Trein naar het buitenland in augustus 2021

Met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk is reizen met de trein naar het buitenland weer toegestaan in Europa. Dit geldt voor de landen met een ‘geel’ reisadvies. Denk aan leuke bestemmingen in België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland en natuurlijk Frankrijk!

Kan jij ook niet wachten om weer een stedentrip of treinreis te plannen? Waar wacht je op? Ontdek de leukste bestemmingen via onze inspirerende reisblog of zoek direct naar beschikbare internationale treintickets. Kom je er niet uit, een vraag of meer informatie? Stel deze dan gerust via ons contactformulier.

Antwerpen: shoppen en bezichtigen

Lekker dichtbij huis en beschikt over honderden winkels in een sfeervol stadshart. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal leuke bezienswaardigheden te bezichtigen in Antwerpen. Bereid je reis daarom voor vertrek goed voor, zodat je twee vliegen in één klap slaat op jouw shoptrip.

Parijs: heerlijk stedentrippen

Een bestemming die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft is natuurlijk Parijs. Wereldberoemde bezienswaardigheden, cultuur, nachtleven, horeca en mode. Zonder te zoeken loop je er vanzelf tegenaan. Een treinkaartje naar Parijs is al verkrijgbaar voor 35 euro per persoon als je er vroeg bij bent. Kijk daarom snel naar beschikbare treinkaartjes.

Hamburg: metropool van Duitsland

Een upcoming bestemming in Europa is Hamburg; een enorme havenstad met winkels, horeca, bezienswaardigheden en nog veel meer. Daarbij zit je er zo en hoef je slechts één keer over te stappen, wanneer je per ICE of IC Berlijn reist.

Keulen: samen een weekendje weg

Een klein, maar fijne bestemming is Keulen. Je hebt er alles op één plek binnen loopafstand. Met het station midden in het centrum ben je direct op de gewenste bestemming. Bezienswaardigheden, winkelstraten en in de winterperiode pleinen vol kerstmarkten.

Keulen bezoeken? Reis met de trein naar Keulen Hbf met een minimale reistijd. De ICE International vertrekt elke dag met een directe verbinding vanaf station Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Met de trein winkelen in Amsterdam

Combineer een geweldig uitje met een dagje shoppen. Amsterdam is een walhalla voor shopliefhebbers met bekende merken, grote warenhuizen, vintage shops en unieke boetiekjes. Het centrum biedt voldoende mogelijkheden om een hele dag te verdwalen in de smalste steegjes...

Trein Amsterdam: bezoek de wallen (Red Light District)

De Rosse Buurt, de Wallen of het Red Light District zijn allemaal benamingen voor misschien wel de meest bekende en bezochte buurt van Amsterdam. In het middeleeuwse stadscentrum tref je de Oude Kerk omringt door grachten, smalle steegjes, neon verlichting en...

ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen,...