Ontdek leuke zwembaden in Nederland

Stel je voor: een zonnige dag, een licht briesje in de lucht en het geluid van gierende glijbanen en spetterend water. Dat is precies wat je mag verwachten van een bezoek aan één van de onderstaande zwembaden in Nederland. Natuurlijk reis je per trein naar deze zwembaden in Nederland en profiteer je van een groepsticket of Jongeren dagkaart om kosten te besparen. Trakteer jezelf op een dag vol plezier en ontspanning.

Bekijk beschikbare goedkope treinkaartjes in 2023

Zwembaden zijn de ideale plek om tijd door te brengen met vrienden en familie. Of je nu speelt met de kinderen in het kinderbad of samen van de glijbanen gaat, het is een geweldige manier voor het creëren van herinneringen en quality-time.

leuke zwembaden in Nederland

7 Leuke zwembaden in Nederland

Ontdek 7 leuke zwembaden in Nederland voor een spetterend dagje uit!

De Tongelreep in Eindhoven

Dit is een groot zwemcomplex met diverse binnen- en buitenbaden en andere attracties. De Tongelreep in Eindhoven heeft maar liefst zeven verschillende baden, waaronder een 50-meter wedstrijdbad, een golfslagbad, een wildwaterbaan en een peuterbad. Daarnaast heeft de Tongelreep ook verschillende glijbanen en duikplanken. Dit zwemcomplex wordt vaak gebruikt voor grote zwemwedstrijden en andere evenementen.

Zwembad De Tongelreep is bereikbaar met buslijnen 401 en 402 vanaf station Eindhoven. Daarnaast is er ook een shuttlebus die tussen het zwembad en het station pendelt.

De Bonte Wever in Assen

De Bonte Wever in Assen heeft een groot subtropisch zwemparadijs met een 25-meter bad, een golfslagbad, verschillende glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast biedt De Bonte Wever ook verschillende wellness-faciliteiten zoals sauna’s, bubbelbaden en massagebehandelingen.

Zwembad De Bonte Wever is bereikbaar met buslijnen 1 en 4 vanaf station Assen. Daarnaast is er ook een pendelbus die tussen het zwembad en het station pendelt.

De Eemhof in Zeewolde

Dit vakantiepark heeft een groot subtropisch zwemparadijs met verschillende zwembaden, glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast biedt De Eemhof ook verschillende activiteiten voor kinderen, zoals een indoor speeltuin, een klimparcours en een kinderboerderij.

Het zwembad en vakantiepark liggen op ongeveer 15 kilometer van station Nijkerk. Vanaf het station kun je de bus nemen naar het vakantiepark. Ook vanuit Almere vertrekken bussen naar de Eemhof, met een reistijd van ongeveer 25 minuten.

Aquadome Scheldorado in Terneuzen

Dit overdekte zwemparadijs heeft verschillende zwembaden, waaronder een 25-meter bad, een peuterbad en een zwembad met een stroomversnelling. Daarnaast heeft Aquadome Scheldorado ook verschillende glijbanen en een bubbelbad. Het zwembad is bereikbaar met buslijnen 20, 21 en 22 vanaf station Terneuzen.

Tikibad in Wassenaar

Dit indoor waterpark heeft verschillende zwembaden, glijbanen en een golfslagbad. Daarnaast heeft Tikibad ook een buitenbad dat geopend is tijdens de zomermaanden. Het waterpark is ook geschikt voor kinderen, met verschillende glijbanen en een peuterbad.

Het zwembad ligt op ongeveer 1,5 kilometer van station Den Haag Mariahoeve. Vanaf het station kun je de bus nemen naar het zwembad.

De Mirandabad in Amsterdam

Dit zwembadcomplex heeft verschillende binnen- en buitenbaden, waaronder een 50-meter bad en een peuterbad. Daarnaast heeft De Mirandabad ook verschillende glijbanen en een duikplank. Het zwembad is bereikbaar met tramlijn 4 vanaf station Amsterdam Centraal. Vanaf station Amsterdam RAI is het Mirandabad eventueel op loopafstand.

Sportiom in ‘s-Hertogenbosch

Dit sport- en recreatiecomplex heeft een groot subtropisch zwemparadijs met verschillende zwembaden, glijbanen en een wildwaterbaan. Daarnaast heeft Sportiom ook een schaatsbaan, een fitnessruimte en een klimmuur.

Het zwembad ligt op ongeveer 3 kilometer van station ‘s-Hertogenbosch. Vanaf het station kun je de bus nemen naar het zwembad.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest