Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio’s die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of een cultureel centrum zoals Leuven of Mechelen, België heeft het allemaal.

Natuurlijk kies je voor jouw perfecte citytrip bestemming in België voor de trein als vervoersmiddel. Goedkope treinkaartjes naar België bestel je namelijk al vanaf 9 euro (vanaf Breda) en 20 euro (vanaf andere stations in Nederland). Maak gebruik van de reisplanner en voer hierbij jouw woonplaats in voor de meest logische route, beschikbare treinen en prijzen.

Heb je een vraag of kunnen we helpen? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier. Wij helpen je graag op weg!

Luik of Liège is bruisend!

Citytrip Luik Trein Liege

Luik, gelegen in het oosten van België, is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke en authentieke stedentrip.

Een van de hoogtepunten van Luik is de historische wijk Le Carré, waar je een breed scala aan restaurants, cafés en bars kunt vinden. Hier kun je genieten van de lokale keuken en de gezellige sfeer van de stad. Een andere populaire attractie is de indrukwekkende Montagne de Bueren, een 374 treden tellende trap die je naar de top van de stad brengt.

Voor de liefhebber van kunst en cultuur is het Museum voor Schone Kunsten een must-see. Hier vind je een uitgebreide collectie kunstwerken uit verschillende tijdperken en stijlen. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het prachtige Place Saint-Lambert en het imposante Paleis van de Prins-bisschoppen.

Luik is een stad die je zal verrassen met haar unieke charme en sfeer. Het is de perfecte bestemming voor een stedentrip in België, waar je kunt genieten van de lokale keuken, cultuur en geschiedenis.

Antwerpen: cultuur, gastronomie en winkelen

Citytrip Antwerpen Per Trein

Als citytrip-bestemming biedt Antwerpen een unieke combinatie van cultuur, gastronomie en winkelen. Een van de hoogtepunten van Antwerpen is het historische centrum, waar je tal van mooie gebouwen, kerken en pleinen kunt vinden. Het beroemde Rubenshuis, de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw en de Grote Markt zijn slechts enkele voorbeelden van de prachtige bezienswaardigheden die Antwerpen te bieden heeft.

Wanneer je van mode en design houdt is Antwerpen een waar paradijs. De stad is de thuisbasis van vele beroemde modeontwerpers en er zijn tal van trendy winkels en boetieks te vinden. Antwerpen staat ook bekend om haar culinaire hoogstandjes. Proef de lokale specialiteiten zoals de Antwerpse handjes, een heerlijk koekje, of geniet van de vele cafés en restaurants in de stad.

Antwerpen is een stad die je zal betoveren met haar prachtige architectuur, bruisende sfeer en culturele hoogstandjes. Het is de perfecte bestemming voor een stedentrip in België.

Gent: Historisch, sfeervol en levendige kunstscene

Bezoek Gent per trein

Gent is een perfecte stedentrip bestemming in België voor iedereen die op zoek is naar een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en gezelligheid. Als middeleeuwse stad biedt Gent prachtige historische gebouwen, zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. Maar Gent heeft meer te bieden dan alleen historische bezienswaardigheden. De stad staat bekend om zijn levendige kunstscene en gezellige cafés en restaurants.

Een van de beste manieren om Gent te ontdekken is door te wandelen of te fietsen langs de vele grachten en parken. Bezoek de beroemde Korenmarkt en ontdek de lokale specialiteiten op de nabijgelegen Vrijdagmarkt. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Museum voor Schone Kunsten of geniet van een ontspannen boottochtje over de Leie.

Gent is een stad die je zal verrassen met haar unieke charme en karakter. Het is een bestemming die je niet mag missen tijdens een vakantie in België.

Brussel: mag je niet missen!

Citytrip Brussel Per Trein

Brussel, de hoofdstad van België en Europa tegelijk, is een stad die bekend staat om haar prachtige architectuur, heerlijk eten en levendige cultuur. Het is de perfecte citytrip bestemming voor een stedentrip in België.

Een van de hoogtepunten van Brussel is de Grote Markt, die omringd wordt door prachtige historische gebouwen zoals het stadhuis en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Ook het Atomium, het symbool van de stad, mag je niet missen. Dit futuristische bouwwerk staat symbool voor de wereldtentoonstelling van 1958.

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is Brussel een ware schatkamer. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van België en het Museum voor Moderne Kunst zijn slechts enkele van de vele musea die de stad te bieden heeft. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het beroemde Manneken Pis, een klein standbeeldje van een plassend jongetje dat uitgegroeid is tot een icoon van de stad.

Brussel staat ook bekend om haar heerlijke gastronomie. Proef de lokale specialiteiten zoals de wafels, chocolade en beroemde Belgische bieren. Er zijn tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van de Belgische specialiteiten.

Mechelen is inspirerend

Citytrip Mechelen Trein

Een inspirerende Citytrip bestemming in België is Mechelen. Gelegen tussen de historische steden Brussel en Antwerpen, is het een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van beide gebieden. Verder kent Mechelen een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Dit is nog steeds te zien in de vele prachtige gebouwen en monumenten die de stad rijk is. Een van de hoogtepunten van Mechelen is de imposante Sint-Romboutskathedraal, die boven de stad uittorent en een prachtig uitzicht biedt vanaf de top van de toren.

De stad heeft ook een bloeiende cultuur- en kunstscene, met talloze musea, galerijen en culturele evenementen. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is het Hof van Busleyden, een museum gewijd aan de kunst en cultuur van de Renaissance in Vlaanderen.

Mechelen is ook een stad van bier en lekker eten, met talloze cafés en restaurants die lokale specialiteiten en bieren serveren. Probeer zeker eens de Mechelse Koekoek, een lokaal kippenras dat bekend staat om zijn malsheid en smaak.

Naast deze lijst aan ingrediënten voor een geweldige stedentrip biedt Mechelen ook mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen en fietsen. De stad is omringd door prachtige natuurgebieden en heeft vele mooie parken en tuinen om te verkennen.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, lekker eten of gewoon op zoek bent naar een ontspannen stedentrip, Mechelen heeft voor elk wat wils. Het is een bestemming die je niet mag missen tijdens je volgende bezoek aan België!

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest