Review: ICE International naar Keulen

Onlangs hebben wij de reis per ICE International van Amsterdam Centraal naar Keulen afgelegd en hebben ontzettend genoten van de treinreis. De ICE International naar Keulen biedt comfortabele zitplaatsen met meer dan genoeg beenruimte. Daarbij is er genoeg bagageruimte, gratis WiFi en een bar/catering met een uitgebreide kaart. De ICE International haalde binnen Nederland snelheden tot 150 km/u en bereikte in Duitsland een snelheid van 200 km/u, waardoor wij met een reistijd van 2 uur en 40 minuten in het Centrum van Keulen arriveerden en onze bestemming bereikte voor wij het het doorhadden.

ICE International tickets boeken?

Via de onderstaande link is het mogelijk om treintickets te boeken met ICE International.


Reisinformatie Keulen AmsterdamZitplaats ICE International
Eten in Thalys

 


Review van de ICE International naar Keulen

Dagelijks verzorgt ICE International de treinverbinding tussen Nederland, Duitsland en Zwitserland. Op het traject van Amsterdam naar Keulen bereikt de trein een topsnelheid van 200 km/u, maar wanneer u doorreist naar Frankfurt loopt de topsnelheid van de ICE International op tot 300 km/u! Daarbij is het binnen Nederland mogelijk om op verschillende treinstations op te stappen. Zo stopt de trein naast Amsterdam Centraal tevens op station Utrecht Centraal en Arnhem Centraal.

Zitplaatsen reserveren met de ICE International

Het is bij ICE International mogelijk om een zitplaats te reserveren tijdens het boekingsproces, maar dit is niet verplicht. Het is mogelijk om een ticket te kopen en in een willekeurige ICE International te stappen, waardoor treinreizen met deze vervoerder erg flexibel zijn. Op deze manier kunt u eenvoudig een trein later pakken. Wanneer u geen zitplaats heeft gereserveerd dient u een stoel te kiezen, waarbij de display boven de stoel geen traject aangeeft (uit staat). Mocht u helemaal geen stoel kunnen vinden, kunt u uiteraard altijd het personeel vragen dat de gehele reis aan boord van de trein blijft.

Wij raden aan om uw zitplaats van tevoren te reserveren, zodat u verzekert bent van een plek en niet hoeft te zoeken naar een zitplaats. Dit verhoogt het gemak en reisplezier.

Catering aan boord van ICE International

Er is een restaurant/bar aan boord van de trein en er loopt personeel rond met een kar vol eten & drinken. De ICE International beschikt over een uitgebreide kaart met normale prijzen. Met de uitklapbare tafel kunt u alles netjes neerzetten en dit in alle rust opeten. Het schudden van de trein is minimaal, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over uw drankje.

Reistip: U kunt natuurlijk ook gewoon zelf drinken & eten meenemen in de trein.

Bagage in ICE International

Er is voldoende ruimte voor uw bagage in de trein. Zo kunt u in de gang en aan het begin van de coupé grote tassen kwijt en is er voldoende ruimte voor tassen en koffers op de planken boven de zitplaatsen. Het is maximaal toegestaan om 2 grote stukken bagage (max 85 cm) en 1 stuk handbagage mee te nemen. Fietsen kunnen niet worden meegenomen in de trein, tenzij deze verpakt zijn in een koffer van maximaal 85 cm.

Kleine huisdieren die in een kooi of mand vervoerd worden mogen gratis mee. Voor grote honden geldt dat zij aangelijnd met een muilkorf mee mogen in de trein, maar niet in de treinstellen van de bistro/bar mogen komen. Tevens is een apart vervoersbewijs voor grote honden/huisdieren verplicht. Deze is niet via internet te bestellen, maar dient u telefonisch te bestellen via telefoonnummer 030-2300023 of bij Tickets & Servicewinkels op (middel)grote NS treinstations.

Impressie video van ICE International

De onderstaande video is bedoelt om u een impressie te geven van de treinreis per ICE international.

Verschil 1e klas en 2e klas

  1e klas 2e klas
Tarief € 49,- t/m € 111,- € 19,- t/m € 105,-
Eten/Drinken Service aan uw zitplaats Bij restaurant/bar/bistro
Zitplaats Erg ruim & Comfortabel Ruim voldoende
Toilet
Bagage
Personeel
Wifi
Stopcontacten
Dagbladen
NS International & DB Lounge
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest