Noordrijn-Westfalen per trein: mooie bestemmingen in Duitsland

Noordrijn-Westfalen, een van de meest dynamische deelstaten van Duitsland, biedt een schat aan fascinerende bestemmingen voor reizigers van alle achtergronden. Met bruisende steden, betoverende natuurlijke landschappen en een rijke culturele erfgoed is er voor elk wat wils in deze veelzijdige regio. Hier volgt een overzicht van enkele van de meest opmerkelijke bestemmingen die Noordrijn-Westfalen te bieden heeft.

Wanneer je een leuke bestemming in Noordrijn-Westfalen wilt bezoeken, reis je natuurlijk per trein. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online zonder extra boekingskosten. Zo reis je al vanaf 20 euro vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem in ongeveer 2 uur naar Düsseldorf of Keulen.

Met de trein naar Noordrijn-Westfalen in Duitsland

Regio Noordrijn-Westfalen betovert menig hart met zijn diversiteit en charme. De regio heeft veel te bieden, zoals mooie wandelroutes, natuur, geschiedenis, winkelstraten en een bruisend nachtleven. Verken de bruisende steden, bewonder de historische monumenten en geniet van de gastvrijheid tijdens je volgende reis naar deze boeiende regio.

Trein Duitsland Hond Wandelen

1.) Keulen: een schat aan de Rijn

Keulen, de grootste stad van Noordrijn-Westfalen, is een levendige bestemming doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De majestueuze gotische kathedraal van Keulen, een UNESCO-werelderfgoed, domineert de skyline van de stad en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Naast de kathedraal biedt Keulen een bruisend stadscentrum met charmante steegjes, levendige markten en een scala aan musea en galerijen. Vergeet niet om een boottocht te maken over de rivier de Rijn om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen.

Meer informatie: met de trein naar Keulen

Wandelroute: Loop langs de oevers van de rivier de Rijn en geniet van het prachtige uitzicht op de Dom van Keulen en de oude binnenstad. Je kunt ook de Rheinpark en de Hohenzollernbrücke verkennen, een beroemde spoorbrug versierd met liefdesslotjes.

Winkelstraat: De Schildergasse is de belangrijkste winkelstraat van Keulen, boordevol winkels, boetieks en warenhuizen. Hier vind je alles, van high-end modemerken tot lokale speciaalzaken.

Eetgelegenheid: Probeer eens de traditionele Keulse gerechten bij Brauhaus Sion, een gezellige brouwerij en restaurant in het hart van de stad. Geniet van een Kölsch-bier en smul van klassiekers zoals Himmel un Äd (aardappelpuree met appelmoes en bloedworst).

2.) Düsseldorf: mode, kunst en Rijnse gastvrijheid

Düsseldorf staat wereldwijd bekend als een centrum voor mode en kunst, met zijn chique winkelstraten, zoals de beroemde Königsallee, en een bloeiende kunstscene. De Altstadt, ook wel bekend als de “langste bar ter wereld”, is een bruisende wijk vol gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken en bierbrouwsels. Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen een must, met zijn indrukwekkende collectie moderne kunstwerken.

Meer informatie: met de trein naar Düsseldorf

Wandelroute: Maak een ontspannen wandeling langs de Rijnpromenade en geniet van het schilderachtige uitzicht op de rivier en de skyline van Düsseldorf. Loop vervolgens door naar de MedienHafen, een trendy wijk met moderne architectuur en gezellige cafés.

Winkelstraat: De Königsallee, liefkozend de “Kö” genoemd, is dé winkelstraat van Düsseldorf, met luxe boetieks, designerwinkels en exclusieve juweliers. Een paradijs voor shopliefhebbers!

Eetgelegenheid: Voor een culinaire ervaring kun je terecht bij restaurant Zum Schiffchen, een historisch etablissement dat bekend staat om zijn heerlijke Duitse gerechten en gezellige sfeer. Probeer zeker de lokale specialiteit Rheinischer Sauerbraten (zuurvlees) eens.

3.) Aken: historie en innovatie in de grensstad

Aken, gelegen aan de grens met België en Nederland, is een stad doordrenkt van geschiedenis en bekend om zijn indrukwekkende architectuur, waaronder de beroemde Dom van Aken, een UNESCO-werelderfgoed. De stad staat ook bekend om zijn technologische innovatie, met de Technische Universiteit van Aken die een belangrijk centrum is voor onderzoek en ontwikkeling. Vergeet niet om de warmwaterbronnen te bezoeken waar Aken om bekend staat, en geniet van een ontspannend bad in de thermale baden.

Meer informatie: met de trein naar Aken

Wandelroute: Verken het historische centrum van Aken en bewonder de prachtige architectuur, waaronder de indrukwekkende Dom van Aken en het stadhuis. Loop vervolgens naar het stadspark, waar je kunt genieten van groene weiden en rustige wandelpaden.

Winkelstraat: De Pontstraße is een levendige straat vol met gezellige cafés, boetieks en speciaalzaken. Hier vind je een mix van trendy kledingwinkels, vintage boetieks en leuke souvenirwinkels.

Eetgelegenheid: Bezoek restaurant Ratskeller Aachen, gelegen in de kelder van het stadhuis, voor een smakelijke maaltijd in een historische setting. Probeer hun huisgemaakte Flammkuchen (Flammkuchen) voor een heerlijke lokale lekkernij.

4.) Bonn: stad van Beethoven en culturele pracht

Bonn, de voormalige hoofdstad van West-Duitsland, is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Het huis van Ludwig van Beethoven, een van ’s werelds beroemdste componisten, is nu een museum dat gewijd is aan zijn leven en werk. Daarnaast biedt Bonn een scala aan musea, galerijen en historische bezienswaardigheden, waaronder het prachtige barokke paleis Poppelsdorf en de botanische tuinen van de Universiteit van Bonn.

Meer informatie: met de trein naar Bonn

Wandelroute: Maak een wandeling door de Hofgarten, een prachtig park in het hart van Bonn met weelderige tuinen en historische monumenten. Vervolg je wandeling naar de Poppelsdorfer Allee, een prachtige laan omzoomd met oude kastanjebomen.

Winkelstraat: De Friedrichstraße is een populaire winkelstraat in Bonn, met een breed scala aan winkels, boetieks en cafés. Hier kun je winkelen voor kleding, schoenen, boeken en nog veel meer.

Eetgelegenheid: Voor een smakelijke maaltijd met een prachtig uitzicht op de Rijn, bezoek je het restaurant Rheinlust. Dit restaurant serveert heerlijke gerechten uit de regionale keuken, waaronder verse visgerechten en lokale specialiteiten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest