Met de trein winkelen in Amsterdam

Combineer een geweldig uitje met een dagje shoppen. Amsterdam is een walhalla voor shopliefhebbers met bekende merken, grote warenhuizen, vintage shops en unieke boetiekjes. Het centrum biedt voldoende mogelijkheden om een hele dag te verdwalen in de smalste steegjes en grote winkelstraten. Vanwege het enorme aanbod raden we aan om vooraf een plan te maken, want wat wil je zien en wat vind je leuk? Natuurlijk reis je duurzaam en voordelig met de trein naar Amsterdam om te winkelen. Voor goedkope treinkaartjes kijk je natuurlijk altijd even op onze startpagina.

Natuurlijk kan je terecht in de grote en bekende winkelstraten als de Kalverstraat, maar ook ‘De Negen Straatjes’, De Hallen en verschillende markten behoren tot de opties. Hieronder hebben we de winkelgebieden en straten even voor je uitgewerkt.

Winkelstraten in Amsterdam

Er zijn eigenlijk teveel winkelstraten in Amsterdam. Daarom hebben we de belangrijkste even voor je op en rijtje gezet.

Nieuwendijk: de oudste winkelstraat van Amsterdam die het treinstation met de Dam verbindt. Naast grote winkelketens vind je hier diverse mode- en horecazaken. Daarbij is de Nieuwendijk een goed begin, wanneer je met de trein arriveert in Amsterdam.

Kalverstraat: wanneer je vanuit de Nieuwendijk over de Dam loopt, kom je terecht in de Kalverstraat. Dit is met gemiddeld 50 duizend bezoekers per dag misschien wel de bekendste winkelstraat van Nederland. Je vindt hier grote vestigingen van merken als H&M, Uniqlo, Urban Outfitters, River Island, Pull & Bear en de Sting.

P.C. Hooftstraat: ook de P.C. Hooftstraat is natuurlijk niet te missen in dit rijtje. Houdt er alleen wel rekening mee dat je hier waarschijnlijk niets gaat kopen met (peper)dure winkels en merken als Chanel, Hermes, Cartier, Hugo Boss en Armani.

Leidsestraat: nabij het Leidseplein vind je de Leidsestraat met shops voor luxeproducten en lichaamsverzorging, zoals Rituals, The Body Shop en ICI Paris. Ook andere merken als BOSS Store en Filippa K zijn hier gevestigd.

Winkelgebieden en warenhuizen in Amsterdam

De Pijp: de voormalige arbeiderswijk is hip, trendy en blijft groeien. Je vindt hier de kleinere boetiekjes, zoals conceptstore Anna + Nina en kinderwinkels als Big&Belg  en de KinderFeestwinkel.

Spiegelkwartier: voor kunst en antiekhandel bezoek je natuurlijk het Spiegelkwartier in Amsterdam. Dit is al meer dan tachtig jaar het hart van de Nederlandse handel. In de buurt vindt je onder andere musea als het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

De Haarlemmerbuurt: dit is de plek om even echte Amsterdamse gezelligheid te proeven. Je vindt in dit winkelgebied in Amsterdam meer dan 235 winkels, eet- en drinkgelegenheden met een scala aan unieke boetiekjes en hippe lunchrooms en betaalbare restaurants.

De Hallen: opzoek naar een unieke beleving? Inmiddels is De Hallen in Amsterdam een enorm succes! Het voormalige onderhoudscentrum voor Amsterdamse trams is omgetoverd in een complete markthal. Ontdek hier de nieuwste kleding, zoetigheden en vintage.

9 straatjes: Unieke vintage winkels bezoeken? Dan bezoek je De Negen Straatjes, namelijk:

  • Reestraat – Hartenstraat – Gasthuismolensteeg
  • Berenstraat – Wolvenstraat – Oude Spiegelstraat
  • Runstraat – Huidenstraat – Wijde Heisteeg

Villa Arena en Amsterdamse Poort: kom je voor sportkleding en artikelen of interieur en meubelzaken? Stap dan uit bij Amsterdam Bijlmer station en bezoek de Amsterdam Arena, Villa Arena en Amsterdamse Poort. Daarbij tref je hier een leuk en divers winkelgebied nabij het station.

Markten in Amsterdam

Waterlooplein: elke dag (behalve op zondag) tref je op het Waterlooplein een grote vlooienmarkt. Oude spullen, prullaria en tweede hands kleding worden hier dagelijks aangeboden. Opzoek naar oude platen, boeken of vintage kleding? Dit is the-place-to-be.

Albert Cuypmarkt: al meer dan 100 jaar is dit een begrip in Amsterdam. Met uitzondering van zondag staat hier elke dag een markt met een grote diversiteit aan versproducten, zoals bloemen, groenten, vlees, vis en fruit. Ook andere typische marktproducten zijn hier natuurlijk te vinden, zoals tassen, kleding, elektronica en telefoonhoesjes.

Dappermarkt: deze multi culturele warenmarkt biedt plaats aan 200 marktkramen in Amsterdam-Oost. De van origine buurtmarkt is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige markt. Bezoek de Dappermarkt in Amsterdam voor een breed assortiment aan wereldse ingrediënten. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 t/m 17:00 uur.

Biomarkt Zeeburg: al meer dan 10 jaar staat deze biologische markt op de Van Eesterenlaan in Zeeburg. Op de populaire markt koop je Groente, fruit, noten, kaas, olijven, raw food, brood, paddenstoelen, vegetarische roti, pizza, Libanese mezze, vis en gegrilde kippetjes.

Boekenmarkt Spui: leuk en typisch Amsterdams is de boekenmarkt op het Spui in Amsterdam. Toevallig op vrijdag in de stad? Dan heb je geluk en tref je hier handelaren vanuit het hele land. Van kwalitatieve tweedehands boeken tot antiquarische boeken.

Meer markten? Kijk hier.

 

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest