ÖBB NightJet: reis met (nacht)trein naar München

Benieuwd naar een verbinding per nacht- of slaaptrein naar München? De ÖBB Nightjet is terug en vertrekt elke dag vanaf 3 stations in Nederland, namelijk: Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Naast een rechtstreekse verbinding met München reist de slaaptrein door naar station Innsbruck, Basel, Zürich en Wenen. Ook duurzaam en voordelig reizen? Maak gebruik van de boekingstool en ontdek beschikbare zitplaatsen.

Nog aan het oriënteren voor een leuke bestemming? Kijk dan gerust even op onze treinreis-blog. Al zeker dat je München met de trein wilt bezoeken? Het is één van de meest bezochte bestemmingen van Europa met grote evenementen, leuke bezienswaardigheden en een indrukwekkende omgeving.

Lees meer: treinkaartje München

Wat te doen in München?

München bezoeken? Dan wil je natuurlijk niks missen. Voorbereiding is het halve werk en daarom hebben wij ter inspiratie alvast wat activiteiten en bezienswaardigheden voor je opgezocht.

Fietsen in München: de stad is breed opgezet en is heerlijk om doorheen te fietsen. Daarbij kan je met de fiets in München een groot deel van de bezienswaardigheden bezichtigen, zoals kastelen, parken en biergartens. Bovendien is het huren van een fiets helemaal niet duur.

Wandelen langs de Isar: het centrum wordt doorkruist door rivier de Isar en leent zich uitstekend voor wandelingen. Zo begint een aantal wandelingen in het centrum met schitterende high-lights langs de rivier, zoals de ‘Georgenstein’, Alter Holzweg en Fischtreppe.

Bezienswaardigheden in München: natuurlijk zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden in het centrum. Hieronder een aantal van de belangrijkste:

 • Frauenkirche (Gotische bouwstijl)
 • St. Peter kathedraal (Alten Peter)
 • Schloss Numphenburg
 • Slot Neuschwanstein
 • Stadion van FC Bayern München
 • BMW Welt
 • Olympiapark
 • Englischer garten

Treintickets naar Munchen

Reis met de (nacht)trein naar München

Momenteel kan je met de rechtstreekse (nacht)trein met diverse faciliteiten aan boord. Denk aan een restaurant, slaapplaatsen, toiletten en zelfs speciale privérijtuigen met badkamer. Voor de treinreis zijn 3 type reisklasse beschikbaar, namelijk zit-, lig- en slaapplaatsen. De verschillende opties zijn online boekbaar tegen betaalbare tarieven v.a. 30 euro per persoon.

Tickets zoeken

Tarieven nachttrein München

 • Zitplaats vanaf 29,90 tot 109 euro
 • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
 • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro
Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Opzoek naar een mooie fietsroute in België? De Vennbahn of Vennbahnweg is een unieke route van maar liefst 125 kilometer. Je fiets langs en over...

ÖBB Nightjet: slaaptrein naar Zürich in Zwitserland

ÖBB Nightjet: slaaptrein naar Zürich in Zwitserland

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Reis duurzaam met de trein naar Zürich. Er zijn dagelijks meerdere verbindingen per ICE International, maar de ÖBB Nightjet nachttrein is een...

Dagje wandelen in Nederland met de trein

Dagje wandelen in Nederland met de trein

Heb je vrij en wil je een dagje wandelen in Nederland? Reis dan eens met de trein naar een voor jou onbekend gebied. Er is nog zoveel moois te ontdekken in ons land. Ontdek prachtige natuurgebieden of maak een NS wandeling, waarmee je van treinstation naar...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders