Mooie bezienswaardigheden met trappen in België

België staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische gebouwen en betoverende natuurgebieden. Op verschillende locaties in België zijn dan ook bijzondere bezienswaardigheden en trappen te bezichtigen. Er zijn verschillende trappen in België die als ware kunstwerken kunnen worden beschouwd. Een aantal hiervan nemen we even kort met je door. Wil je één van deze mooie bezienswaardigheden met trappen in België bezoeken? Dan reis je natuurlijk per trein naar België.

Goedkope treinkaartjes naar België boek je al tot 7 dagen voor vertrek tegen het voordeligste tarief, waarbij kaartjes op maandag t/m donderdag het voordeligst zijn. Zo reis je al vanaf 20 euro naar Antwerpen, of Luik en vanaf 29 euro naar tal van andere bestemmingen in België.

Dagelijks vertrekken er meer dan 30 treinen vanuit stations in Nederland naar België. Denk aan de Thalys, Eurostar en natuurlijk de InterCity Brussel (IC Direct). Kaartjes koop je eenvoudig online via onze website, waarna deze digitaal worden aangeleverd. Kies bij het boekingsproces het dichtstbijzijnde treinstation, zodat de reisplanner route, prijs en beschikbare treinen weergeven.

Leuke Steden Belgie Bezoeken

Mooie trappen en bezienswaardigheden in België

Van historische monumenten en schilderachtige kastelen tot pittoreske stadjes, er zijn talloze redenen waarom trappenliefhebbers absoluut de trappen in België moeten bezoeken! Lees meer over de leukste en mooiste plekken in België.

Trap van het Stadhuis van Leuven

Het stadhuis van Leuven, gelegen op de Grote Markt, heeft een indrukwekkende trap die leidt naar de ingang van het gebouw. De trap is gemaakt van witte steen en wordt geflankeerd door imposante beelden. Het is een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur en een populaire plek voor toeristen om foto’s te maken.

Trap van het Koninklijk Paleis van Brussel

Het Koninklijk Paleis van Brussel, gelegen aan het Warandepark, heeft een indrukwekkende marmeren trap die leidt naar de hoofdingang. De trap is omgeven door elegante balustrades en is versierd met beelden en kunstwerken. Het is een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur en een van de bekendste trappen in België.

Trap van de Citadel van Namen

De Citadel van Namen, gelegen op een heuvel boven de stad Namen, heeft een indrukwekkende trap die bekend staat als de “Escalier des 6000 Marches” of de “Trap der Zeshonderd Treden”. Deze trap is een populaire bestemming voor sportievelingen die de uitdaging aangaan om de 6000 treden te beklimmen. Het biedt ook prachtige uitzichten op de stad Namen en de omgeving.

Trap van de Montagne de Bueren in Luik

De Montagne de Bueren is een beroemde trap in Luik, die bekend staat om zijn steilheid en het feit dat het 374 treden heeft. De trap werd gebouwd in de 19e eeuw en is genoemd naar Vincent de Bueren, een Luikse soldaat die deelnam aan de Slag bij Waterloo. Het is een populaire toeristische attractie en een uitdaging voor bezoekers om te beklimmen, maar het biedt ook een prachtig uitzicht over de stad Luik.

Zelf een mooie trap in huis?

Wil je zelf een mooie trap in huis? Laat dan de huidige trap renoveren door een traprenovatiebedrijf uit Almere. Next Stairs verzorgt in slechts één dag een traprenovatie bij u thuis en voegt stijl en elegantie toe aan uw woning.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Lente 2024: citytrip Parijs per trein

Parijs, de stad van liefde en licht, blijft een onweerstaanbare bestemming voor reizigers over de hele wereld. Met zijn iconische bezienswaardigheden, gastronomische hoogstandjes en elegante boetieks biedt Parijs een onvergetelijke citytrip. In deze gids nemen we je...

Citytrip Hannover per trein

Hannover, de charmante hoofdstad van Nedersaksen in Duitsland, wacht op jou om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur te ontdekken. Deze stad, doordrenkt van traditie en moderniteit, biedt een perfecte mix van ontspanning en opwinding...

NS: slechtziende en blinde kinderen oefenen met treinreizen

NS: slechtziende en blinde kinderen oefenen met treinreizen

Op donderdag 15 februari hebben slechtziende en blinde kinderen van het expertisecentrum Koninklijke Visio in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen (NS) een unieke ervaringsreis gemaakt van Eindhoven naar Weert. Met als doel de drempels van het reizen met de...

Pin It on Pinterest