
Leuke avtie
Jan Dijkstra
Jan Dijkstra
2023-05-03
5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

5 Topbestemmingen bij NS International in Duitsland

Stap aan boord van de trein en laat je meenemen naar de mooiste bestemmingen die Duitsland te bieden heeft. NS International brengt je naar betoverende steden vol geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Of je nu een liefhebber bent van architectuur, natuur,...

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

5 Betoverende vakantiebestemmingen in Frankrijk

Ben je op zoek naar een fantastische vakantiebestemming voor komende zomer? Zoek niet verder! Frankrijk, het land van de romantiek, de gastronomie en de prachtige landschappen, biedt een scala aan betoverende plekken die gemakkelijk bereikbaar zijn met de...

Topbestemmingen bij NS International met korting

Topbestemmingen bij NS International met korting

Stap aan boord van de trein en laat je meevoeren naar een wereld vol ontdekkingen. NS International brengt je naar de meest fascinerende bestemmingen in Europa, waar elke hoek een nieuw avontuur biedt. Of je nu op zoek bent naar adembenemende landschappen, historische...

Pin It on Pinterest