Trein Amsterdam: de 9 straatjes

Voor iedereen die Amsterdam inmiddels wel gezien heeft zijn ‘de negen straatjes’ in Amsterdam een aanrader. Gelegen te midden van de Amsterdamse Grachtengordel vind je diverse aparte en kleine boetiekjes. Het gebied heeft een notering op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is eenvoudig bereikbaar met trein, bus, tram en metro.

Naast de aparte en knusse winkels, tref je lunchrooms, restaurants en zelfs hotels. Voorbeelden van vintagewinkels zijn Laura Dols, Zipper, De Pompadour en De Kaaskamer. Ook bieden de straatjes plaats aan 5 grote hotels, namelijk Ambassade, The DYlan, Pulitzer, The Hoxton en Andaz.

Wat zijn de 9 straatjes in Amsterdam?

De 9 winkelstraatjes in Amsterdam vind je in het centrum tussen de Singel en Prinsengracht. Hieronder vind je een overzicht van de winkelstraatjes.

  • Reestraat – Hartenstraat – Gasthuismolensteeg
  • Berenstraat – Wolvenstraat – Oude Spiegelstraat
  • Runstraat – Huidenstraat – Wijde Heisteeg

Hoe bereik ik de 9 straatjes in Amsterdam?

Ontdek deze unieke winkel hotspot in Nederland. Reis duurzaam en voordelig met de trein naar Amsterdam Centraal, waarna je kan wandelen of gebruik maakt van het Openbaar Vervoer. Hieronder een overzicht van lijnen met haltes rondom de 9 straatjes:

  • Buslijn: 22, 305, 314, 357 en 397
  • Metrolijn: 52 en 54
  • Tramlijn: 2 en 12

Kijk ook op: Toeristeninformatienederland.nl

Video: de 9 straatjes te Amsterdam

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders