Ben je een reis aan het plannen en opzoek naar voordelige of soepele aansluitingen voor jouw vliegreis? Het vliegveld in Duitsland of België kan oplossing bieden. Zo zijn kaartjes soms goedkoper en verbindingen of aansluitingen beter. Duizenden Nederlanders reizen jaarlijks met de trein naar een vliegveld in België voor een internationale reis. Zeker op lange afstanden kan het lonen om de opties vanaf andere luchthavens te checken. Wij hebben de treinreis naar de 2 meest gangbare luchthavens in België alvast voor je opgezocht. Zaventem Airport en Charleroi Airport zijn namelijk goed voor 97% van de passagiersvluchten in België.

Trein naar Luchthaven Zaventem (Brussel Airport)

Met 26 miljoen reizigers per jaar is Brussel Airport de populairste luchthaven van België. Reis vanuit Nederland eenvoudig met de trein naar Zaventem Airport met een reistijd van 2.55 uur. Treinkaartjes naar Zaventem (Brussel Airport) zijn verkrijgbaar vanaf 26 euro (2e klas). Treintickets voor dit voordelige tarief zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar.

Lees ook: Met trein naar Brussel Zaventem

Trein naar vliegveld Charleroi (Brussels South Charleroi Airport)

Jaarlijks vertrekken er 8 miljoen reizigers vanaf Charleroi Airport. Het vliegveld ligt in Charleroi en is goed bereikbaar per trein. Zo reis je met 2 keer overstappen per trein naar Charleroi Airport (Brussels South). Voor het eerste deel van de reis vertrekken 30 treinen per dag van InterCity Brussel naar Antwerpen Centraal. Hier stap je over op de trein naar Charleroi Zuid (Sud). Eenmaal aangekomen op station Charleroi Sud kan je overstappen op regionaal vervoer naar Charleroi Airport.