Review: ICE International naar Keulen

Reisinformatie Keulen Amsterdam

Onlangs hebben wij de reis per ICE International van Amsterdam Centraal naar Keulen afgelegd en hebben ontzettend genoten van de treinreis. De ICE International naar Keulen biedt comfortabele zitplaatsen met meer dan genoeg beenruimte. Daarbij is er genoeg bagageruimte, gratis WiFi en een bar/catering met een uitgebreide kaart. De ICE International haalde binnen Nederland snelheden tot 150 km/u en bereikte in Duitsland een snelheid van 200 km/u, waardoor wij met een reistijd van 2 uur en 40 minuten in het Centrum van Keulen arriveerden en onze bestemming bereikte voor wij het het doorhadden.

ICE International tickets boeken?

Via de onderstaande link is het mogelijk om treintickets te boeken met ICE International.


Reisinformatie Keulen AmsterdamZitplaats ICE International
Eten in Thalys

 


Review van de ICE International naar Keulen

Dagelijks verzorgt ICE International de treinverbinding tussen Nederland, Duitsland en Zwitserland. Op het traject van Amsterdam naar Keulen bereikt de trein een topsnelheid van 200 km/u, maar wanneer u doorreist naar Frankfurt loopt de topsnelheid van de ICE International op tot 300 km/u! Daarbij is het binnen Nederland mogelijk om op verschillende treinstations op te stappen. Zo stopt de trein naast Amsterdam Centraal tevens op station Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Zitplaatsen reserveren met de ICE International

Het is bij ICE International mogelijk om een zitplaats te reserveren tijdens het boekingsproces, maar dit is niet verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen en in een willekeurige ICE International te stappen, waardoor treinreizen met deze vervoerder erg flexibel zijn. Op deze manier kunt u eenvoudig een trein later pakken. Wanneer u geen zitplaats heeft gereserveerd dient u een stoel te kiezen, waarbij de display boven de stoel geen traject aangeeft (uit staat). Mocht u helemaal geen stoel kunnen vinden, kunt u uiteraard altijd het personeel vragen dat de gehele reis aan boord van de trein blijft.

Wij raden aan om uw zitplaats van tevoren te reserveren, zodat u verzekert bent van een plek en niet hoeft te zoeken naar een zitplaats. Dit verhoogt het gemak en reisplezier.

Catering aan boord van ICE International

Er is een restaurant/bar aan boord van de trein en er loopt personeel rond met een kar vol eten & drinken. De ICE International beschikt over een uitgebreide kaart met normale prijzen. Met de uitklapbare tafel kunt u alles netjes neerzetten en dit in alle rust opeten. Het schudden van de trein is minimaal, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over uw drankje.

Reistip: U kunt natuurlijk ook gewoon zelf drinken & eten meenemen in de trein.

Bagage in ICE International

Er is voldoende ruimte voor uw bagage in de trein. Zo kunt u in de gang en aan het begin van de coupé grote tassen kwijt en is er voldoende ruimte voor tassen en koffers op de planken boven de zitplaatsen. Het is maximaal toegestaan om 2 grote stukken bagage (max 85 cm) en 1 stuk handbagage mee te nemen. Fietsen kunnen niet worden meegenomen in de trein, tenzij deze verpakt zijn in een koffer van maximaal 85 cm.

Kleine huisdieren die in een kooi of mand vervoerd worden mogen gratis mee. Voor grote honden geldt dat zij aangelijnd met een muilkorf mee mogen in de trein, maar niet in de treinstellen van de bistro/bar mogen komen. Tevens is een apart vervoersbewijs voor grote honden/huisdieren verplicht. Deze is niet via internet te bestellen, maar dient u telefonisch te bestellen via telefoonnummer 030-2300023 of bij Tickets & Servicewinkels op (middel)grote NS treinstations.

Impressie video van ICE International

De onderstaande video is bedoelt om u een impressie te geven van de treinreis per ICE international.

Verschil 1e klas en 2e klas

 1e klas2e klas
Tarief€ 49,- t/m € 111,-€ 19,- t/m € 105,-
Eten/DrinkenService aan uw zitplaatsBij restaurant/bar/bistro
ZitplaatsErg ruim & ComfortabelRuim voldoende
Toilet
Bagage
Personeel
Wifi
Stopcontacten
Dagbladen
NS International & DB Lounge
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!