Trein Hessen: bruisende steden, dorpjes en natuur

Hessen, gelegen in het hart van Duitsland, biedt een diverse mix van historische steden, schilderachtige dorpjes en prachtige natuurlijke landschappen. Denk aan het grote, bruisende en moderne Frankfurt, kuuroord Wiesbaden of het charmante Heidelberg aan rivier de Neckar. Natuurlijk bezoek je deze bestemmingen in Duitsland per trein en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Treinkaartjes naar deze Duitse bestemmingen zijn 1 tot 4 maanden voor vertrek voordelig verkrijgbaar.

Treinkaartje Duitse Hessen

1.) Frankfurt am Main: Een Stad van Contrasten

Frankfurt am Main, de bruisende financiële hoofdstad van Duitsland, is een stad vol contrasten. Verken de moderne wolkenkrabbers van het financiële district en bewonder de historische gebouwen van de oude binnenstad, zoals de Dom van Frankfurt en de Römerberg. Bezoek ook de wereldberoemde musea aan de oever van de Main, zoals het Städel Museum en het Deutsches Filmmuseum.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Frankfurt

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de oevers van de Main en geniet van het prachtige uitzicht op de skyline van Frankfurt.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de historische Römerberg, de moderne wolkenkrabbers van het financiële district en de botanische tuin Palmengarten.
  • Winkelstraten: Verken de winkels en boetieks in de winkelstraten Zeil en Goethestraße, waar je alles vindt van luxe merken tot lokale winkels.
  • Eetgelegenheden: Geniet van heerlijke internationale gerechten in restaurants zoals Restaurant Lafleur, Villa Merton en Emma Metzler.

2.) Wiesbaden: Elegante Stad aan de Rijn

Wiesbaden, de elegante kuurstad aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn prachtige architectuur en weelderige kuuroorden. Maak een wandeling door de sfeervolle straten van de oude binnenstad en bewonder de historische gebouwen zoals het Kurhaus en de Russische Kerk. Ontspan ook in een van de vele kuuroorden en thermale baden van de stad, zoals de Kaiser-Friedrich-Therme en de Aukammtal Therme.

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door de Kurpark en geniet van de rustige sfeer en de prachtige tuinen.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het prachtige Kurhaus, de Russische Kerk en het Museum Wiesbaden.
  • Winkelstraten: Verken de exclusieve winkels in de Wilhelmstraße en de Kochbrunnenstraße, waar je luxe mode en antiek kunt vinden.
  • Eetgelegenheden: Proef heerlijke regionale gerechten in restaurants zoals Ente, Orangerie im Kurhaus en Zum Schwarzen Bock.

3.) Heidelberg: Romantiek aan de Neckar

Heidelberg, gelegen aan de oevers van de schilderachtige rivier de Neckar, is een stad doordrenkt van romantiek en geschiedenis. Bezoek het indrukwekkende kasteel van Heidelberg, dat hoog boven de stad uittorent, en wandel door de kronkelende steegjes van de oude binnenstad. Geniet ook van het adembenemende uitzicht vanaf de Philosopher’s Walk en sluit de dag af met een boottocht op de Neckar.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Heidelberg

  • Wandelroutes: Maak een wandeling langs de rivier de Neckar en geniet van het prachtige uitzicht op het kasteel en de oude stad.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het indrukwekkende kasteel van Heidelberg, de oude brug en de Studentenkarzer.
  • Winkelstraten: Verken de Hauptstraße, de langste winkelstraat van Europa, en de Kornmarkt, waar je lokale winkels en boetieks vindt.
  • Eetgelegenheden: Geniet van traditionele Duitse gerechten in restaurants zoals Zum Güldenen Schaf, Schnookeloch en Palmbrau Gasse.

4.) Odenwald: Natuurlijke Schoonheid en Rust

Het Odenwald, een idyllisch middelgebergte in het zuiden van Hessen, biedt een oase van rust en natuurlijke schoonheid. Verken de uitgestrekte bossen, groene valleien en pittoreske dorpjes van deze betoverende regio. Maak een wandeling langs de vele wandelpaden, zoals de Nibelungensteig en de Burgensteig, en geniet van de prachtige uitzichten over het landschap.

  • Wandelroutes: Verken de vele wandelpaden in het Odenwald, zoals de Nibelungensteig en de Burgensteig, die je langs prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden voeren.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek de schilderachtige dorpjes, kastelen en ruïnes in het Odenwald, zoals het kasteel van Auerbach en de stad Michelstadt.
  • Winkelstraten: Ontdek lokale ambachten en producten in de winkels en markten van de dorpjes in het Odenwald.
  • Eetgelegenheden: Proef traditionele streekgerechten in gezellige Gasthäuser en restaurants in de dorpen van het Odenwald.

5.) Kassel: Kunst en Cultuur in het Bergpark Wilhelmshöhe

Kassel, gelegen aan de voet van het prachtige Bergpark Wilhelmshöhe, is een stad die bekend staat om zijn kunst en cultuur. Bezoek het prachtige barokke paleis en de uitgestrekte tuinen van het Bergpark, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder ook de vele kunstwerken in de musea van de stad, zoals de Documenta-Halle en het Fridericianum.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Kassel

  • Wandelroutes: Maak een wandeling door het prachtige Bergpark Wilhelmshöhe en geniet van de fonteinenshow en het uitzicht op het kasteel.
  • Bezienswaardigheden: Bezoek het barokke paleis Wilhelmshöhe, het Documenta-Halle en het Fridericianum.
  • Winkelstraten: Verken de winkels en boetieks in de Friedrich-Ebert-Straße en de Königsstraße, waar je alles vindt van mode tot kunst.
  • Eetgelegenheden: Geniet van internationale gerechten en lokale specialiteiten in restaurants zoals Schöne Aussicht, Schlosshotel Wilhelmshöhe en Zum Favoriten.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Unieke stranden in Duitsland

Unieke stranden in Duitsland

Wanneer je opzoek bent naar een unieke plek of strand in Duitsland, hebben wij twee mooie locaties voor jou gevonden. Verken bijvoorbeeld Schiereiland Sylt in het noorden van Duitsland of het grootste eiland in de Oostzee; Rügen. Beide bestemmingen bieden alles voor...

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Voor een...

Pin It on Pinterest