Trein en Stedentrip naar Antwerpen

Ben jij van plan om per trein een stedentrip naar Antwerpen te boeken? Leuk! In dit artikel lees jij alle do’s en dont’s over reizen naar Antwerpen en de must-see’s van deze mooie stad.

Maar hoe komen jij en je gezelschap in Antwerpen terecht? Veel mensen kiezen vaak tussen twee opties qua vervoer; de auto en de trein.

Trein voor stedentrip naar Antwerpen

Wil jij graag zonder stress op stedentrip naar Antwerpen? Ga dan met de trein! De intercity naar Brussel zorgt ervoor dat je snel en zorgeloos op deze gezellige bestemming aankomt. De reistijd van Amsterdam naar Antwerpen met de intercity is 1.48 uur. Daarnaast hoef je ook nergens de auto duur te parkeren.

Je kunt nu ook met de Thalys naar Antwerpen. En onthoud, des te eerder je boekt voor de Thalys, des te goedkoper de prijs. Daarnaast heb je vaste zitplekken, en weet je dus zeker dat je gezellig naast je vrienden kan zitten. Ook is de reistijd korter met de Thalys dan de intercity.

Lees ook: Trein naar Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen

Antwerpen ligt op een centraal kruispunt van Europese snelwegen en is daarom goed te bereiken per auto vanaf plaatsen in heel Nederland. Daarnaast zijn er veel veilige parkeerplaatsen in de buurt van het centrum te vinden.

Het nadeel van met de auto naar Antwerpen is toch wel de snelweg drukte rond de Antwerpse ring, hier wil je jezelf niet in de spits bevinden. Daarnaast zijn er vaak grote wegwerkzaamheden rond dit gebied. Zoek dus altijd van tevoren goed je route uit.

Treinkaartje Antwerpen

Leuke hotels in de buurt

Wanneer je op zoek bent naar een hotel in de buurt van station Antwerpen, kunnen wij je deze zeker aanraden. De stedentrip per trein naar Antwerpen is namelijk extra comfortabel met een station op minimale loopafstand.

  • Radisson BLU Astrid Hotel, Antwerp

Dit hotel ligt in de Diamantwijk, recht tegenover het centraal station van Antwerpen en de dierentuin. Het hotel beschikt over accommodaties met breedband-WiFi en een wellnesscentrum met een binnenzwembad.

  • Astoria Hotel Antwerp

Ook het Astoria Hotel Antwerp ligt midden in de Diamantwijk, naast het stadspark en op minder dan 2 km van de historische Grote Markt met het stadhuis.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen is de stad van de mode, het speciaalbier en de diamanten. Er is dan ook genoeg te doen en te zien voor iedereen. Het begint al bij het prachtige station van Antwerpen, een prachtig staaltje architectuur met veel gouden elementen. Direct naast het station zit ook de Zoo van Antwerpen, leuk als je met kinderen een dagje weg wil.

Hou jij van cultuur? Loop dan een rondje in het historisch centrum. Hier vind je onder andere de grote markt en Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, een grote toeristische trekpleister. Ook vind je in het oude centrum het Rubenshuis, een schatkamer aan werken van onder andere schilder Rubens.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest