ÖBB NightJet: reis met (nacht)trein naar München

Benieuwd naar een verbinding per nacht- of slaaptrein naar München? De ÖBB Nightjet is terug en vertrekt elke dag vanaf 3 stations in Nederland, namelijk: Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Naast een rechtstreekse verbinding met München reist de slaaptrein door naar station Innsbruck, Basel, Zürich en Wenen. Ook duurzaam en voordelig reizen? Maak gebruik van de boekingstool en ontdek beschikbare zitplaatsen.

Nog aan het oriënteren voor een leuke bestemming? Kijk dan gerust even op onze treinreis-blog. Al zeker dat je München met de trein wilt bezoeken? Het is één van de meest bezochte bestemmingen van Europa met grote evenementen, leuke bezienswaardigheden en een indrukwekkende omgeving.

Lees meer: treinkaartje München

Wat te doen in München?

München bezoeken? Dan wil je natuurlijk niks missen. Voorbereiding is het halve werk en daarom hebben wij ter inspiratie alvast wat activiteiten en bezienswaardigheden voor je opgezocht.

Fietsen in München: de stad is breed opgezet en is heerlijk om doorheen te fietsen. Daarbij kan je met de fiets in München een groot deel van de bezienswaardigheden bezichtigen, zoals kastelen, parken en biergartens. Bovendien is het huren van een fiets helemaal niet duur.

Wandelen langs de Isar: het centrum wordt doorkruist door rivier de Isar en leent zich uitstekend voor wandelingen. Zo begint een aantal wandelingen in het centrum met schitterende high-lights langs de rivier, zoals de ‘Georgenstein’, Alter Holzweg en Fischtreppe.

Bezienswaardigheden in München: natuurlijk zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden in het centrum. Hieronder een aantal van de belangrijkste:

  • Frauenkirche (Gotische bouwstijl)
  • St. Peter kathedraal (Alten Peter)
  • Schloss Numphenburg
  • Slot Neuschwanstein
  • Stadion van FC Bayern München
  • BMW Welt
  • Olympiapark
  • Englischer garten

Treintickets naar Munchen

Reis met de (nacht)trein naar München

Momenteel kan je met de rechtstreekse (nacht)trein met diverse faciliteiten aan boord. Denk aan een restaurant, slaapplaatsen, toiletten en zelfs speciale privérijtuigen met badkamer. Voor de treinreis zijn 3 type reisklasse beschikbaar, namelijk zit-, lig- en slaapplaatsen. De verschillende opties zijn online boekbaar tegen betaalbare tarieven v.a. 30 euro per persoon.

Tickets zoeken

Tarieven nachttrein München

  • Zitplaats vanaf 29,90 tot 109 euro
  • Ligplaats vanaf 59,90 tot 139 euro
  • Slaapplaats vanaf 89,90 tot 169 euro
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest