Mooie fietsroutes in Noord-Duitsland

Ben je op zoek naar een onvergetelijke fietservaring in Noord-Duitsland? Ontdek de betoverende schoonheid van het landschap en de rijke geschiedenis terwijl je peddelt over enkele van de meest schilderachtige fietsroutes van de regio. Of je nu een ontspannen rit langs de kust wilt maken of de uitdaging van historische handelsroutes zoekt, Noord-Duitsland heeft voor elk wat wils.

Fietsen in Duitsland? Ontdek mooie fietsroutes in Noord-Duitsland

Bij het plannen van je fietsavontuur in Noord-Duitsland bieden deze routes inspiratie. Ontdek de kust van Noord-Duitsland of de historische handelspaden. Kies de route die het beste bij jouw voorkeuren past en geniet van de prachtige landschappen en culturele schatten die deze regio te bieden heeft. Veel plezier met fietsen!

Trein Duitsland Hond Wandelen

Elberadweg: langs de betoverende Elbe

Een absolute favoriet onder fietsliefhebbers is de Elberadweg. Deze route voert je langs de majestueuze rivier de Elbe, waar pittoreske dorpjes, groene landschappen en historische bezienswaardigheden op je wachten. Geniet van de rustige sfeer terwijl je peddelt door charmante plaatsen en laat je betoveren door de natuurlijke pracht van Noord-Duitsland.

Beginpunt: Cuxhaven

Eindpunt: Dresden

Totale Afstand: Ongeveer 1220 km

Highlights:

  • Pittoreske dorpjes langs de Elbe
  • Historische bezienswaardigheden zoals de Frauenkirche in Dresden
  • Groene landschappen en natuurreservaten
  • De charmante stad Hamburg langs de route

Ostseeküsten-Radweg: fietsen langs de Oostzeekust

Voor een unieke kustervaring is de Ostseeküsten-Radweg een must. Deze route neemt je mee langs de adembenemende Oostzeekust, waar gouden stranden en schilderachtige kustplaatsen op je wachten. Fiets langs historische havens, geniet van de frisse zeelucht en laat je verrassen door de schoonheid van de Baltische Zee.

Beginpunt: Flensburg

Eindpunt: Lübeck

Totale Afstand: Ongeveer 430 km

Highlights:

  • Gouden stranden en duinen langs de Oostzeekust
  • Schilderachtige kustplaatsen zoals Warnemünde en Kühlungsborn
  • Historische havens en vuurtorens
  • Het bruisende stadsleven van Lübeck

Alte Salzstraße: historische zoutroute

Voor de avontuurlijke fietser is de Alte Salzstraße een fascinerende keuze. Deze historische route volgt het pad van de zouthandel uit vervlogen tijden. Peddel door idyllische landschappen en ontdek charmante steden doordrenkt van geschiedenis. De Alte Salzstraße biedt niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een reis terug in de tijd.

Beginpunt: Lüneburg

Eindpunt: Lübeck

Totale Afstand: Ongeveer 200 km

Highlights:

  • Historisch belangrijke zouthandelroute
  • Idyllische landschappen en weidse uitzichten
  • Charmante steden zoals Ratzeburg
  • Culturele bezienswaardigheden in Lübeck

Waarom fietsen in Noord-Duitsland?

Noord-Duitsland biedt niet alleen adembenemende natuur en historische schatten, maar ook goed onderhouden fietspaden en een fietsvriendelijke cultuur. De combinatie van prachtige routes en gastvrije gemeenschappen maakt het fietsen in deze regio een onvergetelijke ervaring.

Plan je fietsavontuur

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen rit, Noord-Duitsland heeft de perfecte fietsroute voor jou. Plan je fietsavontuur, ontdek de schoonheid van de regio en creëer blijvende herinneringen op de paden van Noord-Duitsland.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest