Leuke steden langs de Rijn in Duitsland

Wat is nou mooier dan even bijkomen langs een kabbelend beekje midden in de natuur. In Duitsland is dit in tal van gebieden mogelijk met diverse grote rivieren die het land doorkruisen. Denk aan bijvoorbeeld de Elbe, Moezel, Donau, Weser en natuurlijk de Rijn. Ter inspiratie hebben wij alvast een aantal leuke bestemmingen langs de Rijn in Duitsland voor je opgezocht.

Reis per trein naar één van deze bestemmingen in Duitsland en ontdek de Rijn van dichtbij! Maak een wandeling, bezoek bezienswaardigheden en ga heerlijk ontspannen langs deze prachtige slagader van de Duitse natuur. Er zijn tal van leuke Duitse steden langs de Rijn die goed bereikbaar zijn per trein. Welke zou jij willen bezoeken?

Trein Rijn Duitsland

6 Leuke steden in Duitsland langs de Rijn

Ontdek deze leuke steden in Duitsland en plan jouw bezoek aan de Rijn vandaag nog!

Keulen (Köln): schilderachtige stad aan de Rijn

Keulen is een bruisende stad aan de Rijn en een van de populairste bestemmingen langs de rivier. Naast de indrukwekkende Keulse Dom kun je genieten van de levendige sfeer, winkelen in de winkelstraten, de schilderachtige oude binnenstad verkennen en een bezoek brengen aan interessante musea.

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks ICE Internationals vanaf Amsterdam, Arnhem en Utrecht met een direct verbinding naar Köln Hbf. Een kaartje is verkrijgbaar vanaf 20 euro, wanneer je 2 tot 4 maanden voor vertrek boekt.

Lees meer: treinkaartjes voor trein naar Keulen

Mooie Rivier Duitsland

Koblenz: samenkomen van de Moezel en Rijn

Gelegen op de samenvloeiing van de Rijn en de Moezel, biedt Koblenz een prachtig landschap en historische bezienswaardigheden. Het beroemde Deutsches Eck, waar de twee rivieren samenkomen, is een must-see. Je kunt ook het middeleeuwse fort Ehrenbreitstein bezoeken, dat hoog boven de stad uittorent.

Voor de treinreis naar Koblenz stap je eveneens op de ICE International. Eenmaal aangekomen op station Keulen, stap je over op de rechtstreekse reguliere trein naar Koblenz. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 30 euro.

Lees meer: treinkaartjes voor trein naar Koblenz

Rüdesheim am Rhein: pittoreske stad in de Rijnvallei

Dit pittoreske stadje in de Rijnvallei staat bekend om zijn wijnproductie en is een paradijs voor wijnliefhebbers. Je kunt een wandeling maken door de charmante straatjes, genieten van de sfeer aan de Rijnkade en een bezoek brengen aan de beroemde Drosselgasse, een levendige straat vol wijnlokalen en souvenirwinkels.

Heidelberg: kasteel, studenten en charmante stad

Treinticket Heidelberg

Hoewel Heidelberg niet direct aan de Rijn ligt, is het een populaire bestemming in de buurt van de rivier. Deze historische universiteitsstad heeft een prachtig kasteel, een charmante oude stad en een prachtige ligging aan de oevers van de rivier de Neckar.

Wanneer je per trein naar Heidelberg wilt reizen, neem je allereerst de ICE International naar Frankfurt am Main. Eenmaal aangekomen in Frankfurt stap je over op de rechtstreekse trein naar Heidelberg. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 39 euro (2e klas).

Lees meer: treinkaartjes voor trein naar Heidelberg

Bacharach: schilderachtige stad aan de Rijn

Dit schilderachtige stadje aan de Rijn is een juweeltje met zijn middeleeuwse vakwerkhuizen en oude stadsmuren. Je kunt genieten van de rustige sfeer, een wandeling maken langs de promenade aan de rivier en deelnemen aan wijnproeverijen in de lokale wijngaarden.

Mainz: samenkomst van de Rijn en de Main

Gelegen aan de samenvloeiing van de Rijn en de Main, is Mainz een historische stad met een rijke geschiedenis. Hier kun je de imposante Mainzer Dom bezoeken, een wandeling maken langs de Rijnkade en de sfeer opsnuiven in de levendige oude binnenstad.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest