Mooiste stranden van België

Komende zomer een leuke kustplaats bezoeken? België is misschien niet het meest tropische land, maar kent schitterende gebieden. Wij nemen je mee naar 5 zandstranden in België die je zullen verbazen en zorgen voor een fantastische dag. Vanzelfsprekend zijn de stranden goed bereikbaar met de trein en het Openbaar Vervoer. Ook duurzaam naar een mooi strand in België? Ontdek de mooiste en ga wandelen, zonnen, genieten en ontspannen.

Blankenberge: mooi strand en goed bereikbaar

Misschien heb je de naam wel eens voorbij horen komen, maar heb je het eigenlijk nog nooit gezien. In Blankenberge kan je heerlijk genieten van Belgische specialiteiten als bier, Vlaamse friet en vis, waarna je een wandeling kan maken langs de kust over het strand of de boulevard. Naast de uitgestrekte boulevard vindt je hier de haven van Zeebrugge en de beruchte ‘Belgische Pier’, wat erg overeenkomt met de pier in Scheveningen.

Voordeel aan Blankenberge is de uitstekende bereikbaarheid met een eigen treinstation, waardoor je duurzaam met de trein arriveert in slechts 15 minuten vanaf Luik of Brugge.

Knokke-Heist: bestaande uit 4 delen

Knokke-Heist is samen met Oostende het grootste strand van België. De regio is zeer populair onder wandelaars, watersporters (windsurfen, kite surfen en zeilen) en in de zomer natuurlijk zonaanbidders. Knokke-Heist is een grotere stad en leuk om te bezoeken. Het strand is opgedeeld in 4 delen, namelijk Knokke-Heist, Heist aan Zee, Duinbergen en Knokke-Zoute.

Naast dit mooie strand in België vindt je hier natuurgebied het Zwin, waarbij je door een schitterend duingebied wandelt met een grote diversiteit aan flora en fauna. Verder vindt je hier het hele jaar door evenementen en kan je een gokje wagen in het Casino.

Knokke-Heist met de trein bezoeken? Geen probleem, want je reist naar Knokke-Heist binnen 20 minuten vanaf Luik of Brugge. Je arriveert op station Knokke, waarna het strand slechts 1,5 kilometer lopen is.

De Haan: knus en rustgevend

Een kleinere badplaats in België is De Haan. Het strand is gezellig en gemoedelijk met diverse strandtenten en beachbars. Je kan er heerlijk wandelen of een bedje huren om te relaxen. De meerderheid van de bezoekers komt naar De Haan voor pure ontspanning en zonuren.

Het strand in België is echter minder goed bereikbaar, maar een geweldige ervaring. Je dient namelijk gebruik te maken van de kusttram. Hiervoor reis je per trein naar Oostende, waarna je overstapt op de kusttram naar De Haan centrum.

Oostende: jachthaven en groot strand

Een favoriet onder veel Nederlanders is strand Oostende in België. Je vindt hier tal van cafés, kroegen en restaurants en een geweldig breed zandstrand om heerlijk te vertoeven. Natuurlijk moet je ook even een kijkje nemen in de jachthaven, waar je de mooiste en langste scheven ziet langsvaren.

Met de trein naar Oostende? Voor slechts 29 euro en met een reistijd van 3 uur reis je al vanaf Amsterdam naar Oostende met de internationale trein.

De Panne: aan de grens van Frankrijk

Het is het minst goed bereikbare strand in België, maar niet de minste. Het strand is breed en kent faciliteiten als publieke douches, toiletten, strandbars en verhuur van strandstoelen. Naderhand is het goed vertoeven in de restaurants aan de strandboulevard.

Het strand kent geen treinstation en is ook met het Openbaar Vervoer minder goed te bereiken. Hiervoor raden we daarom aan om met de auto te reizen.

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders