Rondreis door Schotland met de trein: Van Inverness tot Edinburgh

  • ☑️ Treinvakantie Schotland
  • ☑️ 10 dagen (9 nachten)
  • ☑️ Complete rondreis
  • ☑️ Hotel en treinkaartjes inbegrepen


Verken en ontdek het adembenemende landschap van Schotland met een onvergetelijke rondreis per trein. Deze treinrondreis neemt je mee van het historische Inverness tot de bruisende straten van Edinburgh, met tussenstops op enkele van de meest pittoreske plekken die dit betoverende land te bieden heeft. Bereid je voor op een avontuur vol culturele ontdekkingen, adembenemende natuur en rijke geschiedenis.

Schotland per Trein

Rondreis met de trein door Schotland

Een treinrondreis door Schotland heeft veel te bieden. De Schotse Hooglanden zijn bovendien per trein heel goed te ontdekken. Kies daarom voor een unieke ervaring in Noordwest-Europa op een gedeelte van een indrukwekkend eiland.

Inverness: Een Betoverende Start

Onze reis begint in Inverness, de poort naar de Schotse Hooglanden. Deze charmante stad, gelegen aan de oevers van de rivier de Ness, verwelkomt je met zijn rustige schoonheid en historische bezienswaardigheden. Verken het imposante Inverness Castle, geniet van een wandeling langs de rivier of ontdek de mysteries van de beroemde Loch Ness. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van het legendarische Loch Ness Monster.

Kyle of Lochalsh: Adembenemende Uitzichten

Vanuit Inverness reizen we naar het pittoreske Kyle of Lochalsh. Deze idyllische plaats staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op de bergen en het nabijgelegen Isle of Skye. Maak een wandeling langs de kust, geniet van de frisse zeelucht en bewonder de prachtige natuurlijke schoonheid die deze regio te bieden heeft.

Treinrondreis Schotland

Fort William: De Voet van Ben Nevis

Na Kyle of Lochalsh gaan we naar Fort William, de thuisbasis van de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van het uitzicht, een wandeling in de buurt van Ben Nevis is een must. Daarnaast biedt Fort William gezellige cafés, lokale winkels en een ontspannen sfeer.

Mallaig: Havenstad aan de Westkust

Onze volgende stop brengt ons naar Mallaig, een schilderachtige havenstad aan de Schotse westkust. Hier ervaar je de echte charme van een vissersdorp. Wandel over de kade, proef verse visgerechten en geniet van de serene schoonheid van de oceaan. Mallaig is ook het vertrekpunt van de beroemde Jacobite Steam Train, die je meeneemt over het adembenemende traject van de “Harry Potter-trein”.

Edinburgh: Historische Pracht en Moderne Levendigheid

Onze reis eindigt in de betoverende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Deze stad is een harmonieuze mix van geschiedenis en moderne levendigheid. Bezoek het majestueuze Edinburgh Castle, wandel over de Royal Mile met zijn historische gebouwen en geniet van het bruisende culturele leven. Verken de trendy wijken, bezoek gezellige pubs en bewonder het uitzicht vanaf Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan in het hart van de stad.

Een Onvergetelijk Avontuur

Deze rondreis van Inverness tot Edinburgh biedt een onvergetelijk avontuur door het adembenemende landschap en de rijke cultuur van Schotland. Van betoverende meren en bergen tot historische kastelen en bruisende steden, deze reis zal je zintuigen prikkelen en je hart veroveren. Kies voor een reiservaring die een blijvende indruk zal achterlaten – kies voor Schotland.

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest