Vissen in Duitsland: 5 Mooie visplekken

Het land van onze oosterburen zit vol prachtige natuurgebieden. Ook de fanatieke visser kan hier terecht voor een heerlijke hobbyvakantie. Je vindt hier verschillende visgebieden waar jij je als liefhebber van de hengelsport helemaal kunt uitleven. Echter kan het grote aanbod de keuze voor jouw ideale bestemming nog best lastig maken. Want wat zijn nu echt de mooiste plekjes om te vissen in Duitsland?

Wil jij met een grote boot het open water op om de mooiste vissen te vangen? Dan is de Oostzeekust in het noorden van Duitsland absoluut een aanrader. Ook in het bekende Sauerland en het mysterieuze Zwarte Woud vind je diverse prachtige visgebieden.

 1. De Eifel
 2. De Oostzeekust
 3. Sauerland
 4. Zwarte Woud
 5. Thüringer Bekken

Ben jij een fan van de hengelsport, maar heb je de meeste wateren in Nederland nu wel gezien? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over de mooiste visplekken die onze oosterburen te bieden hebben. Wij weten zeker dat hier ook voor jou een ideale bestemming tussen zal zitten.

Vissen Duitsland Trein

5 mooie plekken om te vissen in Duitsland

Het is goed om te weten dat je in Duitsland een vergunning nodig hebt om te mogen vissen. Alhoewel de lokale vissers zelfs een examen dienen af te leggen om hun visvergunning te verkrijgen, is er voor toeristen een uitzondering gemaakt. Jij kunt een tijdelijke visvergunning aanvragen bij iedere Duitse gemeente. Zo weet jij zeker dat je zonder problemen van je visvakantie kunt gaan genieten.

Naar aanleiding van onze persoonlijke ervaringen, hebben wij een top 5 samengesteld met daarin de mooiste plekken om te vissen in Duitsland. Onderstaand bespreken we ieder gebied beknopt.

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

1.) De Eifel

In het oosten van Duitsland, ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn, vinden we het prachtige natuurgebied de Eifel. Het is een gebied dat zich voornamelijk kenmerkt met zijn prachtige bossen en parken. Maar ook vissers kunnen hun geluk niet op in dit veelzijdige natuurgebied.

De Eifel zit vol met prachtige visplekken. De Rursee, de Kyll, Stausee Bitburg en Meerfelder Maar zijn enkele populaire plekken waar jij als toerist terecht kunt. Er is geen twijfel over mogelijk dat er in de Eifel voldoende opties zijn voor iedere visser.

Bekijk ook: treinkaartjes naar De Eifel

2.) De Oostzeekust

In het noorden van Duitsland vind je de prachtige Oostzeekust, ook wel bekend als de Baltische kust. Dit is absoluut een prachtige locatie voor een visvakantie. Dit populaire gebied beschikt niet alleen over prachtige visplekken, er zijn ook voldoende passende accommodatiemogelijkheden te vinden.

Langs de Oostzeekust kun jij onder leiding van ervaren kapiteins het water op. Haring, kabeljauw of platvis, de Oostzee heeft vissers veel te bieden. Deze boottochten langs de Oostzeekust zijn zeer populair vanwege de prachtige vangsten, en ook blijken er aan boord prima voorzieningen te zijn. Dat moet jij als fanatiek visser toch een keer mee hebben gemaakt.

3.) Sauerland

Het derde pareltje op onze lijst is Sauerland. Dit gebied ligt in het centraal westelijke deel van Duitsland. Reizigers kennen dit gebied over het algemeen als populaire wintersport locatie. Maar veel mensen weten niet dat je hier ook fantastisch kunt vissen.

Een mooi voorbeeld zijn de prachtige oevers van de Edersee. Hier zal iedere visser zich direct als een vis in het water voelen. Dit meer is maar liefst 42 meter diep, en je komt hier dan ook diverse vissoorten tegen. Van snoek tot forel en van zalm tot paling, jij gaat gegarandeerd met een prachtige vangst naar huis.

TIP: In Sauerland vind je diverse vakantieparken en campings. Het is dan ook een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin.

Bekijk ook: treinkaartjes naar Sauerland

4.) Zwarte Woud

In het mysterieuze Zwarte Woud vind je meer dan alleen prachtige bosgebieden met indrukwekkende dennenbomen. Het gebied kent namelijk ook diverse meren waar je heerlijk een hengel uit kunt gooien. Het Zwarte Woud leent zich bovendien perfect voor liefhebbers van roeiboot vissen.
Bekende meren in het Zwarte Woud zijn:

 • De Kimbergsee
 • De Feldsee
 • De Schluchsee
 • Het Hotzenwald
 • De Titisee
 • De Mummelsee

Zoals je ziet zijn er diverse prachtige plekken te vinden voor liefhebbers van de hengelsport. Van kleine ondiepe wateren tot grote diepe meren, het Zwarte Woud is van alle markten thuis.

Bekijk ook: treinkaartjes naar het Zwarte Woud

5.) Thüringer Bekken

De Thüringer Bekken kent prachtige open laagvlakte, vind je diverse rivieren die een paradijs vormen voor iedere visser. Dit gebied ligt in centraal Duitsland, tussen de deelstaten Hessen en Saksen.

In de Thüringer rivieren vind je talloze forellen, witvissen en zalm. Een diverse vangst is dan ook gegarandeerd. Campings en vakantiehuisjes kom je in overvloed tegen in dit prachtige deel van Duitsland. Ben jij op zoek naar een veelzijdige vislocatie, waar het hele gezin kan genieten van de adembenemend mooie natuur en prachtige visplekken? Dan is de Thüringer Bekken absoluut het overwegen waard.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders