Een prachtige en romantische stad voor een stedentrip of weekendje weg, maar wat is nou het handigste en voordeligste vervoersmiddel? Wij hebben de 3 meest gangbare vervoersmiddelen onder elkaar gezet en beoordeeld op verschillende factoren. Uiteraard bent u vrij om zelf het beste vervoersmiddel voor de reis naar Parijs te kiezen.

Trein naar Parijs

Met de trein wordt u vanaf Amsterdam Centraal per Thalys met een reistijd van 3 uur en 18 minuten naar hartje centrum gebracht. Op station Gare du Nord stapt u uit en kunt u overstappen op de metro, taxi of bus richting uw hotel of direct beginnen met shoppen of bezichtigen. Onderweg geniet u van comfortabele stoelen, voldoende bagageruimte en voldoende beenruimte. Trek of dorst gekregen? Geen probleem, want er is een klein bistro rijtuig aanwezig waar u onderweg een drankje of hapje te eten kunt scoren.

Het gemak van de treinreis naar Parijs is ongeëvenaard. U stapt in, waarna in de trein uw vervoersbewijs wordt gecontroleerd. Zo hoeft u niet vroegtijdig in te stappen of te wachten en wordt u met maximaal 300 kilometer per uur naar Parijs gebracht. Treintickets naar Parijs zijn 3 tot 4 maanden voor vertrek verkrijgbaar vanaf € 35.

Bus naar Parijs

Het is vanuit Nederland tevens mogelijk om per bus naar Parijs te reizen. Zo zijn er dagelijks verbindingen vanuit Amsterdam, Apeldoorn, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Rotterdam. De bus is vaak het voordeligst, maar het reisgemak, comfort en de reistijd kan flink oplopen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 14,99.

Vliegtuig naar Parijs

Met het vliegtuig doet u er ongeveer 1 uur en 20 minuten over, maar moet u vaak 60 minuten voor vertrek inchecken en komt u niet aan in hartje centrum, maar dient u vanaf Parijs-Orly alsnog een trein, bus of taxi te nemen richting het centrum. Vliegtickets zijn verkrijgbaar vanaf € 49, exclusief extra bagage, transfer naar Parijs en boekingskosten. Verder heeft u comfortabele stoelen, catering aan boord en mag u altijd handbagage meenemen.