Stedentrip naar Wenen

Wenen is een van de mooiste Oostenrijkse steden en dat is niet zo gek. Prachtige paleizen, tuinen en stadparken maken de stad perfect voor een romantische stedentrip. Maar ook voor een shopweekendje met vriendinnen of een cultureel tripje met je vriendengroep is Wenen een perfecte keuze. Eet- en drinkliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want de Sachertorte met koffie, Wienerschnitzel en heerlijke Oostenrijkse wijnen zijn niet te missen. Wenen is een stad die het hele jaar door zijn charme behoudt en echt een aanrader voor iedereen.

Wenen

Bezienswaardigheden in Wenen

Een stedentrip naar Wenen maken? Ontdek de leukste plekjes, bezienswaardigheden en activiteiten van deze magische stad in Oostenrijk. Qua vervoer kunt u natuurlijk gebruik maken van de bus en metro,

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn is het beroemde paleis waar keizer Franz Joseph en keizerin Elizabeth (Sisi) veel tijd doorbrachten. Het is een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad vanwege de prachtige binnenvertrekken en kleurrijke tuinen. Koop dus vooral vooraf een kaartje of wees er ’s morgens vroeg bij om lange rijen te ontlopen. Er zijn verschillende tours die je kunt boeken om het paleis van binnen te bekijken, waarvan de kortste ongeveer 30/40 minuten is.

Rathausplatz

De Rathausplatz is het middelpunt van de stad. Er vinden hier dan ook vaak grote evenementen plaats, zoals de kerstmarkt, een lichtshow en het filmfestival. Het neogotische Wiener Rathaus zelf is prachtig om te bekijken en zeker fotowaardig!

Volksgarten

De Volksgarten is een bijzonder park, namelijk één van de eerste recreatieplaatsen van de stad. Vooral in de lente en in de zomer is dit stadspark een bezoekje waard, dan staan alle bloemen en planten namelijk prachtig in bloei.

Schloss Belvedere

Schloss Belvedere is nog een prachtig paleis dat de stad Wenen te bieden heeft. Het is verdeeld in het Untere Belvedere en het Obere Belvedere, deze twee delen zijn op verschillende momenten gebouwd. Ook dit paleis is omringd door prachtige tuinen, die vooral in zomermaanden een lust voor het oog zijn.

Stephansdom

Deze gotische kerk staat aan de rand van de Stephansplatz, ook wel het hart van de stad genoemd. De Stephansdom is van verre te zien, dus mocht je even de weg kwijt zijn kun je je altijd oriënteren aan de hand van de hoge kerktoren. Het gebouw is van buiten al mooi om te zien, maar ook van binnen is de kerk zeker de moeite waard. De zuidelijke toren van de Stephansdom kun je beklimmen, waarna je beloond wordt met een prachtig uitzicht.

Winkelen in Wenen

Winkelen in Wenen is zeker iets wat je moet doen als je een echte shopfan bent. De Mariahilferstrasse en Kärntnerstrasse zijn de meest populaire winkelstraten in de stad. Hier vind je de grote en bekendere modeketens. Opzoek naar wat luxere artikelen? Dan moet je op de Graben en de Kohlmarkt zijn. Hier vind je alle exclusieve merken waar je een iets grotere portemonnee voor nodig hebt.

Met kinderen naar Wenen

Volksprater (attracties)

Het Prater is een groot stadspark in Wenen waar je kunt fietsen, wandelen en picknicken. Erg populair bij de locals om een dagje te relaxen. Wat het stadpark ook heeft, is een kermis die er het hele jaar door staat. Hier vind je onder andere een reuzenrad, vanaf waar je een mooi uitzicht over de stad hebt. Het is erg mooi ingericht en met of zonder kinderen zeker de moeite waard om te bezoeken.

Tiergarten Schönbrunn

In de tuinen van het Schloss Schönbrunn vind je ook een kleine dierentuin. Dieren bekijken is natuurlijk altijd leuk en al helemaal in zo’n prachtige omgeving! Je kunt hier onder andere panda’s zien en vele andere diersoorten.

Waterspeelplaats Donau

Watervallen, bruggetjes over het water: kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken op een mooie dag. Ook kun je zeilbootjes huren en picknicken op een van de ligweides aan de Donau.

Openbaar vervoer in Wenen

Wenen is een grote stad waar je in één weekend eigenlijk al te kort tijd hebt om alles te zien. Af en toe is het dus handig om gebruik te maken van de bus of de tram. Het is slim om dan de Vienna City Card aan te schaffen, want hiermee kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en krijg je korting bij verschillende bezienswaardigheden in de stad. Een andere leuke manier om je te verplaatsen door de stad is op de fiets. Je kunt natuurlijk zelf op pad gaan, maar een begeleide fietstour is ook erg leuk om de stad te leren kennen.

Proef de Weense specialiteit

Als je in Wenen bent is eten en drinken ook een beleving op zich. Proef een echte Sachertorte (chocoladetaart) en drink daarbij een heerlijke Wiener Melange. Dit kun je het beste doen bij een echte ‘konditorei’. Iets anders wat zeker op het menu moet staan is een Wiener Schnitzel. De beste en meest populaire plek om dit te eten is bij Figlmüller. Er zijn meerdere vestigingen, maar het is er altijd druk, dus reserveren is een must.

Wenen

Met de trein naar Wenen

Reis goedkoop met de trein vanaf Amsterdam Centraal naar Wenen per ICE International en kom in 11 uur aan op station Wien Hauptbahnhof. Voor € 40 bestelt u bij GoEuro een goedkoop treinkaartje naar Wenen. Bekijk direct de beschikbaarheid!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest