De reis per trein naar Disneyland Parijs is ongeëvenaard en verslaat eigenlijk ieder vervoersmiddel op zowel prijs, reistijd, gemak, comfort en duurzaamheid. Zo is de reistijd vanaf Amsterdam CS slechts 03:18 uur en kost een kaartje slechts € 35. Hiervoor dient u wel drie tot vier maanden voor vertrek te boeken. Goedkope treintickets voor de Thalys naar Parijs worden namelijk 4 maanden voor vertrek beschikbaar gesteld voor de verkoop. Er is dan altijd een beperkt aantal tickets met korting verkrijgbaar.

Treinkaartjes voor Thalys naar Parijs kopen

Het kopen van treinkaartjes voor de Thalys naar Parijs kan eenvoudig en snel online. Tweede klas verkrijgbaar vanaf € 35 en Eerste klas vanaf € 72. Deze prijzen zijn op basis van een reis met vroegboekkorting vanaf Amsterdam CS. Tickets met vroegboekkorting zijn beperkt verkrijgbaar en te drie tot vier maanden voor de gewenste reisdatum te boeken. Daarna stijgt de prijs naar € 55 en zelfs naar € 135 voor Tweede klas zitplaatsen.

Boek uw treintickets naar Parijs online en betaal geen boekingskosten. Bij boekingen voor de Thalys reserveert u automatisch een zitplaats voor een vaste reisdatum en trein. Wanneer u een ticket heeft gekocht voor het Non-Flex tarief kunt u deze niet meer wijzigen of annuleren. Tegen een meerprijs van € 32 ontvangt u het mid-flex tarief op uw vervoersbewijs en kunt u de reis annuleren of wijzigen tegen een vergoeding.

Aanbieders

De belangrijkste aanbieders voor tickets per Thalys naar Parijs zijn:

  • TheTrainLine
  • DeutscheBahn
  • NS International
  • Thalys.com

Route Thalys naar Parijs

De Thalys vertrekt dagelijks 12 keer vanaf Amsterdam Centraal naar Parijs. In Nederland maakt de trein een tussenstop op station Schiphol en Rotterdam, waarna deze via de HSL doorreist naar België. In België stopt de Thalys op station Antwerpen of Brussel, waarna de trein met een topsnelheid van 300 kilometer per uur naar station Gare du Nord.

Reistijd Thalys naar Parijs

De reistijd per Thalys naar Parijs is onverslaanbaar. Naast dat u geen inchecktijd heeft, komt u aan in hartje centrum en kan uw uitstapje naar Parijs direct beginnen.

TrajectReistijdOverstappen
Amsterdam – Parijs3:180
Rotterdam – Parijs2:370
Schiphol – Parijs3:020

Tarieven Thalys naar Parijs

De tarieven van de Thalys naar Parijs zijn afhankelijk van de reisklasse, flexibiliteit en het moment van boeken. Aan boord van de Thalys kunt u kiezen tussen Eerste en Tweede klas zitplaatsen. Voor de flexibiliteit wordt er onderscheid gemaakt tussen vroegboektickets, het standaardtarief, comfort flexibiliteit en premium flexibiliteit. De flexibiliteit op treintickets heeft alles te maken met de mogelijkheden rondom het annuleren en wijzigen van een boeking.

 Standard MiniStandardComfortPremium
Amsterdam – Brussel€ 29 – € 35€ 44 – € 82€ 45 – € 95€ 97 – € 117
Amsterdam – Parijs€ 35 – € 65€ 67 – € 135€ 72 – € 155€ 135 – € 205

Station Gare du Nord

Op station Gare du Nord komt u aan in een grote stationshal, waarna de uitgang eenvoudig te vinden is. Personeel is nog aanwezig voor eventuele vragen en natuurlijk is er een Thalys Lounge en wachtruimte aanwezig. Verder treft u bagagekluisjes, een fietsenstalling, taxi’s, het busstation en gratis WiFi in station Gare du Nord.

Adres Gare du Nord

Rue de Dunkerque 18
75010 
Paris

Met de Thalys naar Disneyland Parijs

Sinds 2019 rijden er dagelijks 2 treinen van Thalys naar Disneyland Parijs met een directe verbinding. Ook deze tickets boekt u drie tot vier maanden voor vertrek met vroegboekkorting tegen een tarief van € 35. De totale reistijd naar Disneyland Parijs is 03:40 uur.

Het is ook mogelijk om met de trein naar Brussel Zuid te reizen, waarna u overstapt op de TGV naar Disneyland Parijs. De reistijd naar Parijs met een overstap op station Brussel-Zuid naar Parijs is 03:51 uur.

Kinderen in Thalys naar Parijs

Met kinderen van 3 jaar reist u gratis met de trein naar Parijs. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar ontvangt u korting op treintickets. Zo is een enkele reis naar Gare du Nord verkrijgbaar vanaf € 15.