Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je West-Vlaanderen per trein en reis je vanuit Nederland per IC Brussel, regionale trein of Eurostar. Goedkope treinkaartjes zijn tot 3 dagen voor vertrek online tegen het laagste tarief verkrijgbaar, dus waar wacht je nog op!?

De regio van West-Vlaanderen kent prachtige natuur met glooiende heuvels, kustplaatjes en bijbehorende wandelroutes. Daarbij is dit de woonplaats voor historische bestemmingen als Brugge, Ieper en Kortrijk en behoort de streek tot Wereldoorlog erfgoed.

Geniet van jouw bezoek aan West-Vlaanderen, met prachtige wandelroutes, interessante bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en heerlijke eetgelegenheden om van te genieten.

1.) Brugge: middeleeuwse pracht & romantische grachten

Citytrip Brugge per trein

Brugge, ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’, staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse architectuur, sfeervolle grachten en gezellige pleinen. Verken de geplaveide straatjes van de historische binnenstad, bewonder de iconische Belforttoren en maak een ontspannende boottocht langs de schilderachtige grachten. Vergeet niet te genieten van heerlijke Belgische chocolade en bier in de lokale cafés en chocolatiers.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brugge

 • Wandelroutes: Maak een ontspannen wandeling langs de historische grachten en door de pittoreske straatjes van de binnenstad. Een aanrader is de Begijnhofwandeling, die je meeneemt langs het serene Begijnhof en door charmante steegjes.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het beroemde Belfort van Brugge, de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekerk met het beeld van Michelangelo’s Madonna met Kind, en het historische marktplein.
 • Winkelstraten: Geniet van winkelen in de gezellige winkelstraten zoals de Steenstraat, de Zuidzandstraat en de Geldmuntstraat, waar je talloze boetieks, chocolatiers en souvenirwinkels vindt.
 • Eetgelegenheden: Proef heerlijke Vlaamse gerechten in restaurants zoals De Garre, De Stove en De Halve Maan, en geniet van Belgische chocolade bij chocolatiers zoals The Chocolate Line en Dumon Chocolatier.

2.) Ieper: getuige van de Eerste Wereldoorlog

Ieper, een stad met een rijk historisch erfgoed, is vooral bekend om zijn rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bezoek de Menenpoort, een indrukwekkend monument ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten, en het In Flanders Fields Museum, waar je meer te weten komt over de gruwelen van de oorlog en de impact ervan op de regio. Mis ook de dagelijkse Last Post-ceremonie bij de Menenpoort niet, een ontroerende herdenking van de slachtoffers van de oorlog.

 • Wandelroutes: Verken de historische vestingwerken van de stad en maak een wandeling langs de imposante vestingmuren. De Ieperboogwandeling biedt een fascinerende reis door het verleden van de Eerste Wereldoorlog.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek de Menenpoort, het In Flanders Fields Museum en de indrukwekkende Lakenhalle op de Grote Markt.
 • Winkelstraten: Ontdek de gezellige winkelstraten zoals de Boterstraat en de Rijselstraat, waar je lokale boetieks en souvenirwinkels kunt vinden.
 • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Vlaamse gerechten bij restaurants zoals De Voute en De Kalandeberg, en proef heerlijke Belgische bieren in de lokale cafés zoals De Fonderie en Den Anker.

3.) Oostende: levendige kuststad & strandplezier

Trein Oostende

Oostende, de koningin der badsteden, trekt bezoekers aan met zijn bruisende boulevard, brede zandstranden en levendige sfeer. Maak een wandeling over de lange promenade, bezoek de kleurrijke vissershaven en geniet van verse visgerechten in de vele gezellige restaurants langs de kust. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Ensorhuis, gewijd aan de beroemde Belgische kunstenaar James Ensor, een must.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Oostende

 • Wandelroutes: Maak een verfrissende wandeling langs de lange boulevard en het brede zandstrand van Oostende. De Duin en Zee route biedt een ontspannen wandeling door de duinen en langs de kust.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het prachtige Thermae Palace Hotel, het Fort Napoleon en het indrukwekkende zeeaquarium Sea Life.
 • Winkelstraten: Ontdek de levendige winkelstraten zoals de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat, waar je talloze winkels en boetieks vindt.
 • Eetgelegenheden: Proef verse visgerechten en schaal- en schelpdieren in restaurants zoals De Vistrap, De Peerdestal en Brasserie Albert.

4.) Kortrijk: historische stad aan de Leie

Trein Kortrijk

Kortrijk, gelegen aan de oevers van de rivier de Leie, is een stad met een rijke geschiedenis en een levendig cultureel leven. Verken het prachtige stadscentrum met zijn imposante Belforttoren en middeleeuwse kerken, en breng een bezoek aan het Texture Museum, waar je meer te weten komt over de textielindustrie die lange tijd het leven en de economie van de stad heeft bepaald. Mis ook de gezellige winkelstraten en bruisende markten niet.

 • Wandelroutes: Verken de prachtige Leieboorden en maak een wandeling langs de schilderachtige rivier. De Groene Boulevard route biedt een mooie wandeling door het groene hart van de stad.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek het imposante Belfort van Kortrijk, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Kortrijkse Begijnhof.
 • Winkelstraten: Blader door de gezellige winkelstraten zoals de Korte Steenstraat en de Lange Steenstraat, waar je lokale boetieks en ambachtelijke winkels vindt.
 • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke Vlaamse gerechten in restaurants zoals Bistro du Nord, Brasserie Broel en De Bistronoom.

5.) Damme: rustiek charme & idyllische landschappen

Damme, een klein stadje gelegen aan de rand van Brugge, biedt een oase van rust en charme te midden van idyllische landschappen. Maak een ontspannen fietstocht langs de schilderachtige Damse Vaart, bezoek de oude stadsmuren en geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige restaurants aan de pittoreske markt.

 • Wandelroutes: Maak een ontspannen wandeling langs de schilderachtige Damse Vaart en geniet van het rustgevende landschap. De Damse Vaart route biedt een mooie wandeling door het platteland.
 • Bezienswaardigheden: Bezoek de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk, het historische stadhuis en het sfeervolle marktplein.
 • Winkelstraten: Ontdek de charmante winkelstraten zoals de Oude Steenweg en de Jacob van Maerlantstraat, waar je lokale kunstgalerijen en ambachtelijke winkels kunt vinden.
 • Eetgelegenheden: Proef heerlijke streekgerechten en Belgische delicatessen in restaurants zoals Restaurant Siphon, De Visscherie en Brasserie Louis.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest